РАСКОЛ МЕЂУ ДУГОГОДИШЊИМ САВЕЗНИЦИМА: Меркелова означила Трампа као велики проблем!

RASKOL MEĐU DUGOGODIŠNJIM SAVEZNICIMA: Merkelova označila Trampa kao veliki problem!

20 juna 2017

Nemačka želi da tokom predsedavanja Grupom 20 najvećih svetskih ekonomija (G20) ostvari napredak na planu unapređenja slobodne i fer trgovine, i pokušaće da postigne široku saglasnost o otvorenim tržištima na samitu lidera G20 narednog meseca, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Ona je, međutim, upozorila da to možda neće ići tako lako sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, prenosi agencija Rojters.

– Otvorena tržišta i slobodna, održiva i inkluzivna trgovina su u ključnom fokusu našeg predsedavanja G20 – izjavila je Merkel, koja će biti domaćin samita lidera G20 narednog meseca u Hamburgu.

– Preduzimamo sve što je moguće kako bismo postigli široku saglasnost o tome u Hamburgu. To međutim neće biti lako s obzirom na novu američku administraciju, ali ipak moramo da uložimo napor – poručila je Merkel.

Ona je dodala i da će lideri G20 razgovarati o industriji čelika, u kojoj prekomerni kapaciteti moraju da budu smanjeni i gde su neophodni fer propisi.

Merkel je, takođe, rekla da je spremna da razmotri ideje francuskog predsednika Emanuela Makrona za reformisanje evrozone, prenosi agencija Frans pres.

– Mogli bismo razmotriti ideju o zajedničkom ministru finansija, ako okolnosti budu odgovarajuće – rekla je Merkel, aludirajući na jednu od ideja Makrona.

– Takođe bismo mogli razmotriti i budžet evrozone – kazala je ona.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Samo naprijed! Sto vise centralizacije i antidemokrtskog izivljavanja veci otpor ce se stvoriti Nemackom EU Rajhu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *