РАСКОЛ У ФЕДЕРАЦИЈИ! ХРВАТИ УДАРИЛИ НА БАКИРА: Изетбеговић кључни фактор нестабилности у овом делу света

RASKOL U FEDERACIJI! HRVATI UDARILI NA BAKIRA: Izetbegović ključni faktor nestabilnosti u ovom delu sveta

18 novembra 2017

Glavno veće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) ocenilo je da su postupci člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića ključni faktor nestabilnosti u ovom delu sveta.

Iz HNS-a su, povodom izjava Izetbegovića koji je juče u Mostaru ponovo zapretio ratom, saopštili da on svaki pokušaj rasprave o unutrašnje uređenju BiH tumači kao agresiju i podelu države.

„Otvorenim pretnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stepena ekstremizma“, navodi se u saopštenju.

HNS smatra da je to unutrašnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti, ali navodi da će se to veoma negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stepena samoodrživosti i evropski put BiH.

Iz HNS-a ističu da Izetbegović pokušava da vodi politiku koja se temelji na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske saradnje koja je 1992. godine na samitu u Meki zaključila da BiH treba da postane nezavisna država pod muslimanskim vođstvom.

HNS ocenjuje da je Izetbegović vidno uzrujan, a da razlog tome leži u zacrtanom evropskom putu BiH i očekivanju pravosnažne presude Haškog tribunala u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. novembra ove godine.

„Upravo zbog toga, Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realizaciji tih ciljeva, aktuelni čelnik SDA grubo krši istorijske činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti istoriju i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH“, navode iz HNS-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. KRALJEVINA says:

    Mislim da je krajnje vreme da neko kaze muslimanima da su Srbi i da se ujedinimo, prosperiramo i svima ce biti bolje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *