Распоређивање 100 батаљона ПВО Русије шокирало Запад – МОСKВА СЕ СПРЕМА ЗА ОВО

Raspoređivanje 100 bataljona PVO Rusije šokiralo Zapad – MOSKVA SE SPREMA ZA OVO

10 aprila 2023

Zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije započele su obimnu obnovu naoružanja Vazdušno-kosmičkih snaga, realizujući program razvoja PVO u centralnom regionu zemlje.

Do ovog zaključka su došli ruski novinari koji su detaljno govorili o jasnom signalu Moskve Vašingtonu, a takođe su objasnili zašto je razmeštanje 100 bataljona PVO Oružanih snaga Rusije šokiralo zapadne stručnjake.Analitičari su primetili da su dan ranije novinari skrenuli pažnju na strateške odluke Oružanih snaga Rusije koje se odnose na razvoj odbrambenih sistema zemlje. Kao glavne mere radi se program raspoređivanja 100 bataljona PVO, u kojima će biti oko 800 PVO sistema S-400, S-350 i S-500.

Takve masovne odluke Moskve vezane za opremanje ruske vojske bukvalno su šokirale zapadne stručnjake.

Eksperti su sugerisali da je rusko rukovodstvo iznenada s razlogom odlučilo da ojača sisteme PVO. Ove mere su važan signal za SAD. Poenta je da se u Vašingtonu gotovo svakodnevno čuju pretnje Rusiji, što može da ukazuje na agresivne planove Amerikanaca.

„Sadašnje glavešine Sjedinjenih Država koje govore, ne svi, ali mnogi, pozivaju na ograničeni rat sa Rusijom dok Moskva „razbija američku hegemoniju preko Ukrajine. Pentagon je, očigledno, video u modernizaciji ruske PVO znake klizanja ka nuklearnoj katastrofi“, objasnili su autori članka.

Moskva, kada odlučuje da razvije protivvazdušnu odbranu zemlje, zapravo upozorava Sjedinjene Države na ozbiljne posledice pokretanja velikog vojnog sukoba. Rusija ima čime da odgovori na ovakve provokacije Zapada.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Šta su očekivali ti mamlazi sa zapada, da će Rusi da spavaju ili da ih dočekaju sa cvećem kao Hrvati Hitlera 41. Raketice su zakon, kojeg zapad poštuje.

  2. persida says:

    Zapadnjaci su retardi koji misle da mogu na uvek isti nacin da pljackaju, ubijaju, obmanjuju. Provaljeni ste, bre, cak se i zemlje Afrike dizu protiv vas. Ne bi bilo zgorega potraziti zgodnu deponiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *