РАСКРИНКАНИ БРИТАНЦИ! Британија од почетка Путинове специјалне операције тајно купила 39 танкера руске нафте

РАСКРИНКАНИ БРИТАНЦИ! Британија од почетка Путинове специјалне операције тајно купила 39 танкера руске нафте

23 новембра 2022

У ЕВРОПИ нема већих русофоба од Британаца и Пољака. А од Британаца – ни већих лицемера-манипуланата.

Лондон је од 24. фебруара са посебним наслађивањем уводио санкције Русији, инсистирајући да Запад нарочито прогони и препречује пут руским енергетским компанија, а наставља да купује руску нафту!Само преко трећих земаља!

Ово потврђују и аутори аналитичког текста у британском The Sunday Times.

Чак прецизно наводе да је у британске луке од почетка „Путиновее специјалне операције“ у Украјини стигло 39 танкера са руском нафтом!

Вредном више од 200 милиона фунти!

Само што је св та нафта била декларисана као увоз из других земаља.

Према писању британског листа, у мају је брод Mariner III напустио руску луку Туапсе, а пет дана касније се зауставио код обале Грчке и претоварио нафту на брод Marinoula, који је потом превезао у Велику Британију.

У јуну је Британија добила руску нафту у вредности већој од 78 милиона фунти. Међутим, Национални статистички биро Велике Британије је објавио да у том периоду земља није добијала нафту из Русије, већ да ју је увозила из Холандије, Естоније, Пољске и Белгије.

Лондон – да би прикрио увоз из Русије (не само нафте) – означава само земљу из које стиже увоз, а не земљу порекла. Тако се роба произведена, на пример, у Кини, ако стигне преко Немачку, декларише као „убоз из Немачке“.

У августу је магазин The Spectator објавио да је Велика Британија куповала руску нафту преко трећих земаља, указујући да формално у јуну није било увоза нафтних деривата из Русије, а да је у британске луке нафта довожена из Белгије која нема своју нафту.

Америчка новинска агенција Bloomberg је – такође у августу –писала о тајним испорукама руске нафте у земље јужне Европе и Медитерана. Навела је да је у недељи која се завршила 5. августа, обим испорука италијанским лукама достигао седмонедељни максимум.

А да је Шпанија у том месецу – први пут од априла – купила партију нафте руског бренда Уралс. А да је формални испоручилац био – Казахстан.

(Факти)

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Ko bi rekao, ovome se ne bi nadala ni baba Nata.

  • bilje says:

   ☺☺☺...Pirgavci su unapred znali sta ce se desiti te izisli iz EU /bregzit/,da bi "slobodno" mogli "trgovati" tj.pljackati.

 2. Seroljub Horvat says:

  Svinje engleske🐷🐷🐷

 3. Seroljub Horvat🇭🇷 says:

  Svinje engleske🐷🐷🐷💩💩💩

 4. Gagi says:

  Moze to da se tumaci malo drugacije, ZASTO Rusi svojim neprijateljima prodaju energente-zivot.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u