РАСКОЛ – Нова Николићева изјава супротна државној политици!

RASKOL – Nova Nikolićeva izjava suprotna državnoj politici!

17 oktobra 2016

nikolic-vucic- 4354

Kao i uvek kroz istoriju, Srbija i danas nastavlja da se oslanja na Rusiju i nikada joj neće uvesti sankcije, bez obzira na pritiske, izjavio je, otvarajući Razvojni centar Ruskog geografskog društva, predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Ne želimo da nam drugi biraju prijatelje, kao što ih i mi ne biramo drugima. Uvek ćemo se zalagati da se nesporazumi u međunarodnim odnosima rešavaju dijalogom, na miran i dostojanstven način“, rekao je Nikolić na otvaranju Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Nikolić je naveo da je Rusija danas država bez čijeg stava nema rešavanja nijednog važnog međunarodnog pitanja.

Na svečanosti u Rektoratu, predsedniku Tomislavu Nikoliću uručena je članska karta Ruskog geografskog društva koje je osnovano davne 1845. godine.

Na svečanosti u Rektoratu predsedniku Tomislavu Nikoliću uručena je članska karta Ruskog geografskog društva koje je osnovano davne 1845. godine.

„Svesni smo da bez saradnje sa Rusijom ne bismo mogli u punoj meri da ostvarimo naše državne interese, među kojima je najvažnije očuvanje našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, posebno pred međunarodnim organizacijama“, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naveo da je otvaranje Razvojnog centra Ruskog geografskog društva korak koji predstavlja konkretizaciju našeg strateškog partnerstva i potvrdu čvrstih uzajamnih veza u srpsko-ruskim odnosima.

„Za nas je to jasan signal da je Srbija postala važna tačka oslonca u geostrateškim razmišljanjima Rusije, koja je bila jedan od naših najvažnijih oslonaca tokom gotovo čitave naše istorije“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, veoma bogata i sadržajna istorija srpsko-ruskih odnosa, nažalost, još nije do kraja istražena.

Nikolić je naveo da je saradnja Srbije i Rusije izuzetno duboka i slojevita i da bi je trebalo sagledavati kroz niz kompleksnih društvenih pojava i međuzavisnih veza i odnosa ukorenjenih u našim srcima.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je rekao da je Srbija druga zemlja u kojoj je otvoreno predstavništvo Ruskog geografskog društva, te da je to korak na putu ka stvaranju toliko neophodne harmonije u svetu:

„Izuzetno je važno da imamo ovakve organizacije, zato što postoje zemlje koje pokušavaju da promene izgled sveta, koje ne poznaju našu istoriju i kulturu. Ovaj korak je logičan nastavak dinamičnog razvoja rusko-srpskih veza. Završiću rečima poznatog sovjetskog geografa Nikolaja Baranskog, koji je geografiju nazvao mostom između prirode i društva. Mi danas vidimo koliko je mali i krhak svet u kome živimo i koliko je važno razumeti procese u prirodi, otkrivati probleme i rešavati ih“.

Rusko geografsko društvo jedno je od najstarijih na svetu, osnovano je 1845. godine ukazom cara Nikolaja Prvog, čijim Savetom pokrovitelja predsedava predsednik Rusije Vladimir Putin.

Glavna aktivnost tog društva su ekspedicije i istraživanja, obrazovanje, očuvanje tradicije i kulture, objavljivanje knjiga i rad sa mladima.

Članska karta Tomislava Nikolića

Srpsko geografsko društvo, prvo geografsko društvo na Balkanskom poluostrvu, 1910. godine je osnovao Jovan Cvijić, koji je bio njegov prvi predsednik.

Dekan Geografskog fakulteta Dejan Filipović uručio je povelju fakulteta za dugogodišnju uspešnu saradnju potpredsedniku Ruskog geografskog društva i predsedniku Međunarodnog geografskog saveza Vladimiru Kolosovu.

Predsednik Razvojnog centra, Miroljub Milinčić, rekao je da je inicijativa za otvaranje tog centra pokrenuta 2015. godine, te da se već sprovode projekti.

Milinčić, koji je Sporazum o saradnji Ruskog geografskog društva i Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji potpisao sa Kolosovom, rekao je da se ugovorom obavezuju da će raditi još više i efikasnije, sa moralnom obavezom da služimo interesima Srbije i Rusije.

Na svečanosti je pročitana poruka predsednika Ruskog geografskog društva Sergeja Šojgua.

KOMENTARI17 komentara

 1. Nićifor says:

  Au Tomo tek sad ćeš izgubiti podršku Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Možeš slobodno podneti zahtev za penziju.

  • robokap says:

   TOmo jesi bio svašta ali SPASI SRBIJU od OVAKVIH PREKODRINSKIH GOVANA KAO ŠTO SU VUČIĆ;ŠEŠELJ;DRAŠKOVIĆ;TADIĆ;MIHAJLOVIĆKA;RADULOVIĆ:Jer SHVATATE DA JE DOSTA BILO VLADANJA SRBIJOM PREKODRINSKA GOVNARIJO:ENO VAM VAŠIH BOSANSKIH BABOVINA PA SE JEBITE ZA VLAST U BABOVINI SA DODIKOM I BAKIROM :SRBIJA SRBIJANCIMA:

   • Batina says:

    Pusi kurrac robokap.

    • Radikal says:

     Srem Sremcima i Sremicama, krsh dalmatincima! Ne zna stoka cemu sluzi reka. Meni za pecanje i uzivanje a njma za pravljenje divlje deponije i pustanje kanalizacije. Fuj nkulture.

     • Kosovac says:

      Radikal,….. Ne brukaj radikalsko ime, predstavio bi se ti svojim pravim imenom, ali te je sramota. A Sremci, to su pravi ljudi, nisu kao ti. Ako imaju nekog izroda kao što si ti, nije njihova krivica, svuda se takvi javljaju.

   • Marko says:

    @robokap tako je robokape. Srbija srbijancima! Od komunjarskog vremena pa sve do danas srbijom upravljaju bosnjacke poturice,konjusari budima i peste,milogorci,siptari,i sva ostala bagra samo srbin ne! I ovaj ''vojvoda od den haga'' je budimski konjusar,iz njegove lijepe,zato svim silama podrzava pickoustog,zato su ga i POSLALI iz haga da spasi guzicu pickoustom! Vreme je da ih vratimo odakle su i dosli,ali cisto sumnjam da ce njihovi burazeri izmetbegovic i do(DICK)i pomisljati da dele vlast sa svojim nekadasnjim slugama. Ali slazem se sa tobom-proterati ih u zemlje odakle su ih poslali u srbiju!

    • robokap says:

     E moj""MARKO" eno na FAKTIMA sam nešto slično napisao.Da me pojedu NEKADAŠNJE SLUGE BEČKOG DVORA.SVI SE ZAKLINJU U SRPSTVO A VERNO do 1918 SLUŽILI HABZBURGOVCE a ostali TURKE:NIGDE BUNE;USTANKA jedino poverovali ONOM ĆOPAVOM TITU --ko zna čijem kopilčetu pa nam 1944 jebaše mater.VOLE ONI SRBIJU DO POSLEDNJE VILE NA DEDINJU;STANA NA VRAČARU;NEMAČKE KUĆE U VOJVODINI ,DO POSLEDNJEG OTETO ARA ZEMLJE:

     • Kosovac says:

      E robokap, spao si na to da te hvali ovaj „Marko“, tapše te po ramenu, a ti srećan. Kao Vučić ispod Klintona. „Marko“ služi HABZBURGOVCE, a ti mu se ispovedaš.

 2. uros says:

  nikolic je veliki borac srbije i dokazase on dao rec suradivacu na sve -4- strane sveta a vucic je izdajnik zato ga seselj podrzava zato je i doso iz haga da vucicu da podrsku od glasova cetnika koji neznaju ko je ko i komo davaju glas

 3. Radikal says:

  Sta ce ovaj u geografskom drustvu kada pojma néma o geografiji.

 4. Cp6a says:

  Ne, ne. Dao sam ti glas prošli put da izlečiš zemlju od žutice i okreneš srpski brod prema prijateljskim vodama, a ti si to izigrao. Mislio sam da ako je ostalo milioniti deo radikalskog u tebi, da je to dovoljno da budeš mnogo bolji od žutice u odbrani naših interesa. Pokazalo se da sam se grdno prevario. Sad tu glumataš neko prijateljstvo s Rusima. Samo mi nije jasno zašto te braća Rusi primaju tamo? I ko je još video nekog da ode kod prijatelja i ponavlja kao papagaj da neće da mu uvodi sankcije? Svako normalan zna da se takve stvari prijateljima ne pričaju jer je uvredljivo. Uostalom, zašto zapadnim ambasadorima i političarima nikad ne kažeš da nećemo da im uvodimo sankcije, iako su to do sada milion puta zaslužili? Imao si priliku, potrošio si vreme, tvoja prevara više ne može da prođe.

  • uros says:

   svaka cast na komentaru sve je tako seselj izvadijo i dobijo pasos za svoju lipu a jos nije otiso u Rusiju cetnicki vojvoda poznati su oni ratnici jugoslavije i odbranu srba u jugoslaviji de su oni vladali radikali i milosevic sa mirom jul/ . nide vise srbina nema u tom kraju

 5. uros says:

  odvesce nas pravo u rusiju zivijo nikolic

 6. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Gospodine Nikolicu, otac mi mozete biti - sigurno i glupo je da Vam dajem savete, ali... Jos imate sansu da ostanete cestiti. Podrzite rodoljube, ogradite se od pogubne politike i ostanite aktivni, no ne idite na chelo. SNS Vas ne vidi vise kao potencijalnog kandidata. Svakako, vreme Vam je da lagano pripremate krunu karijere, pa neka to bude Vasa katarza. Izadjite sami ispred grupe gradjana i dajte svoje glasove patriotskom bloku. Okupite oko sebe mlade politicke snage. Neka Vas pamte kao istinitog drzavnika!

 7. Kulak says:

  Volim Rusiju

 8. robokap says:

  @KOSOVAC:AKO SI STVARNO sa KOSOVA I METOHIJE Pokri se UŠIMA I ĆUTI:NEMA GORIH SRBA OD VAS:PRodali ste ŠIPTARIMA DEDOVINE ZA DEBELE PARE;DECENIJAMA NISTE PLAĆALIDRŽAVI SRBIJI NI POREZ;NI STRUJU;NI VODU NIŠTA:A KAKVI STE LJUDI ZNAMO MI GDE STE POBEGLI SA KOSOVA

  • Kosovac says:

   robokap,….. Neka smo mi Kosovci najgori Srbi, bar si nas uvrstio u Srbe, hvala. Ja nemam ambicije da budem najbolji Srbin, znam da je Srbin lepo biti, ali je teško. I Ti si Srbin, ali posebne vrste, ti i slični sami ste sebe nazvali „Srbijanac“, pretpostavljam da misliš da si ti najbolji. Ali ne Srbin, već Srbijanac – jedna faza u konvertovanju u neku drugu naciju. Toliko si rovit kao čovek, da ne podnosiš nekoga ko nije član društva po tvom geografskom kriterijumu. Takvo tvoje ponašanje vodi samo ka tome da sebe preporučuješ bečkim konjušarima i to žaleći za nemačkim kućama u Vojvodini, na primer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *