Рат ИНДИЈЕ и ПАKИСТАНА може да почне сваког часа! ПОНОВО ПАЛА KРВ! Амбасадори ХИТНО ПОВУЧЕНИ на консултације

Rat INDIJE i PAKISTANA može da počne svakog časa! PONOVO PALA KRV! Ambasadori HITNO POVUČENI na konsultacije

18 februara 2019

Četiri indijska vojnika poginula su danas u oružanom sukobu sa teroristima koji se bore protiv indijske uprave u Kašmiru od 1989. godine.

Još jedan vojnik i civil ranjeni su u sukobima, do kojih je došlo nakon terorističkog napada u četvrtak kada se bombaš-samoubica automobilom bombom zaleteo na indijski policijski konvoj, kada je poginulo 44 policajaca.Sukobi su izbili rano jutros nakon što su vladine snage opkolile jedno selo u južnom području Pulvama po dobijanju informacije da se tamo skrivaju teroristi, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Nakon što su trupe počele sa pretresom, došlo je do pucnjave, što je rezultiralo smrtnim ishodima, saopštila je policija.

Među žrtvama je i jedan major indijske vojske, a povređeni civil i vojnik su u kritičnom stanju.

Policija je saopštila da je došlo do obustave razmene vatre, ali da vojnici još uvek vrše pretres u tom području.

Napetosti su eskalirale nakon terorističkog napada u četvrtak, za koji je Indija okrivila Pakistan, obećavajući da će za to „platiti veliku cenu“.

Napad na vojni konvoj se desio kada je bombaš-samoubica, za koga je utvrđeno da se zove Adil Dar, starosti izmedu 19 i 21 godine, automobilom u kome se nalazio eksploziv udario u autobus koji je prevozio vojnike.

Odgovornost za napad je preuzela islamska teroristicka organizacija „Džaiš-e-Mohamad“ iz Kašmira.

Pakistan je povukao svog ambasadora iz Nju Delhija na konsultacije, usled eskalacije napetosti sa nuklearno naoružanom susednom Indijom, izjavio je danas portparol pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova.

– Pozvali smo našeg visokog komesara iz Indije na konsultacije. Jutros je napustio Nju Delhi – napisao je portparol Mohamed Fajsal na Tviteru.

Indija je prošle nedelje povukla svog ambasadora iz Pakistana.

Zvanični Nju Delhi tvrdi da je Pakistan umešan u taj napad, što Islamabad oštro demantuje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Pirgavi nakot je stvorio Pakistan,kao odmazdu što ih je Gandi proterao iz Indije! Isto to pirgavi nakot radi i s KosMetom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *