РАСКРИНКАНИ БРИТАНЦИ! Британија од почетка Путинове специјалне операције тајно купила 39 танкера руске нафте

RASKRINKANI BRITANCI! Britanija od početka Putinove specijalne operacije tajno kupila 39 tankera ruske nafte

23 novembra 2022

U EVROPI nema većih rusofoba od Britanaca i Poljaka. A od Britanaca – ni većih licemera-manipulanata.

London je od 24. februara sa posebnim naslađivanjem uvodio sankcije Rusiji, insistirajući da Zapad naročito progoni i preprečuje put ruskim energetskim kompanija, a nastavlja da kupuje rusku naftu!Samo preko trećih zemalja!

Ovo potvrđuju i autori analitičkog teksta u britanskom The Sunday Times.

Čak precizno navode da je u britanske luke od početka „Putinovee specijalne operacije“ u Ukrajini stiglo 39 tankera sa ruskom naftom!

Vrednom više od 200 miliona funti!

Samo što je sv ta nafta bila deklarisana kao uvoz iz drugih zemalja.

Prema pisanju britanskog lista, u maju je brod Mariner III napustio rusku luku Tuapse, a pet dana kasnije se zaustavio kod obale Grčke i pretovario naftu na brod Marinoula, koji je potom prevezao u Veliku Britaniju.

U junu je Britanija dobila rusku naftu u vrednosti većoj od 78 miliona funti. Međutim, Nacionalni statistički biro Velike Britanije je objavio da u tom periodu zemlja nije dobijala naftu iz Rusije, već da ju je uvozila iz Holandije, Estonije, Poljske i Belgije.

London – da bi prikrio uvoz iz Rusije (ne samo nafte) – označava samo zemlju iz koje stiže uvoz, a ne zemlju porekla. Tako se roba proizvedena, na primer, u Kini, ako stigne preko Nemačku, deklariše kao „uboz iz Nemačke“.

U avgustu je magazin The Spectator objavio da je Velika Britanija kupovala rusku naftu preko trećih zemalja, ukazujući da formalno u junu nije bilo uvoza naftnih derivata iz Rusije, a da je u britanske luke nafta dovožena iz Belgije koja nema svoju naftu.

Američka novinska agencija Bloomberg je – takođe u avgustu –pisala o tajnim isporukama ruske nafte u zemlje južne Evrope i Mediterana. Navela je da je u nedelji koja se završila 5. avgusta, obim isporuka italijanskim lukama dostigao sedmonedeljni maksimum.

A da je Španija u tom mesecu – prvi put od aprila – kupila partiju nafte ruskog brenda Urals. A da je formalni isporučilac bio – Kazahstan.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Ko bi rekao, ovome se ne bi nadala ni baba Nata.

  • bilje says:

   ☺☺☺...Pirgavci su unapred znali sta ce se desiti te izisli iz EU /bregzit/,da bi "slobodno" mogli "trgovati" tj.pljackati.

 2. Seroljub Horvat says:

  Svinje engleske🐷🐷🐷

 3. Seroljub Horvat🇭🇷 says:

  Svinje engleske🐷🐷🐷💩💩💩

 4. Gagi says:

  Moze to da se tumaci malo drugacije, ZASTO Rusi svojim neprijateljima prodaju energente-zivot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *