Rat izmedju predsednika Nikolića i ministarke Mihajlović

Rat izmedju predsednika Nikolića i ministarke Mihajlović

4 januara 2014
zorRat predsednika države i ministarke energetike se nastavlja. Nikolić je rekao da ona “nema mere u kritikama njegovog savetnika”, a ona odgovara da ne deli ljude na one u kabinetu i van njega.
U komunikaciji Tomislava Nikolića i Zorane Mihajlović već duže vreme ne funkcioniše sve najbolje. Poslednju izjavu Nikolića da je “prešla meru” kritikujući njegove savetnike, ministarka je prokomentarisala kratko, rečima da takve podele ne pravi.
„Nemam komentar na izjave gospodina Tomislava Nikolića, a ljude ne delim na one u kabinetu predsednika i van njega, kao ni na one u stranci i van stranke“, rekla je Mihajlovićeva za “Blic”.
Nikolić je u jednom od novogodišnjih intervjua rekao da je Mihajlovićeva u kritikama prešla meru.
„Mogao bih da vam nabrajam ljude sa kojima je Zorana u sukobu – od Vlade do stranke. To pripisujem njenoj naravi. Ona hoće da kaže kada joj se neko ne sviđa. To je njen stil. U svemu treba imati meru, a preko mere su komentari o tome ko treba da bude moj savetnik“, jasan je bio Nikolić.
On je naglasio da ne želi da napada ministarku jer bi napad na nju u ovom trenutku bio napad na stranku.
„Ne može Zorana da ne napada nikoga u stranci, a da u kabinetu predsednika napada ljude iz stranke. Jer svi moji savetnici su članovi Glavnog odbora SNS.“
Ovo je samo poslednje prepucavanje Nikolića i Mihajlovićeve. Čini se da je sve počelo ranije, a kulminiralo prilikom ceremonije otvaranja “Južnog toka” na koju ministarka energetike, iako joj je to resor, nije bila odmah pozvana. Tek nakon pisanja medija poziv je stigao, ali samo da prisustvuje, ne i da govori. Iako se ne izjašnjavaju na taj način, jasno je da je Nikolić proruski čovek, dok su Mihajlovićevu čak optuživali da ugrožava energetski sporazum i “Južni tok”.
Kada je govorila o tome da jedan član Vlade radi protiv državnih interesa kada putuje u inostranstvo i da tamo preporučuje kompaniju svog prijatelja, većina je u toj izjavi prepoznala još jednog “rusofila” – Milana Bačevića, ministra rudarstva i tast Nikolićevog sina.
Kap koja je prepunila čašu i naljutila Nikolića jesu kritike na račun njegovog savetnika Olivera Antića. Nakon što je objavljena informacija da se u zatvoru video sa nekadašnjim šefom DB Radetom Markovićem i obećao mu da će ga predsednik pomilovati, kao i nakon spekulacija da je Antić ugovorio sastanak Vladimira Cvijana sa Miroslavom Miškovićem, on je podneo ostavku na funkcije u SNS. Ipak, po mišljenju potpredsednice naprednjaka, “šteta što je Oliver Antić i dalje savetnik predsednika”.
„Tomislav Nikolić je stvorio SNS i otac je stranke kojoj pripadam, ali ako se neko, pa makar to bio i savetnik predsednika koji je za mene i dalje savetnik oca stranke, odnosi loše prema stranci i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, onda imam pravo na svoje mišljenje“, izjavila je Mihajlovićeva nedavno.
Kako je govorila ministarka
22. novembar 2013. Mihajlovićeva tek posle pisanja medija dobija poziv da prisustvuje otvaranju „Južnog toka“. Pozive slalo Predsedništvo Srbije.
24. novembar 2013. „Jedan član Vlade na skupovima u inostranstvu govori suprotno od državne politike.“ (spekuliše se da je mislila na Milana Bačevića).
25. decembar 2013. „Šteta što je Oliver Antić i dalje savetnik predsednika Srbije.
(Vaseljenska.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *