РАСТУ ТЕНЗИЈЕ! СТРАШАН НАПАД: Бомбардоване иранске снаге!

RASTU TENZIJE! STRAŠAN NAPAD: Bombardovane iranske snage!

10 januara 2020

Posle objavljenog snimka na kom Njujork Tajms izveštava o iranskoj raketi koja je pogodila ukrajinski avion, neidentifikovani avioni pogodili su jutros položaje proiranskih snaga u Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako se navodi, meta napada bili su položaji koji pripadaju proiranskim milicijama u oblasti Boukamal, blizu granice s Izraelom.Organizacija, čije je sedište u Velikoj Britaniji i koja dokumentuje rat u Siriji putem mreže aktivista na terenu, saopštila je da su avioni pogodili, između ostalih ciljeva, skladišta oružja i vozila koja pripadaju milicijama.

Prijavljeno je nekoliko eksplozija u pograničnom području, ali je nepoznato čiji avioni su izvršili napad, prenosi AP.

Od sirijskih zvaničnika nije bilo komentara na ove informacije.

Napad se dogodio usled tenzija u tom regionu izmedu SAD-a i Irana posle vazdušnih udara na pripadnike iračke milicije podržane od Irana u kojima je poginuo iranski komandant Kasem Sulejmani.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Sad, kao, niko ne zna ko je roknuo, jedino Putko zna i mora da cuti, roknuli su njegove gazde iz Izraela.

  • Cadadian says:

   Ti bi trebao da budes savetnik Putinu. Treba neko pametan da mu kaze sta da radi 😂😂

   • Mile says:

    Taman posla. Družeći se sa ćurkama klase "Persida" ili "Persan", Putin neće biti orao. Naša narodna izreka: “Ne možete leteti kao orao ako se družite sa ćurkama!"

   • Miroslav Petrović says:

    Jok tisi.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Nebojte se... Sve treba da proghe.... Znamo da ce biti smak sveta.... I radost voskresenja....

 3. Slobodanka says:

  Bombardovane su IRAČKE snage, napadnuti su pripadnici Kataib al Imam , poznatiji kao Bataljon Ali. Oni pripadaju iračkoj miliciji PMU, od 2014 godine aktivno su učestvovali u borbi protiv ISIS-a na teritoriji Iraka i na teritoriji Sirije. Neidentifikovani avion koji ih je bombardovao doneo im je "nagradu" za taj raniji trud. VEĆ DUŽE VREME DEŠAVAJU SE OVAKVA BOMBARDOVANJA KOD AL BUKAMALA, NEMA TO VEZE SA OBARANJEM UKRAJINSKOG AVIONA, a ima veze sa ubistvom iranskog generala sa ciljem da se ukine sva dosadašnja vojna saradnja Iraka sa Sirijom. Cilj je POTPUNO presecanje jedine kopnene veze Sirija-Irak na graničnom prelazu Al Bukamal (Sirija) - Al Kaim (Irak). U intervalima ovo se dešava od oslobodjenja ovog područja od ISIS-a, od meseca novembra 2017 godine. Zbog toga taj jedini slobodan granični prelaz već pune dve godine ima duže periode da ne funkcioniše, nego periode kad funkcioniše. Taj ozbiljan problem može da bude rešen na više načina: 1) Sirija da nabavi još nekoliko ruskih PVO sistema S-300 i da ih rasporedi na širem jugoistoku Sirije Palmira - Deir-ez Zor- Al Bukamal, ne bi bio dovoljan samo jedan jer treba pokriti veću teritoriju 2) ili Sirija da nabavi nekoliko iranskih PVO sistema Bavar 373. 3) TREĆA MOGUĆNOST JE DA iRAK NABAVI PVO SISTEME, A U POSLEDNJE VREME ČESTO GOVORE DA IRAK JE ZAINTERESOVAN ZA NABAVKU RUSKIH PVO SISTEMA. ... Zvanični Damask moguće je da nema novac za još takvih nabavki, te zato ćute. Ali jednom će morati da pokriju i zaštite celo nebo Sirije. 4) Poslednja mogućnost je da Iran ponovo gadja okupiranu sirijsku Golansku visoravan, izraelske baze i izraelsku vojsku na Golanu. To JE jednom iRAN veoma uspešno uradiO u maju 2018 godine. Gadjanje sirijskog Golana ne može se smatrati agresijom na državu Izrael. Ali ako bi sada Iran gadjao Golan to bi doprinelo daljoj eskalaciji sukoba SAD - Iran. MOGUĆE JE DA JE OVO NAMERNA PROVOKACIJA! Čiji su neidentifikovani avioni koji već danima i nedeljama ovde gotovo konstantno napadaju? IZRAEL SIGURNO ŽELI DALJU ESKALACIJU SUKOBA SAD - IRAN, do sravnjenja irana sa zemljom. ...

 4. persida says:

  Opa cupa, opa cupa, Jevrej se u tudjoj krvi kupa. (Stara narodna pesma)

 5. Slobodanka says:

  Zatim OTPRILIKE u poslednjih mesec dana ovde na jugoistoku Sirije sve češće se dešavaju napadi ISIS-a, čas napadaju snage SAA i njenih saveznika levo od Eufrata, čas napadaju snage SDF-a desno od Eufrata. Očigledno je da cilj nije samo blokiranje graničnog prelaza Sirija-Irak. Verovatno žele da preuzmu više mesta od Al Bukamala pa na sever ka gradu Deir ez Zor. Liči na stari scenario: najpre udje ISIS, a posle njega ulaze "pravedni" Amerikanci. Šef Pentagona Esper i šef Bele kuće Tramp baš tako su i najavljivali i to pre ponovne pojave ISIS-a, da će američke trupe čuvati sirijska naftna polja od mogućih napada ISIS-a. Zašto se Tramp baš ovoliko igra? Da li se boji da može biti gubitnik na predstojećim predsedničkim izborima pa radi SVE ZA VLAST.

 6. Slobodanka says:

  Pre će biti da je razlog nakaradna ekonomika SAD, a ona se zasniva na stalnom ratovanju i na stalnom otimanju svih većih resursa na našoj planeti. Tramp postupa sada isto kao Džordž Buš mladji kada je 2003 godine napao Irak. Irak će ponovo goreti, ali sada za vreme Trampa, zbog neutoljive gladi superbogate američke elite. Možda će "srbin" Tramp napraviti i novi 11/9.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *