РАСПРАВА МАЛАГУРСКОГ И ДЕВЕНПОРТА: Шеф делегације ЕУ нема одговор на питање

RASPRAVA MALAGURSKOG I DEVENPORTA: Šef delegacije EU nema odgovor na pitanje

11 aprila 2015

malagurski-devenport 3434Boris Malagurski, novinar i dokumentarista, autor „Težine Lanaca“ i Majkl Devenport šef delegacije EU u Srbiji na Tviteru su obavili kraći razgovor.

Na pitanje Borisa Malagurskog Zbog čega posle 15 godina „približavanja EU“, Srbija ima 11% manju industrijsku proizvodnju nego krajem 1990-ih, Majkl Devenport je odgovorio da ima mnogo razloga – „činjenica je da Srbija tek sada počinje ozbiljno da sprovodi jako potrebne ekonomske i strukturne reforme, da uvodi regulatorne institucije, da je trebalo dočekati povoljnu poslovnu klimu za investicije, kao i odgovornu administraciju koja vodi računa o građanima …

Na takav odgovor srpski dokumentarista je upitao Devenporta koje su to „neophodne reforme“ koje Srbija nije sprovodila prethodnih 15 godina, i zapitao se čemu onda sve pohvale od EU svim vlastima u Srbiji od 2000. pa na dalje.

Devenport je začuđeno odgovorio „Jel ste zaista čuli samo pohvale? Ako je tako niste slušali! Pročitajte izveštaje o napredku!“

Na poslednje pitanje Borisa Malagurskog „Zar nisu vlasti od 2000. do danas po meri EU? Zar nismo potpisali SSP i postali kandidat? A tek se sad nešto ozbiljno radi?“, šef delegacije EU u Srbiji nije imao odgovor.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. pravdaa says:

  Narod Srbije mora hitno da prekine dalje približavanje EU jer je to zamišljena fikcija četvrtog rajha koja je veliki neprijatelj svi pravoslavnih Država koje su u uniju i van nje EU je zamišljena ekonomska i vojna sila koja bi lagano ubila pravoslavlje. Zato je danas Srbija Grčka Kipar Bugarska Rumunija u tako teškom položaju sve dok ne svatimo da treba odbiti EU a sarađivati na principu slobodnih naroda i poštenih potreba za obostranu saradnju.

 2. miroljub nikolić says:

  KAKO JE KOMPLIKOVANA PROCEDURA ULASKA U EU. ,VEROVATNO JE JEDNOSTAVNIJA PROCEDURA IZLASKA IZ EU.SAMO JE TO PRVO TREBALO SAOPŠTITI NARODU,DA ZNAMO KAKO ĆE MO DIĆI SIDRO I IZAĆI IZ UNIJE UKOLIKO NAM BUDE PO NAŠOJ VOLJI.TO NISMO ZNALI KAKO DA IZAĐEMO IZ SFRJ NIGDE NIJE U USTAVU NAPISANO,VEĆ SAMO PRAVO NA OPREDELJENJE SVIH NARODA U REPUBLIKAMA ŠTO SE OTCEPIŠE A MI U SRBIJI DA NEGUJEMO BRATSTVO I JEDINSTVO I DA POŠTUJEMO ODREDBE USTAVA DO IZGINUĆA.DOK NAM NE ETIKETIRAJU DA SMO KAO BRANIOCI DRŽAVE AGRESORI I TO BRE PO USTAVU ŠTO BEŠE OBAVEZUJUĆI ZA SVE NARODE I ENTITETE.

 3. miroljub nikolić says:

  DOBRA JE PITANJA POSTAVIO BORIS,TREBA IH SVIMA CIRKULARNO PROSLEDITI.SVIMA KOJI SE OVDE POJAVLJUJU SA RAZNIM STAVOVIMA I KOMENTARIM ,SA ZAHTEVIMA I SLIČNIM PROCENAMA O KVALITETIMA VLADE I PRAVIM POTEZIMA KOJE SU SVIMA UPUĆIVALI DA SU NA PRAVOM PUTU,ATO JE PUT DA SE MNOGO NE ZADIRE U SUŠTINU I NE PREISPITUJU POTEZI EU. ŠTO SE ODNOSE NA NAŠU ZEMLJU.

 4. z-i says:

  Nije korumpirana procedura nego je to sto smo procitali istina,milosevic je bio los ali nije dao srbiju i narod a ovi nas prodase za sva vremena,isto kao sto bi otac prodao njive na koriscenje drugi radi drugi uzima,prodaje,bogati se a otac i sinovi gledaju i zive u bedi, to je interes EU oslabi pa vladaj i uzimaj,niko nece nama Srposkom narodu pomoci iz eu samo ce biti daj,placaj,uzimamo,Grci nisu sami propali nego zbog eu navukli u dugove pa posle ovo je moje ovo a i ono.Samo polako

 5. Deki says:

  Moze li mi Develport dati odgovor na ovo?......https://zlj13051967.wordpress.com/2015/04/03/5-oktobra-je-poceo-ekonomski-holokaust-srbije/

 6. Zapadnjak says:

  z-i@Kako to misliš,"milošević je bio loš ali nije dao Srbiju i narod"?Pa po tome,Milošević je bio ne dobar nego odličan predsednik i jedini koji se brinuo o Srbiji,ja sam samo izveo zaključak iz tvog lapsusa,mislim,da ne bude zablude,a ako je to tako,a je,pa što čoveka lepo ne pokopate u Aleji Velikana sa svim počastima koje mu pripadaju i vratite mu ženu i sina u Srbiju.Tako se to radi u civilizovanim zemljama,ako ste u tu Aleju pokapali osvedočene izdajnike i razni ološ,zašto da na prigodan način ne pokopate i Predsednika koji nije bio "loš"?

 7. Draga says:

  Kako narod sam može nešto protiv ulaska u Evropu? kad naša vlada srlja ne pitajući narod dali hoće ili ne? Mislim da će Grci uraditi posao, odnosno razbucaće Eu na vreme.

 8. z-i says:

  @ zapadnjak,Vidis i sam od Miloseviceve pa do sada,sta da ti ja pricam,a njegov sin zna se sta je radio mislis da otac sve zna sta sin,cerka rade a kamoli zena,ako si ozenjen imas decu veliku i sam vidis,ko i svako,niko nikom ne polaze racune 100%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *