РАСПАД УКРАЈИНЕ: Порошенко под истрагом за издају! Затвара се фабрика највећих авиона на свету!

RASPAD UKRAJINE: Porošenko pod istragom za izdaju! Zatvara se fabrika najvećih aviona na svetu!

26 jula 2017

Pečorski oblasni sud Kijeva obavezao je Službu bezbednosti Ukrajine da pokrenu krivični postupak protiv predsednika države Petra Porošenka, napisao je na Fejsbuku bivši državni tužilac Ukrajine Renat Kuzmin.

Postupak će biti pokrenut pod optužbom za izdaju države. Bivši tužilac tvrdi da je Porošenko 2013-2017. godine preko svoje kompanije Rošen, koja se nalazi u ruskom gradu Lipeck, finansirao rusku vojsku „sa kojom on, po njegovim rečima, ratuje u Donbasu kao vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine“.

Prema rečima Kuzmina, tada je specijalna služba odbila da pokrene istragu, pozvavši se na to da rad fabrike Rošen u Rusiji nije zabranila ukrajinska strana.

Rošen je jedna od najvećih proizvođača konditorskih proizvoda na svetu sa 450.000 tona godišnje. U sastav korporacije se nalaze fabrike u Ukrajini, Litvaniji, Mađarskoj i Rusiji.

Zatvara se Antonov

Ukrajinska kompanija za proizvodnju aviona Antonov, koja je proizvela najveći avion na svetu An-124 Ruslan i An-225 Mrija biće ugašena u naredna dva meseca, naložila je ukrajinska vlada Komisiji na čelu sa zamenikom ministra za ekonomski razvoj i trgovinu Jurijem Brovčenkom.

Komisija treba da „obezbedi likvidaciju koncerna za dva meseca, a za tri da preda Vladi likvidacioni bilans koncerna“, navodi se u ukazu Vlade od 19. jula.

Ranije su u sastav koncerna ulazila samo preduzeće Antonov, kao i harkovsko preduzeće za proizvodnju aviona i državno preduzeće Zavod 410 GA u Kijevu.

Odluka o gašenju Antonova je doneta još u januaru 2016. godine. Kako je tada objasnila pres-služba Ministarstva za ekonomski razvoj i trgovinu, ona je doneta „zbog odsustva učesnika“, jer sva tri preduzeća čine koncern „Ukroboronprom“.

Koncern Antonov je osnovan 1946. godine u Novosibirsku. Šest godina kasnije su ga premestili u Kijev. Koncern je konstruisao putnički avion An-24, teretni An-124 Ruslan, kao i najveći avion na svetu An-225 Mrija.

(rs.sputniknews.com, Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. triglav says:

    malo su pogrešili: zatvaraju tvornicu aviona, umesto tvornice čokolade. ovi očito pate zbog kroničnog pogoršanja psihotičkog stanja.

  2. Dondon says:

    Ubijamo Antonov da bi dosao Boing.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *