РАСПАД СИСТЕМА: Водећи батаљони Украјинске армије отказују послушност Кијеву

RASPAD SISTEMA: Vodeći bataljoni Ukrajinske armije otkazuju poslušnost Kijevu

17 februara 2015

East Ukraine sees fresh violence as NATO holds talks with RussiaKijevske vlasti su izgubile kontrolu nad vodećim bataljonima ukrajinske armije i generalni štab armije Ukrajine faktički nema nikakav uticaj na njih, rekao je na konferenciji za štampu Edvard Basurin, zamenik ministra odbrane DNR.

Reč je o bataljonima Azov, Aidar, Donbas, Krivbas, a to su vodeće ukrajinske snage.

„Naše obaveštajne službe su presrele njihove komunikacije i zaključili smo da general-štab u Kijevu nema nikakav uticaj na njih, a oni granatiraju gradove na teritoriji DNR po naredbama koje primaju putem mobilnih telefona od svojih veza i pokrovitelja u Kijevu. Kijevske vlasti svoje bataljone sve više počinju nazivati „dobrovoljačkim“ i to govori sve.“ – kaže Basurin.

„Nema nikakvog prekida vatre niti mi vidimo pripremne radnje za povlačenje teške artiljerije od strane ukrajinske armije.“ – kaže Basurin u obraćanju medijima, prenosi Novorossia.Su.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. milan says:

    Svi skriveni...znaju oni da ce se okrene usrano napred i to vrlo brzo! Misle ako nije otkriveno lice da se ne zna tko je šta činio u okupiranim mestima. Svi oni kada su u nepoziciji su obični jadnici...kao što su to i inače tako, znate samo smo se šalili, a kada ih pitaš što su ubijali žene i decu po selima, ja ja sam ih branio, obično tako odgovaraju ili nisam bio tamo pa ispada da su se žene i deca sami pobili. Čim oni skrivaju lice znači znaju da čine zlodela.

  2. Longin says:

    Tebe niko nije razumio šta si rekao?

  3. milan says:

    A šta ti to nije jasno. Možda, činjenica da se iza fantomki kriju ubojice žena i dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *