РАСКОЛ У ВЛАСТИ – ДАЧИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО БРНАБИЋКИ: „Србија неће мењати своју спољну политику!“

RASKOL U VLASTI – DAČIĆ JASNO PORUČIO BRNABIĆKI: „Srbija neće menjati svoju spoljnu politiku!“

5 jula 2017

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće menjati svoju spoljnu politiku i da je suština mudre politike da ne dozvolimo da dođemo u dilemu EU ili Rusija, rukovodeći se interesima Srbije.

„Mi smo uspeli da u poslednjih pet godina izdržimo sve pritiske i da ostanemo na evropskom putu, a da ne pokvarimo odnose sa našim prijateljima, pre svega, Rusijom i Kinom“, naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, zbog svoje jasne i principijelne politike, Srbija je promenila svoj međunarodni položaj i postala kredibilan partner.

„Jasno je da idemo evropskim putem, ali je isto tako jasan naš odnos sa Rusijom, čija je podrška od ključnog značaja za teritorijalni integritet Srbije“, naveo je Dačić.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Ukinuti plate svim politicarima, pa da vidimo koliko ce trajati Dacic i Brnabic.

 2. Rastko Vuković says:

  Neko je ovde bio naivan? Nije Ana džabe tražila i dobila podršku od gejeva da bi sada mogla da ne radi za njih, a isto tako i od drugog lobija zapada.

 3. Kulak says:

  Volim Rusiju

 4. Zaharije Serak says:

  Prijetnje teritorijalnim integritetom od strane gos.Dacica je stari oprobani recept "ugroženosti " od nekoga! Nekada "mali od Slobine kuzine" je izgleda odrastao.Vidimo šta nam je donijela i donosi nažalost još uvijek politika ljudi koji od 90tih pa ovamo lažu obmanjuju narod.Sada se deklarativno zaklinjati u demokratiju,poštenje,uvažavanje,ne miješanje,a na mala vrata uvoditi opciju 90tih samo još moze proći u Srbiji.Je li vrijeme da neko kaže :"Dosta je gospodine Dacicu,Vaša politika nije donijela ništa dobro Srbiji /na duže staze/!

  • Kosovac says:

   @ Zaharije Serak,…. „opcija 90tih“, „povratak u 90te“, to je veoma loša definicija. Za to bi indoktrinatori morali da daju preciznije uputstvo papagajima koji to stalno ponavljaju….. Opcija devedesetih objašnjava neku situaciju od 90. godine, ali šta? a) Da će Srbiju da napadne kuso i repato i da će Peta kolona tu igrati zapaženu ulogu. Ili b) Da će se javiti neki otpor tim svetskim kusim i repatim, kakav-takav. Ili v) Velika inflacija i neljudske sankcije provođene silom, lopovluk i td….. To su najmanje tri opcije 90tih, ima ih još, ali moraš da objasniš u svojoj priči konkretno na šta si mislio….. Deluješ glupo kada optužuješ samo one Dačičeve političare, one Vučićeve političare, lažove. Posle toliko vremena ne možeš da izbegneš paralelnu priču o lažovima stranim agentima Draškoviću, Đinđiću, Mićunoviću, Dinkiću, Labusu, Živkoviću, Šutanovcu, da ne trošim papir dalje….. Veoma je bitan razlog tvog straha od „povratka 90tih“, nema smisla da mi napamet pretpostavljamo i tako pomislimo da si mislio samo na Miloševića, svoju opsesiju koga nepravedno uzdižeš na veličinu da je kao jedinka uspeo da ti pokvari sav život i svu tvoju idilu.

 5. miroslav says:

  Zaharije serak ajd ne seri vise. Znam da bi voleo da nas Srba vise nema pogotovo u tvojoj Bosni. Ako neko zeli ratove iz 90tih to su tvoji bosanski vladari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *