Расправа у Скупштини, па полагање заклетве

Расправа у Скупштини, па полагање заклетве

16 јуна 2017

НОВА Влада Србије биће петнаеста од обнављања вишестраначја 1990. године. Њен састав мандатар ће званично представити пред посланицима Народне скупштине на следећој седници, када ће прочитати и свој експозе у коме ће изнети циљеве и програм владе.

Пошто буду званично изабрани, гласовима већине посланика, премијер и чланови министарског кабинета положиће заклетву, чиме почиње да тече њихов мандат који траје најдаље до истека мандата актуелног сазива парламента, односно до 2020. године.

Пре гласања у парламенту отвара се расправа о новој влади и њеном програму, а читава седница могла би да буде завршена у року од два дана. То би могло да се продужи у случају да нова влада има различите ресоре у односу на претходну, јер би у том случају Скупштина морала да усвоји и измене Закона о министарствима.

Према Уставу, Влада Србије је носилац извршне власти у земљи. Надлежности владе су да утврђује и води политику, извршава законе, доноси уредбе, предлаже Скупштини законе…

Министри су за свој рад и за стање у областима из делокруга министарстава одговорни председнику Владе, Влади и Скупштини Србије.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u