Раскол у Дверима!

Raskol u Dverima!

7 jula 2017

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, sednica Glavnog odbora pokreta Dveri protekla je u totalnom haosu, uz brojne kompromitujuće optužbe na račun predsednika pokreta Boška Obradovića, a završila se raskolom unutar pokreta.

Zatvorena sednica Glavnog odbora pokreta Dveri tekla je katastrofalno već od svog početka.

Najpre je od 107 članova jedva polovina bila prisutna, pa je kvorum za dlaku ispunjen. Potom je usledila serija ostavki oblasnih rukovodilaca koji su svoje odluke argumentovali korupcijom i finansijskim malverzacijama u vrhu stranke. Među njima su Aleksandar Ranđelović iz Vlasotinca, Srboljub Mickić iz Paraćina i Jugoslav Kiprijanović koji je podneo ostavku na mesto člana predsedništva stranke, zadržavši funkciju direktora informativne službe pokreta Dveri.

Nakon toga, članovi Glavnog odbora su odbili Boškov zahtev o kupovini novog službenog automobila u vrednosti od dvadesetak hiljada evra. Niz odbornika je kritikovao samovolju i bahate nastupe Boška Obradovića kojim je ugled pokreta narušen.

Ipak, vrhunac je bilo obraćanje člana predsedništva Dveri i predsednika gradskog odbora ovog pokreta za Beograd, Srđana Noga. On je otpužio Obradovića za saradnju sa Amerikancima, soroševskim nevladinim organizacijama i prozapadnim strankama poput LDP-a i DS-a. Sa ovim optužbama se složio veliki broj prisutnih odbornika, a iznet je i stav da je Obradović uplitanjem u tuđe političke skupove i proteste doveo pokret do tačke u kojoj više nije u stanju da samostalno organizuje skup većeg obima. Nogo je izjavio i da Obradović svojom samovoljom ometa normalan rad beogradskog odbora Dveri.

Sastanak glavnog odbora završio se podelom na dve struje – onu lojalnu Bošku Obradoviću i onu koja je podržala kritike Srđana Noga, optuživši Obradovića da je stranku poveo putem saradnje sa proameričkim strankama i pokretima.

Govori Srbija

KOMENTARI8 komentara

 1. goran says:

  Bosko je vec jednom uklonio svoje najblize saradnike. Sa ovom novom cistkom, staje rame uz rame sa Titom, cak je i efikasniji jer je imao manje vremena da ocisti sve sto smeta njegovom egu. Mora se priznati da je ovaj covek samo senka onoga Boska kada su Dveri osnovane.

 2. Kosovac says:

  Znači, Vladan Glišić je prošle godine dao dobru prognozu da će Srđan Nogo da udari na Boška Obradovića….. Srđan Nogo je optužio Boška Obradovića da je saradnik Amerikanaca, nesvesno je time sebe svrstao u saradnika Napredne stranke. Kao da je dobio nalog da smiri Boška da bi ovaj prestao da napada seksističku vladu….. Grešim dušu, ali ovde se dobro uklapaju i Zavetnici kao jedini preostali borci Za Srbiju. Kada se gasi neka „srpska opcija“, taj prostor mora što pre da popuni neka „srpskija opcija“. To je pojava od momenta gašenja Radikalske opcije koja je suvereno držala taj prostor.

 3. ARTILJERAC says:

  Kada sam ovo pričao Srđanu pre 3 godine niko mi nije verovao.

 4. Uf says:

  Maneken Obradovic se dokopao lagodnog zivota ...

 5. goran says:

  Rusi ne zele Boska, Rusi vole Vucka. Hajde sad: kme kme

 6. Gojko says:

  E moj boško ugasio si čim ti se u priču uplela hercegovačka struja razne djoge i noge itd.Nije ti za nauk bio vuk drašković šešelj i ostali.To su sve ubačeni ljudi da te razbiju iznutra.

 7. Pingback: Otvoreno pismo, zatvara usta - Ozonpress :: internet portal

 8. Dodjoš says:

  Nekako, uvek na kraju,"stidljivo" procuri vest da je naša "populistička, rodoljubiva, nacionalistička" politička stranka osnovana od agentura Cia,Mi6...Uvek nas "oduševe" pa pokopaju "talenti" iz New York (Milošević), Berlina, (Djindjić),Beča(Jozef Klein, takozvani Tito) etc. Znaju da ne možemo da se dosetimo.Bar ne na vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *