Rasim Ljajić i Nenad Čanak žele svoj poslanički klub

Rasim Ljajić i Nenad Čanak žele svoj poslanički klub

20 marta 2014

SkupstinaSRBU novom sazivu Skupštine verovatno će biti 12 poslaničkih grupa. SDPS, Nova Srbija i SPO-DHSS koji su bili na listi SNS, formiraće posebne klubove.

Ubedljivo najbrojnija grupa biće SNS sa 138 poslanika, među kojima su i četiri predstavnika Pokreta socijalista. Sa njihove liste izdvojiće se se još tri kluba i to SDPS Rasima Ljajića (10 poslanika), Nova Srbija (pet) i SPO-DHSS (pet), navode Novosti.

„Sigurno je da ćemo oformiti poslanički klub, a odluku o predsedniku i njegovom zameniku donećemo posle konstituisanja Skupštine“, kaže za Novosti Dubravka Filipovski iz NS.

Kako navodi list, ovo će biti ponovo primenjeno i u koaliciji SPS-PUPS-JS tako što će socijalisti formirati klub od 25 poslanika, penzioneri će imati 12, a stranka Dragana Markovića Palme sedam predstavnika.

Poslanici koji u parlament ulaze sa liste koju predvodi DS, njih 19, neće se razdvajati u klupama, dok je kod bloka oko NDS situacija drugačija, jer će poslanici LSV imati klub sa šest poslanika. Tradicionlano SVM će imati svoj klub, sada sa šest poslanika.

Riza Halimi je uglavnom bio „samostalac“, a sada bi mogao da oformi klub. Njegova PDD ima dva poslanika, a SDA Sulejmana Ugljanina tri, pa bi udruženim snagama mogli lakše da brane interese

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *