РАСКРИНКАО АМЕРИЧКЕ ЛАЖОВЕ: Због овога Путин ратује са САД

RASKRINKAO AMERIČKE LAŽOVE: Zbog ovoga Putin ratuje sa SAD

24 januara 2019

Ministarstvo odbrane Rusije konačno je svetu otkrilo detalje o misterioznoj raketi 9M729 kako bi dokazalo da Sjedinjene Američke Države najbrutalnije lažu kada tvrde da Moskva upotrebom tog projektila grubo krši Sporazum o ograničenju nuklearnih raketa srednjeg dometa (INF), koji je s Vašingtonom potpisala 1987.Kako je rečeno iz ministarstva, sve karakteristike 9M729 ukazuju na to da on nema veze sa zabranjenim projektilima, te da Amerika napadima na pomenutu raketu samo pokušava da sruši dobre odnose s Rusijom.

– Oni ne žele da jednom zauvek zatvore taj konflikt i to pitanje stave van dnevnog reda – izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, i podsetio da je se SAD služe lažnim optužbama na račun Moskve kako bi opravdale svoju želju da jednostrano napuste INF i izazovu konflikt neslućenih razmera.

Rjabkov je naglasio i da SAD još nisu objasnile na osnovu kojih informacija su došli do zaključka da je raketa testirana na domet koji nije u skladu sa Sporazumom INF.

– Pre oko godinu dana Amerika je saopštila da je u pitanju raketa 9M729 i daljih objašnjenja nije bilo – rekao je ruski zvaničnik i poručio Vašingtonu da je američki zahtev da Rusija uništi pomenute projektile apsolutno.

Interesantno je da je Rusija prekjuče organizovala brifing o projektilu za strane posmatrače, međutim, predstavnici SAD, Britanije, Francuske, Nemačke, NATO i EU tendenciozno su odbili da prisustvuju tom događaju.

Ovo je otkriveno o oružju

-maksimalni domet rakete 9M729 smanjen je za 10 kilometara i sad iznosi 480 km, što je u skladu sa Sporazumom INF između Rusije i Amerike (po tom ugovoru iz 1987. dve sile ne bi trebalo da koriste projektile koji pogađaju mete na 500 kilometara)

-Amerika je optužila Rusiju da je „posebne zabranjene projektile testirala na poligonu Kapustin jar u Astrahanskoj oblasti“, međutim, Rusi tvrde da je tamo izvedeno više od 100 lansiranja različitih raketa

-9M729 je poznatiji i kao Novator, a može da ponese i nuklearnu bojevu glavu

-najveća brzina joj je 720 kilometara na čas.

Putin dočekao Erdogana

Ruski predsednik Vladimir Putin dočekao je u Moskvi turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana, u jeku zategnute situacije Rusije i SAD po mnogim pitanjima, uključujući i Siriju, u čemu je svoje mesto zbog uloge u sirijskom ratu našla i Turska.

Naime, nedavno se spekulisalo da je Putinu zasmetalo što je Erdogan razgovarao sa šefom Bele kuće Donaldom Trampom o povlačenju američke vojske iz Sirije, prilikom čega je Tramp navodno obećao Turskoj da će moći da zauzme sever sirijske teritorije.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  naci-amerikanci lažu???? Pa di će to oni!?! Pa jadni ne bili NIKADA u svojoj sramnoj istoriji nisu istinu izgovorili! NIKADA! Niti će ikada!

 2. Rale says:

  Rusi iz meni nerazumljivih razloga već godinama ,,statiraju u kukuruzu" dok ih nato opkoljava ,a o izdaji Rusa u bivšoj ukrajini i da ne govorim. U Siriji se igraju igrice ,,hoću kakim, neću kakim" ,što mi je za veliku silu nepojmljivo. oKREĆU IM LEĐA I GUBE SAVEZNIKE JER RUSI SAVEZNICIMA NE GARANTUJU LOJALNOST, I TIME SEBI RADE O GLAVI. Meni potpuno neshvatljiva obrnuta logika sile kakva je Rusija, koja uporno radi u korist svoje štete.

  • E.Lirsch says:

   "Mudra Politika" CAREVA. Smrdi sve to do nebesa.

  • milorad says:

   rusi nemaju kapacitet da vode ofanzivne ratove,zato izbegavaju sukob koliko god mogu dok se ne naoružaju dobro i kinezi ne završe plan pomorske izgradnje.Osim toga amerika ulazi u tešku političku i ekonomsku fazu i ko zna šta će tamo da se desi u vrlo doglednoj budućnosti, pa možda neće biti ni potrebno da se ratuje,sem ako amerikanci u očajanju vakuma vlasti i nestabilnosti ne posegnu sami za nuklearnim udarima protiv zamišljenih krivaca njihovog SLOMA.USA su država na ozbiljnom zalasku, ovo im je labudova pesma, oni imaju neverovatne domaće političke i ekonomske probleme i uopšte ni ne pokušavaju to da reše ili ublaže.Tramp je dobar primer šta se dešava sa onima koji bi da SPASAVAJU AMERIKU od lopovske oligarhije u vašingtonu koja svoje uništavanje ekonomije amerike i pljačku prikrivaju iza "nacionalnih interesa" i "nacionalne sigurnosti".Amerika je država sa najviše obaveštajnih agencija koje često ni ne znaju jedna za drugu, a takav obaveštajni aparat je samo primeren totalitrnim militarističkim državama jer preko njega se lako vlada i politikom i finansijama.Jednostavno rečeno amerika je problem ne rusija i rusija zato izbegava konflikt. Nisu rusi dužni da ginu u ime celog sveta i mislim da su i u pravu, jer oni će najmanje problema da imaju na domaćem terenu, kada počne raspad trulog američkog zombija, drugi će zbog toga da kukaju i da se hvataju za glavu:)

  • padre says:

   Znači, ti bi zaratio, da si sila?

 3. rajko says:

  Malo prepucavanja, pa malo Erdogana u izvidnicu da Putinu opipaju puls.

 4. Slobodanka says:

  Rale tvoj genije je zakazao, bezveze si raspalio ovu tvoju emotivnu i nestručnu kritiku. Pratim sirijski rat 4 godine, a sada je 3 godine i 4 meseca od početka ruske vojne pomoći Siriji. Rusija je došla da se bori protiv terorizma, a nije došla da pravi štetu susednim zemljama ili da Siriju uvuče u konflikt sa armijama susednih zemalja. Sirija je imala dve vrste terorista "crne" (Isis) i "zelene" (tkzv. pobunjenike), pa pored toga bilo bi mnogo dozvoliti i treću vrstu sukoba na teritoriji Sirije. Da Rusija i Iran nisu taktizirali sa provokativnim napadima Izraela danas se američke trupe ne bi povlačile iz Sirije. Nego bi SAD i Izrael bombardovali svi sve položaje sirijske vojske i sve sirijske vojne objekte, itd. Tokom 2014 i početkom 2015 godine sirija je značajno raseljena, EU ih je primala da Sirija ne bi imala dovoljno ljudstva ni za rad ni za odbranu. Bez dovoljno vojnika SAA nema ko da brani Siriju, i ovako su neki susedi morali da priteknu u pomoć. Vojne operacije u Siriji morale su ovako i ovim tempom da se odvijaju, da su udarili brži i žešči tempo došlo do sloma sirijske vojske. Lako je zanovetati i kuckati za tastaturom, a pravi junaci su otišli tamo u Siriju da pomognu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *