РАСПАД СИСТЕМА У НАТО ПАКТУ: После Шпаније, послушност Америци одбиле Немачка и Холандија

RASPAD SISTEMA U NATO PAKTU: Posle Španije, poslušnost Americi odbile Nemačka i Holandija

15 maja 2019

Nemačka obustavlja vojne misije u Iraku zbog povećanih tenzija u regionu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Nemačke.

Portparol je objasnio da Nemačka ima određene naznake da postoji rizik od napada koji bi imao podršku Irana, ali i da to ne znači da program vojnih treninga neće biti nastavljen u budućnosti, preneo je Rojters.Nemački magazin „Fokus onlajn“ je objavio kako je odluka donesena u koordinaciji sa državama-saveznicama u borbi protiv DAEŠ-a.

U međuvremenu se i Holandija pridružila Nemačkoj i obustavila misiju u Iraku zbog bezbednosne pretnje, navode mediji.

Ranije je administracija u Vašingtonu izdala hitnu naredbu da se američko osoblje u Iraku povuče. Takođe, Stejt department je saopštio i da ta odluka ima veze sa porastom tenzija u Iranu.

Ambasada SAD u Bagdadu je saopštila da ima naređenje da se celokupno osoblje koje nije „za hitne slučajeve“ odmah vrati u SAD.

KOMENTARI6 komentara

 1. Petar says:

  Samo tako s kaubojima umislili da su svetski šerif pa sve guraju u rat za njihovu korist običan šljam, bagra.

 2. Istina says:

  ...počela je neposlušnost EU Americi, kako će to Trump da kažnjava nezna se, a sigurno je jedno, da niko više ne gine za ideje USA demokratije i njihovih ideala...

 3. Slobodanka says:

  Kifele je opet na snazi. Ali zato ima ko sme i hoće - Vojska Kosova će biti rame uz rame sa Amerikancima. Haradinaj je početkom decembra prošle godine izjavio da pripadnici Vojske Kosova će pomagati miru u Iraku i Avganistanu. "KBS (kosovske bezbednosne snage) neće biti transformisane u vojsku radi "zauzimanja" severa Kosova, kako to, prema njegovim rečima, tumači Beograd, nego pripadnici Vojske Kosova pomagaće miru u Iraku i Avganistanu."

 4. dijagnoza hrvat says:

  Nemci i ovi ostali zapadni tumori trebaju da napuste i KiM jer na srpskoj zemlji nisu dobrodošli. Osim toga uskoro kad krenemo mogli bi da poginu.

 5. skorpija says:

  prpa bato/nato konacno ste nagazili tamo gde treba doslo vreme da leti perje raspadnite se sto pre bolje ce biti drugima

 6. milorad2 says:

  pa niko ne želi da dobije nuklearku u glavni grad, a iran je sposoban da to uradi, ne možda operativno i trenutno ali imaju tehnologiju i sredstva.Vrlo je ludo ovo što radi amerika vrlo ludo.Ali dobro, svako ludilo ima svoj kraj pa će i sada to doći za njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *