РАСКОЛ У НАТО ПАКТУ НИКАД ВЕЋИ: Трамп интензивно ради на разбијању!

RASKOL U NATO PAKTU NIKAD VEĆI: Tramp intenzivno radi na razbijanju!

25 juna 2020

NEMAČKA duguje nato veliku sumu, približno trilion dolara, izjavio je Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za štampu sa svojim poljskim kolegom Andžejom Dudom.

Predsednik SAD istovremeno je otkrio da planira da deo američkih trupa prebaci iz Njemačke u Poljsku.Pritom je naglasio: „Time ćemo poslati snažan signal Rusiji“.

Priznao je da Nemačka kupovanjem ruskog gasa, koji plaća milijarde dolara, „Rusiji šalje još jači signal“:

„Da, oni [Nemačka] troše milijarde dolara na kupovinu ruskih energenata, a očekuju da ih mi štitimo od Rusije. Tako to neće ići. To je ovo vrlo loše. Mislim da su i stanovnici Nemačke time nezadovoljni“.

Indikativno je i to što je Tramp odgovorio na pitanje o Krimu koje je bilo upućeno Dudi:

„Bilo je to 2014. godine. U to vreme se Rusija dobro zabavila s predsednikom Obamom i uspavanim Džoom Bajdenom. Oni su tada bili na vlasti. <…> To se ne bi dogodilo za moje vlasti i neće se ni dogoditi. Uprkos svemu, očekujem da ćemo imati dobre odnose sa Rusijom. Da čemo imati dobre odnose sa svima“.

Trump je i pre dva dana govorio o prebacivanju 9.500 američkih vojnika u Poljsku. Ukoliko Berlin ne počne da „ispunjava svoje obaveze prema NATO“.

U američki Senat je odmah potom stigao nacrt zakon kojim se zabranjuje povlačenje američkih trupa iz Evrope, posebno – iz Nemačke.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg desetak sati kasnije je najavio povećanje američkog vojnog prisustva u Evropi.

KOMENTARI3 komentara

  1. Archelay says:

    Steta sto Nemci nemaju svog Erdogana pa da sateraju sataniste u misju rupu.I Natovcima je jasno da bez Turske moraju da hodaju levom nogom.A ako misle da je ovo stanje prolazno,varaju se jer stanje na Planeti vise je poznzto i to-masama nego nepoznato.A to sto su zemlje-clanice osovine"Rim,Berlin,Tokio"marsirali na juceranoj paradi u Moskvu je nova nocna mora Zapada ali,nemaju kud.

  2. Rista says:

    Pre neki dan sam uopšteno pisao šta se radi sa istočnoevropskim narodima i poljaci mi baš legli na volej. Ovo je toliko providno da Poljaci neće smeti ni da zucnu jer kad se jednom naglas kaže, takva istina bi bila prevelika uvreda. Ima da prime američke vojnike da ih brane od Rusije i da ih plaćaju dolarima, snabdevaju zanosnim poljakinjama i čiste klozete po bazama da ih ne strevi korona kao Noleta. Pošto Rusija nema nameru da napadne nikoga, što većina Poljaka ipak zna, biće napeto u poljskoj. Ali kad jednom uđe, američka vojska je zaštićena i niko joj ne može suditi a izaći će na svetog Nikad. Obradovaće se poljaci ko krava mrtvom teletu. Mislili da malo ucenjuju i Rusiju i EU sa ljubavnim odnosima sa Amerikom i ameri im oma uvalili...do...balčaka. A ove godine će poslati u Nemačku i zamenu, samo u povećanom broju. I Nemci i Poljaci moraju da plaćaju. Nateraće Tramp i Makrona da mu da pare koje je Makron predvideo za evropsku vojsku. A onda će ga uvije u merički žuti sir i napravi makarona sa sirom. Eto zašto je Britanija pobegla iz Eu. Znala da americi treba novi izvor prihoda i nova "igraonica", kao one u srpskim školama sa decom gde Nole plasira igraonica srpski budizam.

  3. Rista says:

    Tramp je čovek genijalac. Ima dve ljubavi i manije. Melaniju i Dolar. Može izgubiti izbore, ne može izgubiti Melaniju i Dolare( a tek sada ne može izgubiti Melaniju jer ni jedna supruga bivšeg američkog precednika nema prava da se ikad udalji od svoga muža kako ne bi obrukala mentalni američki kliše, šta god to bilo) a sledeći precednik će još više pretisnuti poljake. Kad Ameri nađu "izvor nafte" u inostranstvu i postave svoju vojsku iznaokolo, taj izvor je beskonačno njihov bez obzira da li je na vlasti demokrata ili republikanac. Poljaci su definitivno uništili i ono malo razumevanja što su dobijali od Rusije i naleteli na minu koju su sami postavili. Ko bi rekao da će tako katastrofalno proceniti događaje.Kaže naš narod---nemoš da se jedeš a da se ne pojedeš.(dobro, to sam ja ovog trena izmislio da izbegnem mnogo slikovitiju izreku) Nije mi jasno da su Poljaci toliko glupi i da su sami sebe silovali. A nije mi jasno već poduži niz godina. Poljaci su sami sebe doveli u ovu situaciju. Uskoro počinjem da učim poljski i da čitam poljske medije. Da se malo zabavljam. Da sam amerikanac, otišo bih oma u Poljsku da malo i direktno uživam. A kako bi bilo da im Srbija uvali svoj čuveni El Egzitos pa da i oni misle kako su pametni i popularni i kako uspešno razvijaju turizam? Narko alkoholne psiho degenerične "provenijencije". Nisu ni oni mnogo pametniji od Egzit srpskih menadžera a mi bi se rešili jedne "kulturne" manifestacije na lep način. Moram da se divim kako Ameri ponekad osvoje državu i bace je na pleća čak i bez jedne jedine bombe. Kako nazvati taj poljski kompleks koji im najednom doneo megatone radosti i sreće?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *