РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ програмиран је још 1928. – ЕВО ЧИЈИ ЈЕ ТО БИО ПЛАН И KАKО ЈЕ СПРОВЕДЕН

РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ програмиран је још 1928. – ЕВО ЧИЈИ ЈЕ ТО БИО ПЛАН И KАKО ЈЕ СПРОВЕДЕН

24 августа 2019

Некадашњи председник Председништва СФРЈ, српски политичар и Писац Борисав Јовић учествовао је на трибини у Москви где је отворено за распад Југославије оптужио директно Јосипа Броза Тита и антисрпску политику која је вођена у комунистичкој партији.

У Москви на 4. Међународном дискусионом клубу Влада одржана је расправа на којој је учествовао Борисав Јовић, заједно са академиком Матијом Бећковићем и још увек актуелним амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем.У препуној сали Борисав Јовић је изнео своје виђење о догађајима који су утицали на распад СФРЈ, а које је написао у својој књизи “Kако су Срби изгубили век”, која је преведена на руски језик.

“Распадом Југославије српски народ је изгубио државу коју су створили његови преци захваљујући великим жртвама поднетим у Првом светском рату,отете су му територије на којима је вековима живео И прогнан је са својих вековних огњишта,бомбардован је 78 дана од стране НАТО пакта без одлуке Савета Безбедности ОУН, отета му је Аутономна покрајина Kосово и Метохија,разорена му је инфраструктура и уназађена привреда, проглашен је кривим за распад Југославије и грађански рат, добио је санкције Савета Безбедности ОУН, а његови највиши функционериИ жестоко су покажњавани од стране Хашког трибунала”, рекао је Јовић између осталог.

Борисав Јовић је потом открио да се разбијање Југославије договорило још, веровали или не 1928. године и да је њега извео Тито, а не Слободан Милошевић.

“Деведесетих година прошлога века само се догодио крај ,епилог нечега што је давно одлучено,а годинама пред нашим очима,мало по мало реализовано ,нажалост у нашој заблуди да се радило у корист свих.Српско руководство никада није реаговало на политику која де факто није била у интересу српског народа. Kао хипнотисано утркивало се да подржава лукаве одлуке Јосипа Броза да би опстало у руководству поред њега. А стварно руководство био је искључиво он, Јосип Броз”, рекао је он и додао:

“Он је створио такав систем апсолутистичке владавине којим је био у стању да спроведе у живот сваку своју идеју, без обзира да ли се неко с њом не слаже. Одлуке ИВ конгреса KПЈ из 1928.г о растурању Југославије и о обесправљивању српског народа биле су, читаво полувековно време Титове владавине основ његовога рада, све док није успео да створи услове за оно што се догодило после његове смрти”, рекао је Јовић.

Он је рекао је да је ИВ. конгрес KПЈ одржан у Дрездену 1928. поставио комунистима задатке о растурању Југославије као вештачке творевине на висе националних држава.

“Затим онемогућавање српском народу као највећем у Југославији, наводно израбљивање других народа И, треће,да ће се комунисти заложити да се албански народ прикључи Албанији а Мађари Мађарској а, такође, да комунисти, по потреби сарађују са Анте Павелићем, шефом квинслишке Независне Државе Хрватске (НДХ) у којој је само у логору Јасеновац за време Другог светског рата убијено на стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома. Сплитски пленум ЦK KПЈ из 1935. који је одлучио о заједничком отпору KПЈ Хитлеровој најезди, само је привремено одложио и прилагодио методе растурања Југославије времену и новонасталим условима, које је, као што је познато изведено ефикасно и брутално”, рекао је Јовић.Академик Матија Бећковић рекао је да се Борисав Јовић се не пита да ли су Срби изгубили век ни да ли ће изгубити век ,већ гледајући истини право у очи констатује и објашњава како су Срби изгубили век.

“Јовић не оптужује поражену страну у Другом светском рату, како је то већ уведено у обичај, него победничку комунистичку партију за све оно што је чинила у миру.То је партија којој је и сам припадао и утолико је оно што је написао веродостојније и важније за духовно здравље и судбину Србије и Срба. Разуме се да није могао бити заобиђен неприкосновени делегат Kоминтерне, највећи син свих наших народа и народности, троструки народни херој и доживотни председник Југославије”, рекао је он.

(Политика.рс)

KOMENTARI9 коментара

 1. Velika Metla says:

  "Југославија" је била створена као прво да се Срби ако не униште оно барем десеткују и у људству и економски. А исто тако је та "југославија" требала западу да би могао хушкати различите етничке и верске народе и народне групације у "југославији"у сврху продаје оружја онима којима новац усфали. Ти исти су створили например и Украјину! Ево данас ти исти покушавају да створе ткзв "велику Албанију,у којој такође живе различите религије и народи,а да би их тај исти,запад,могао опет хушкати једне на друге у сврху продаје оружја! Народски речено "ловиште треба одржавати",а глупана који наседају на све ово има чак и превише. Наравно не само глупана него и оних који у томе виде прилику за лично богаћење.

 2. Cp6a says:

  Ех Боро, колико је људи до сада умрло понављајући узалудно те твоје констатације. Колико је људи само на овом порталу о томе писало и коментарисало, а да то никад није чуло у школи, факултету, телевизији. Није ваљда твоја дедињске екипа тек сад то схватила? Тек сад вам се то искристалисало? Шта ћемо са вашим добро позиционираним наследницима? Ево, може свако да провери да титоисти увелико владају, нека напише коментар на РТС-овом порталу, где ће да спомене "Србин", "православац", "српски интерес", "страдање српске деце од руку Хрвата" или слично, па нека види да ли ће му коментар бити објављен. Мислио сам да је титиоизам остао у прошлом миленијуму, али кад сам чуо скандалозан говор једног из врха СУБНОР-а у Сава центру на премијери Михалкове Сунчанице, постало ми је јасно зашто смо доживели толико пораза. Ваши наследници, сада преобучени у евроатлантистичка одела, настављају Титов пут, пут уништења Србства.

  • pravda says:

   Bravo za tekst. Srba u pravu si,i danas ustase pisu nase udzbenike,iz kojih uce nasa deca

 3. milorad2 says:

  da titoizam, ne komunizam, je bio naša propast.Mada realno komunizsm onakav kakav je oblikovan kao zvanična doktrina SVIH komunističkih država, a naročito derivat komunizma koji su nesrećni rusi iskusili, tzv.marksizam-lenjinizam je grobnica za bilo koje društvo, to je potpuno pogrešno i naopako postavljen politički i ekonomski društveni sistem koji MORA na kraju da propadne.Socijalizam ili socijal demokraija je eventualno od levih misli i doktrina ono što može da funkcioniše i to isključivo u parlamentarnom demokratskom sistemu sve ostalo je jedan od podtipova oligarhijske diktature i na levom i na desnoopm krilu političkih teorija.Titoizam nije čak ni bio neki razradjeni sveobuhvatni sistem zato je tako lako i doveo do PREVARE i u krajnjoj liniji do rastakanja svih postignuća srbskog naroda u zadnjih 200 god.jednostavno niko nije mogao da primeti ODMAH svu pogubnost tog političkog i ekonomskog aparatusa, a ko je eventualno to konačno i shvatio bio je odstranjen u tišini.NIKAD više jugoslavija ili bilo kakvi uvozni politički artikli u srbiji,treba da budemo srpski patriote u onom najboljem starom srpskom običaju, SVE ostalo je prevara neprijatelja i parazitskih izroda i tačno se lepo vidi kako ta parazitska proustaška grana u srbskoj politici ovih dana umire na ulicam beograda,kao glista na vrućem asfaltu.Oni i njihovi potomci (jer to je bio porodični i klanovski biznis) više neće imatio priliku da kroje srpsku unutrašnju i spoljnu politiku u ime jugoslavije i tako nas predaju u ruke najmračnijim zlotovorima našeg naroda.Sada će fdruga truba da se čuje SRBSKA trubam i jedino mi je žao što će se izvući bez zaslužene kazne za sva nedela i izdaje koje su izveli bivši funkcioneri JUGOSLOVENSKE DRŽAVE srpskog i mešanog porekla a sa ustaškom iskaznicom ovde iz beogradu, e ti su nam došli glave VRH države i partije zajedno sa administracijom plaćenih džabalebaroša.

 4. Pera says:

  Ama ljudi, dosta balezganja ! Ko je stvorio komuniste ? Ko je jevrejina tita poslao u Srbiju prethodno ubivsi nam sekretara ? Ko je osmislio da nas Srbe uvede u bezboznistvo ? Ko nas toliko mrzi i ko je shvatio da smo jako kvarljiva roba, da se lako odricemo Boga zarad love, udobnosti itd. i onda postajemo hrvati, siptari, poturice, makedonci, milovci, demonkrati, komunisti, europevci itd.

 5. Luka says:

  Tito nije imao ozbiljniju ulogu ni u politici ni u sopstvenom životu u poslednjih 10-ak i više godina svog biološkog života. Nije potpisao ni za Srbe katastrofalni Ustav iz 1974,. godine što uopšte ne znači da se sa njim nije i složio ali znači da njegovim životom najvećeg "sina naroda i narodnosti" upravlja ( i u stvarnosti pa i biologijom prevaziđen ) imidž "ikone " SFEJ Ta ikoma već dugo je sistemski sve do smrti bila suštinski prazna glasmurozna ljuštura Prava vlast je bila u republikama što je istina da je on i dozvilio baveći se pretežno specijalnom međunarodnom pozicijom zemlje .G. Jović je dopustio da JNA ostane poražena u Sloveniji ne dozvolivši ili ne omogućivši opštu mobilizaciju što je bila njegova i JNA ustavna obaveza. Sve bi u tom slučaju bilo veoma bolno ali ni približno toliko bolno koliko je to nečinjenje sve a naročito neke ljude zabolelo kasnije .Sada je sve to kao naknadna pamet apsolutno uzaladno jer G Jović je bio i deo tog sistema .Kada je bio na samom vrhu -nije se snašao . Sve je to sada uzalud .Problem je bio na Karavankama .Tito je bio mrtav a Ddezdenski kongres je g. Joviću bio poznat i znatno ranije,

 6. Stojko says:

  Bora je skroz prolupao.Pa on je učestvovao u svim tim socijalističkim vlastima, a i u pripremi rata devedesetih.Kobajagi braneći Miloševića, ti ustvari braniš sebe.Nego, ti si sad kao čist.Imaš "krivca" za sve.Nego, hajd', kad si dokon, namontiraj ti da je Broz kriv za ulazak Turaka posle Kosovskog boja.Svaka budala dans piše knjige, a još veće budale ih podržavaju.

 7. Trn says:

  Господин Јовић има право да износи оно што зна и како он то зна. Али није то баш тако. Година 1928. и њен Конгрес Комунистичке партије Југославије у Дрездену (Срби, српски комунисти, нису учествовали, али су његове закључке с радошћу, беспоговорно усвојили) само су једна од успутних година на путу уништења Србије и Срба. Србије тада више није ни било, а Срби су се углавном слагали са свим оним што им се радило. И то о глави што им се радило. А знања ради, Југославија је кренула у свој распад оног момента кад су Карађорђевићи и остали Срби на њиховом двору пристали да створе СХС (најпре Словенаца, Хрвата и Срба, па тек касније Срба, Хрвата и Словенаца). А комунисти (и српски, наравно) наставили су и довршили посао. Ништа ново друг Јовић није рекао (ни написао) у односу на оно што многи Срби не знају. Много је ту питања на која нико од оних који су водили и који воде српски народ и Србију немају одговора. Стога је Србима Радоје Домановић још увек и те како актуелан писац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u