РАСКОЛ У НЕМАЧКОЈ – СВАКО СВОЈУ ПОЛИТИКУ ВОДИ: Зехофер опет код Путина без дозволе владе Немачке!

RASKOL U NEMAČKOJ – SVAKO SVOJU POLITIKU VODI: Zehofer opet kod Putina bez dozvole vlade Nemačke!

3 avgusta 2016

seehofer 56hBavarski premijer Horst Zehofer planira da poseti ruskog predsednika Vladimira Putina u oktobru u Moskvi.

Rojters prenosi da to tvrdi nemački list „Štraubinger tagblat“ koji se poziva na interna dokumenta po kojima je Zehoferova poseta Putinu planirana za 5. oktobar kao deo šire posete Moskvi tokom koje bi Zehofer trebalo da se sastane i ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Agencija navodi da Zehofer rizikuje da ponovo izazove žestoke reakcije kakve su usledile i nakon njegovog prethodnog sastanka sa predsednikom Rusije.

Premijer Bavarske, politički saveznik nemačke kancelarke Angele Merkel koji ju je krivio da je zbog njene politike „otvorenih vrata“ prema izbeglicama došlo do nedavnih napada u Nemačkoj, izazvao je napetosti u vladajućoj koaliciji desnog centra u Berlinu kada se u februaru ove godine susreo sa Putinom u februaru ove godine.

Kritičari su tada tvrdi da Zehofer vodi alternativnu spoljnu politiku. Bavarski premijer je tu posetu pravdao potrebom za održavanjem političkih i ekonomskih veza sa Rusijom, dok je Merkelova držala tvrdu liniju zbog ruskih akcija u istočnoj Ukrajini.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vili says:

    Hvala Bogu zato sto ljudi svacaju koliko je vazno da politicari polako prihvataju da se protiv Putina i Rusije ne moze.Samo posteno i sa dogovorom i tako se moze spasiti ovaj svijet koji je krenuo prema haosu.Sto se tice Merkelove ona ne smije da uradi nista bez pitanja Amerike jer su je oni doveli na vlast.Najveca nesreca su politicari po svijetu koje su USA postavili ne po sposobnosti vec po poslusnosti.Istocne zemlje su najvise pokrivene sa nesposobnim tipovima koji rade sve da se dodvore Vasingtonu i ako je za njihov narod pogubno u svakom smislu.Moje licno misljenje jeste ako dodje ponovo na vlasti u USA Klintonova dinastija slijede ratovi i katastrofe.

  2. izbeglica srbin says:

    njemacka jedvo ceka da ima skim da ide na rusiju da se osveti hitlera i rusija smeta njemackoj za uniju putin razbija uniju i slobodu svaba njemaca ii bice belaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *