РАСПАД СИСТЕМА У УКРАЈИНИ: Народ гладује, регрути беже, а тајкуни отимају!

RASPAD SISTEMA U UKRAJINI: Narod gladuje, regruti beže, a tajkuni otimaju!

8 juna 2015

ukraine 4545Korupcija je van kontrole. Na stotine miliona dolara nestaju i završavaju u džepovima visoko rangiranih vojnih zvaničnika.

Obični Ukrajinci su žestoko pogođeni siromaštvom, nezaposlenošću, vanserijskom inflacijom, nemogućnošću da priušte robu i usluge, i represivnim režimom.

Dokumenti do kojih su došle vojne obaveštajne službe Donbasa ukazuju na to da „loš moral dovodi do preteranog konzumiranja alkohola i kršenja vojne discipline među ukrajinskim vojnicima, što dovodi do sve češćih zločina protiv samog stanovništva“.

Dezerterstvo je i dalje česta pojava, pošto su ukrajinski vojnici veoma pothranjeni, slabo obučeni, loše se ponašaju prema njima, a i ne žele da se bore protiv sopstvenog naroda.

Upotreba mobilnih telefona je zabranjena. Vojnici ne mogu da se jave svojim porodicama i voljenima. Zabranjeno im je da idu u gradove i ne smeju da napuštaju jugoistočne oblasti pod ukrajinskom kontrolom.

Obaveštajne službe Narodne republike Donjeck (DPR) veruju da će, ukoliko ponovo počne rat, doći do masovnog dezerterstva.

Ukrajinski vojnici nisu obučeni za evakuaciju ranjenih i mrtvih. „Komanda smatra ovu obuku nepraktičnom, zbog čega ima više poginulih među vojnicima“, navodi se u izveštaju Kijeva.

„Samo 3% vojnika prođe test borbene obuke. Samo 5% njih znaju šta treba da rade“, piše dalje u tekstu.

Krajem maja, ministarstvo odbrane DPR je navelo: „U određenim jedinicama, vojni zadaci se ne izvršavaju bez primene dodatnih mera. Postoji rizik da bi čitave jedinice mogle da napuste svoje položaje“.

„Većina ukrajinskog vojnog osoblja će biti inaktivno i neće pružati otpor jer nisu pravilno organizovani, pripremljeni niti motivisani da se bore“.

„Ukoliko se da komanda o započinjanju vojnih akcija, i oficiri i vojnici će pokušati da napuste opasne oblasti kako bi spasili svoje živote“.

Očajnički tražeći regrute, Kijev praktično dovodi i hrome i slepe da se bore.

U izveštajima se navodi da su regrutovani čak i oboleli od epilepsije i tuberkuloze. Nisu bili pošteđeni ni alkoholičari, narkomani i mentalno oboleli, naveo je Porošenkov savetnik Juri Birjukov.

Zvanična politika je: „daj šta daš, kvalitet nije važan“. S druge strane, volonterski bataljoni demonstriraju „kvantitavno drugačiji nivo motivacije, discipline i podrške“, rekao je Birjukov.

Veći deo ukrajinske omladine ne želi da učestvuje u borbama. Mnogi beže glavom bez obzira. Drugi se sakrivaju kako bi izbegli vojnu službu.

Sputnik News je 29. maja naveo da je član Azovskog bataljona, Sergej Korotki, rekao kako samo 10 od 400 ukrajinskih generala želi da ratuje. Svi drugi bi radije pobegli.

„Svi generali ukrajinske vojske bi trebalo da prođu kroz detektor laži. Samo 10 njih bi ostalo, svi ostali bi otišli u Rusiju“, rekao je on.

Krađa vojnog budžeta je van kontrole, dodao je on. Krade se sve od benzina pa nadalje.

S druge strane, borci Donbasa su visoko motivisani. Oni odbijaju da se pridruže vladavini fašista. Oni žele pravu demokratiju. Oni su već jednom porazili ukrajinske snage i spremni su da to učine ponovo.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. deda mraz says:

  Ko ih jebe uopste mi ih nije zao isti su kao i mi.Dozvolilo 40 miliona pravoslavaca da ih 8 miliona katolika i jevreja vuce ko volove i jos ih u rat uvalili.200 hiljada probisveta na onome Majdanu im je zapecatilo sudbinu isto kao i nama 5 oktobra.Sto sad ne pale gume i je li im to sada bolje nego prije Majdana.Predsednik im jevrej, ministri Litvanci,Amerikanci i jos onoga majmuna iz Gruzije doveli za guvernera.U prevodu kakvi su bolje i ne zasluzuju.Eto im Evrope i Amerike jebli ih oni i neka uzivaju.

 2. deda mraz says:

  I najveci im je uspeh sto ratuju protiv pravoslavaca i sto hocej pravoslavcima da zabrane Ruski jezik i zato jos jedno kazem ko ih jebe i treba jos gore da im bude.Ako ginu za interese jevreja i katolika bolje bi im bilo da ovu fasisticku gamad isteraju iz zemlje i oslobode se bede ili mozda cekaju Ruse da ih oslobode.

 3. pravda says:

  Ukre samo OGLADNITI i sami ce da klece.Ameri imaju samo da im DROGU daju jer to je NATO demokratija. Ziveo PUTIN,carska rusija,sa KIJEVom glavnim gradom. URA URA URA

 4. kulak says:

  Petro Porosenko se zapravo preziva Waltzman.Petro Waltzman Porosenko je Zidov.Zanimljivo bi bilo istraziti zasto skriva svoje pravo porijeklo i kakvu ulogu imaju on i ostali Zidovi (Jacenjuk, Kolomojski) u kijevskom prevratu.

 5. 1 izuzetno dobar čovek says:

  NEMOGUĆE JE POBEDITI RUSIJU

 6. KIRIL says:

  KULAK...pronadji na internetu "Udarac Ruskih Bogova",Vladimir Aleksejevic Istarhov...ako budes imao strpljenja da procitas,dobices sve trazene odgovore.Pozdrav :)

 7. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Jedina moguća sudbina, koja bi isključila totalnu propast Ukrajine, je povratak ove ruske zemlje u sastav Rusije. Nikakav problem tu ne bi bio ni jezik, jer je ukrajinski, na kraju,samo dijalekt ruskog.

 8. Hruscov says:

  Krajnje je vreme za prevrat u Ukrajini.Fasisti su klekli i zele da ponovo prave prevrat u Kijevu jer im ni sada neide kao i fasistima 1941 na istocnom frontu Rusije odnosno Dombasu. Propagandom motivisati narod pre zime da srusi Kijevsku huntu i prikloni se svom RUSKOM NARODU gde im je i koren i matica. Slicno je i u Srbiji jer vise smo se izmorili jureci kao bezglave mule za sangarepom na stapu podlog zapada. Rusija je uspela da takticki baci na kolena sve STARE-NOVE neprijatelje,al se bojim da smo i mi Srbi blizu te crte sto nam istorija i unuci nikad nebi oprostili veleizdaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *