РАСПАДА СЕ ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА – Вучић поставио ултиматум!

RASPADA SE VLADAJUĆA KOALICIJA – Vučić postavio ultimatum!

18 juna 2017

Svi oni iz vladajuće koalicije koji ne budu glasali za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić neće moći da budu deo vlasti i moraće da pređu u opozicione redove, saznaje Sputnjik u vrhu Srpske napredne stranke.

Prema našim informacijama, to je jedan od razloga zbog čega je sednica parlamenta o izboru Vlade odložena za idući vikend, kako bi svi u vlasti imali dovoljno vremena da razmisle, da li ostaju u vladajućem bloku ili ga napuštaju.

Naime, u vrhu Srpske napredne stranke tvrde da je Ana Brnabić kao mandatarka definitivni izbor predsednika države i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, i da svi koji to ne podrže sami sebe formalno eliminišu iz parlamentarne većine.

Kako nam prenosi naš izvor, glasanje za novu premijerku, njen program i novi sastav ministarskog tima u Nemanjinoj 11 nije obično glasanje za neki zakon kada poslanici imaju slobodu da odlučuju u skladu sa svojim programom i uverenjima.

Glasanje za vladu je, objašnjeno nam je, odluka o tome da li su poslanici dosadašnje parlamentarne većine partneri vladajuće koalicije, da li podržavaju program iza koga stoji i predsednik države Aleksandar Vučić ili prelaze u opozicioni tabor.

Ovo, saznajemo, važi za poslanike Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i predstavnike stranke Muamera Zukorlića, koji su najavili da neće podržati izbor Ane Brnabić, ali i za pojedince u Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj naprednoj stranci koji reše da ne glasaju za Vladu.

Izvori Sputnjika iz vrha SNS tvrde i da Aleksandar Vučić neće ni u kom slučaju promeniti svoju odluku o izboru Ane Brnabić za mandatara za sastav nove vlade, a na strankama i poslanicima je da do sednice parlamenta odluče da li podržavaju tu njegovu odluku ili ne.

Svakako, prenose naši sagovornici, SNS neće dozvoliti da bilo koji član vlasti pokuša da demagoški osvaja jeftine političke poene kod svojih birača tako što će glasati protiv izbora Vlade, a da ne snosi političke posledice unutar vlasti.

KOMENTARI12 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Po običaju pretnje i ucene. Pokazivanje mišića i moći. Može da nametne šta hoće, dok Srbi imaju za pivce i TV. Svi ćemo da završimo u paklu, na čelu sa njim.

  • Dondon says:

   Ovo je Vucićev pad. Zaboravio je da smo prva država koja je postavila drugacijeg za tako visoku poziciju. Šta ko god mislio ipak je ovo i dalje zemlja tradicije i patrijarhalnog vaspitanja. Džaba im nakaradni rijaliti programi i slični premijeri...Srbija i Srpski domaćin neće ovu lakrdiju na čelu vlade.

 2. Miraš says:

  Vučić ih disciplinuje slično kao što je i NWO (Novi svetski poredak) disciplinovao i njega lično. Ide sa pritiskom na one koji su glavni u koalicionim strankama i nose funkcije te da ubede svoje poslanike u skupštini. Ali ovako mogu da im se otmu kontroli i neki poslanici iz SNS redova koji su nečim nezadovoljni. Mi gledamo i nasnimavamo koje će malogradjanske lujke u Nenarodnoj skupštini Srbije glasati za predstavnika "deep state" na mestu premijera Srbije. DemoNkratijo dosad si se šećkala po Srbiji, a sad ulaziš u fazu sunovrata.

 3. Za Srbiju says:

  Pogledajte na jutjubu Balkan info odličnu emisiju: INTERVJU: Dragan Petrović - Vučić će odgovarati pred Bogom i pred budućim pokolenjima! (15.06.2017)

 4. Božo says:

  Prelazite svi u opozicioni tabor. Kako on vas poštuje tako i vi njega. Od toliko naprednjaka nevalja nijedan nego neka brnabićka što je on našo ko zna odakle. Dajte malo dostojanstva ovoj državi.

 5. Gojko says:

  Dosta spinujete ovaj narod nesrećni i kakve veze ima jeli premijer brnabić stefanović gojković ili bilo ko kad šizofrenik vodi i vladu i drzavu i za sve se on pita.

 6. RUSOS says:

  Prelazite svi u opozicioni tabor, pa onda referendum da Srbija i Republika Srpska uđu u sastav Ruske federacije. Kad može Portoriko u USA, onda može biti da može i Srbija i Republika Srpska da uđu u sastav Ruske federacije.

 7. Zoran Jovanović says:

  Ma kakvi.Videćete.Svi su oni željni vlasti makar je osetili vrlo malo. I za tako kratko vreme obogatiće se i postaće" bizmismeni". Za državu ih je baš briga.

 8. Za Srbiju says:

  Po običaju pretnje i ucene. Pokazivanje mišića i moći. Može da nametne šta hoće, dok Srbi imaju za pivce i TV. Svi ćemo da završimo u paklu, na čelu sa njim.

 9. PREDRAG...B A T O C I N A says:

  Treba podrzati Vucicev predlog za mandatara odnosno predsednika vlade Ane Brnabic jer u tim krupnim zakoliranim rabotama Vucic dosad nije pogresio,pa ja se kao pojedinac nadam da ni sad nece pogresiti.A ako bude pogresio onda se radi o s misljenoj raboti za neki ekces koji ce uslediti u ekonomskom i politickom smislu reci.Iskreno se nadam da ovaj put politickog i ekonomskog preobrazaja zemlje ide u pravom pravcu jer zaista neznam sta ovaj narod moze ocekivati u slucaju nekog izreziranog haosa.

 10. Beli Orao says:

  Da vidimo ko će kozu a kome će magarac!!!

 11. Radomir says:

  Pocrkali da BOG da

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *