RASPAD SISTEMA: Izdat nalog za hapšenje Janukoviča, parlament usvaja odluke bez predsednika

RASPAD SISTEMA: Izdat nalog za hapšenje Janukoviča, parlament usvaja odluke bez predsednika

24 februara 2014

janukovic-3001Vršilac dužnosti ministra policije Ukrajine izdao nalog za hapšenje smenjenog predsednika Viktora Janukoviča, zbog masovnog ubistva stanovništva, prenosi AP.

„Pokrenuli smo proceduru krivičnog postupka zbog masakra mirnih građana. Janukovič je, kao i ostali odgovorni zvaničnici, stavljen na nalog za hapšenje“, dodao je v.d. ministra Arsen Avakov.

Ukrajinski parlament razvlastio je juče predsednika Viktora Janukoviča većinom glasova, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko i odlučio da se vanredni parlamentarni izbori održe 25. maja. S druge strane, razvlašćeni Janukovič poručio je da neće dati ostavku.

Podsetimo, trenutno nije poznato gde se Janukovič nalazi, jer je on u subotu navodno iz Harkova pokušao da pobegne u Rusiju, ali ga je u tome sprečila granična policija.

U javnosti se pojavio snimak koji navodno pokazuje beg bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, preneo je „Moscov tajms“.

Sve administrativne zgrade u Kijevu su pod punom kontrolom demonstranata, a odluke za koje glasaju poslanici u parlamentu se trenutno usvajaju bez predsedničkog potpisa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *