RASMUNSEN POBRKAO LONČIĆE: Rusija i Putin ne žele samo Ukrajinu

RASMUNSEN POBRKAO LONČIĆE: Rusija i Putin ne žele samo Ukrajinu

14 avgusta 2014

rasmGeneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen je danas izrazio zabrinutost da bi ambicija ruskog predsednika Vladimira Putina mogla da „ide dalje od Ukrajine“.

„Svedočili smo nelegalnom pripajanju Krima, videli smo jaku rusku ulogu u destabilizaciji istočne Ukrajine. Ali mi zapravo vidimo i da Rusija stoji iza konflikata u Pridnjestrovlju, delu Moldavije, kao i Abhaziji i Južnoj Osetiji, regionima u sklopu Gruzije“, rekao je Rasmusen tokom posete Islandu, a prenela agencija AFP.

Abhazija i Južna Osetija su delovi Gruzije, a Pridnjestrovlje Moldavije, čiju nezavisnost Rusija priznaje, podseća francuska agencija.

Rasmusen je istakao kako se Rusija nada da će u susednim zemljama uspostaviti sferu ruskog uticaja, dodajući: „Zato sam zabrinut da ruske ambicije idu dalje od Ukrajine“.

NATO optužuje Rusiju da je na granici sa Ukrajinom nagomilala oko 20.000 vojnika. Iako Ukrajina nije članica NATO, Severnoatlantska alijansa je više puta izrazila podršku zvaničnom Kijevu u borbi protiv „ruske agresije“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gojko says:

  Docice Putin uDansku ako pozeli,netrebaju njemu Danski narkomani.

 2. s@Ša says:

  Kako me ova budala nervira pa to nije normalno!

 3. Za Srbiju says:

  A šta je sa vašim uticajem fukaro? Zagovnali ste po celom svetu. U svim zemljama, koje je ova nakaza navela, žive Rusi. Kao što je Hrušćov poklonio Krim i Novorusiju Ukrajini, tako je gruzijac Staljin poklanjao ruske teritorije Gruziji. Svi pljuju po komunističkom sistemu u SSSR-u i u SFRJ, ali svima odgovaraju komunističke granice, osim Rusima i Srbima, zbog kojih je zapad nametnuo komunizam. Da bi im smanjio teritorije, oduzeo istoriju i veru, kao i nacionalni identitet.

 4. Mare says:

  Slepac pomenuo regione koji su vec 20 godina pod Ruskom kontrolom. Daj bre nesto novo majmuncino raspala

 5. Luka says:

  O čemu taj govnar i slepac proča,od ovih Amerikanaca (Evropejaca) nikad ništa pametno ne može da se čuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *