Раскринкавање везе петооктобарских политичара и српског и хрватског подземља!

Raskrinkavanje veze petooktobarskih političara i srpskog i hrvatskog podzemlja!

20 avgusta 2015

z6h4jk87jg56Miroslav Parović, Predsednik Treće Srbije je na konferenciji za medije koja je održana u sredu 19.08.2015. godine  ukazao na spregu „petooktobarskih“ političara sa srpskim i hrvatskim podzemljem. Ta sprega je kako je rekao Parović, u pljačkaškoj privatizaciji po Srbiji pokupovala gotovo sve što vredi.

„Uzmimo primer zemljišta u naselju „Depresija“ u Novom Sadu. Tu je čovek koji se prilikom „kupovine“ zemljišta 2006. godine, i prilikom iseljenja dela stanara, predstavljao i potpisivao kao Aleksandar Savanović“ a u svim drugim aktima i dokumentima taj isti čovek se zove David Savanović. Taj Savanović, je navedeno zemljište, uneo u grupu povezanih preduzeća, gde se u pojedinim firmama kao suvlasnici pojavljuju pored njega i Aleksandar Vinčić, vlasnik Sremske TV iz Šida, i inače kum i bliski saradnik Gorana Ješića, potpredsednika Demokratske stranke, kao i Hrvoje Gašparinac, pripadnik Zagrebačkog podzemlja.“ – naglasio je Parović.

„Mi iz Treće Srbije smatramo da je 05.oktobar 2000. godine jedan od najmračnijih datuma u srpskoj istoriji i da Srbiji ne može da bude bolje dok god oni koji su bagerima i sa mašinkama ulazili u institucije i danas 15 godina kasnije mogu nesmetano da se bave politikom i kriminalom. Mi smo spremni da na sličan način na koji je Simon Vizental, progonio naciste koji su utekli pravdi, budemo za petama obim „petooktobarcima“ koji su ojadili državu“ – zaključio je Parović.

Jesic 56

(na slici: Goran Ješić)

Miroje Jovanović, potpredsednik Treće Srbije  je naglasio da je „Savanović sve predmetne parcele u naselju „Depresija“ uneo u svoju firmu koju je osnovao 2013, a potom firmu preneo na treće lice, ali to nije prezentovao katastru niti drugim organima.

Takođe,  Savanović je zemljište „kupio“ 2006 za oko 40.000 evra od Elektroloznica ad, a ugovor za tu firmu je potpisao Zoran Kaitović, koji je privođen u predmetu „Mišković“ i koji je akcionar Miškovićevih firmi.  Elektroloznica je navodno parcele i objekte kupila 1971 godine od DP „STIG“ Požarevac, što je nemoguće jer u Registru privrednih subjekata stoji da je Elektroloznica osnovana 1989. godine;

Stig Požarevac je 1958. godine dobio dozvolu da izgradi PRIVREMENE RADNIČKE BARAKE,  a ne nikakvo pravo na zemljištu, a ta firma je (Stig ad Požarevac) je privatizovana 2002-2003. godine, ali su akcije osobi koja je kupila tu firmu (Zoran Bulatović) oduzete privremeno zbog sumnje da su stečene krivičnim delom;  O svemu navedenom ćemo obavestiti specijalnog tužioca, Miljka Radosavljevića“ – zaključio je Jovanović.

KOMENTARI5 komentara

 1. miroslav says:

  Pa postoje sudovi.Kako mi da znamo ko je ko i sta je ko u svemu ovome?

 2. mija says:

  @miroslav Ne, sudovi ne postoje, odn. ne rade ono što bi trebalo. Treća Srbija bi trebalo da se pored raskrinkavanja malverzacija prethodnih vlasti pozabavi i načinom da se opljačkano vrati i da se spreče malverzacije u budućnosti. Trebalo bi da nadju nekoliko dobrih pravnika koji će te stvari uobličiti u nekoliko dobrih zakona i sa njima izadju u javnost. Od crnila bez izlaza nikakve koristi.

 3. Svetozar says:

  Napokon da se neko setio da raskrinka najveće izdjnike i najveće lopove u zemlji Srbiji!

 4. Nikola says:

  Samo zbog ovoga imaće moj glas na izborima

 5. Ispravno says:

  Ovaj mali je na vreme pobegao iz Dveri! Ako nastave sa ovakvom kampanjom i programom, od njih nešto i može biti! Samo se plašim da ne zastrane kao i svi političari kod nas Ustani Srbijo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *