РАСКРИНКАЛА „ТАЈНИ ДОГОВОР“: Артманова оптужује Клинтона за Сребреницу

RASKRINKALA „TAJNI DOGOVOR“: Artmanova optužuje Klintona za Srebrenicu

6 novembra 2015

artman1 768Bivši portparol Haškog tužilaštva Florans Artman navela je u svojoj knjizi da je Srebrenica u julu 1995. godine „prodata“ u diplomatskoj igri i tajnom dogovoru SAD, Velike Britanije i Francuske, prenosi list „Danas“.

Artmanova je navela da njena knjiga sadrži „nepobitan dokaz“ da su tri zapadne velesile dogovorom i željama svojih diplomata, da što pre dogovore mir, žrtvovale Srebrenicu i ostavile je srpskoj vojsci.

Ona je istakla da se ključni sastanak dogodio krajem maja, kada su američki predsednik Bil Klinton, francuski predsednik Žak Širak i britanski premijer Džon Mejdžor dogovorili da zaustave NATO vazdušne udare, oduzevši ovlaštenja stranim komandantima.

„Iako je dil napravljen kada su snage Ratka Mladića kao taoce uzele nekoliko UN vojnika, odluka nije promenjena sve do pada Srebrenice. To je nešto što je Zapad uvek negirao i stalno slao demantije kada bi se objavila ta informacija“, rekla je Artmanova.

Ona je osudila ovogodišnji incident u Potočarima kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, ali je ocenila šokantnom ocenu EU u saopštenju nakon incidenta u kome je navedeno „vremee da se okrene novi list“.

„Ne sme se okrenuti stranica koja nije pročitana“, rekla je Artmanova.

KOMENTARI5 komentara

 1. mija says:

  Kao da je važno ko je šta hteo, planirao i žrtvovao. Šta god da su hteli, nisu uspeli, jer se Srbi nisu upecali. U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA jer Srbi nisu ni hteli, ni planirali da ga počine. Vi sad svi u glas kobajagi optužujete ovog ili onog da je žrtvovao Srebrenicu samo da biste implicitno još jednom potvrdili da je genocid počinjen. Time još jednom klevećete Srbe.

 2. Radomir says:

  Propevala pticica,Veliki je Bog i nedozvoljava sakrivanje tajni

 3. LJUBAN says:

  Ne razumem ovu Florans Artman sta sada trazi i optuzuje svoje tvorce i pretpostavljene , koji su napravili Srebrenicu i haski tobozni sud . Koja je ona licno ucestvovala u toj zaveri protiv Srba i sva desavanja koja su se odigrala na Balkanu su krojili kako su oni zamislili ili izmislili ! Stalno optuzuje Srbe a ni reci da objavi da su ti isti Muslimani tri godine pre pada Srebrenice , ocistili Srebrenicu od Srba i sva sela oko Srebrenice . Samo toliko o njenom postenju i stvarnim desavanjima u toku rata u Bosni i Hercegovini a tu knjigu sto pise neka je napise svom prijatelju zlocincu "NASERU ORICU , BILU KLNTONU i svojoj drugoj kuci HASKOM KAZAMATU " .......!

 4. mija says:

  Ljubane, ovo je podvala, najpodmuklija dosad. Raspravlja se kobajagi o tome ko je Srbima omogućio da izvrše genocid, a genocida nije ni bilo. Erdemović i još par bandita koji su streljali neke muslimane su plaćenici koji su imali zadatak da daju bar neki osnov za medijsku priču i blaćenje srpske vojske koja se ne računajući retke od bola izbezumljene pojedince borila časno. Čak ni ovi zločini ustaških plaćenika Erdemovića i co, ne mogu se podvesti pod genocid. Genocid je nešto sasvim drugo. Dakle, GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO, a artmanova raspravlja kao da ga je bilo. Srpske žrtve su nešto sasvim drugo i za to će jednom neko morati da odgovara, jer ratni zločini ne zastarevaju.

 5. Robert Wronsky says:

  Oh, izvinite bre Srbi, nismo znali da su to napravili ovih par ustaških plačenika a mi mislili vi! Vredne bile ove ustaše, za par dana pobili 8000 do zuba naoružanih muslimana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *