РАТ ЈЕ НАУКА О БРОЈЕВИМА: Како ће се даље одвијати сукоб у Украјини и када ће крај рата?

RAT JE NAUKA O BROJEVIMA: Kako će se dalje odvijati sukob u Ukrajini i kada će kraj rata?

18 oktobra 2022

Za Rusiju zima nije faktor za obustavljanje borbenih dejstava, rekao je u intervjuu za agenciju FAN vojni stručnjak Andrej Klincevič.

Zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov je na svom Telegram kanalu rekao da će Rusija „matirati” ukrajinske vlasti u roku od nekoliko meseci.„Znamo da se borimo zimi i planiramo da pređemo u ofanzivu do tada, kada će sve rezerve biti pripremljene“, dodaje Klincevič i dodao: „Ukrajini će biti teško da se odbrani. Neće biti zelenila, postaće nemoguće sakriti se. Osim toga, do tada će Ukrajina biti suočena sa humanitarnim kolapsom koji se odnosi na struju, grejanje i sve ostalo’’

Upitan je da li je moguće završiti vojnu operaciju pre zime.

„Mislim da ne“, odgovorio jestručnjak.

„Rat je nauka o brojevima, a vojska ne može da pokrije tako ogromnu teritoriju za kratko vreme’’, dodao je on.

Prema rečima Klinceviča, kraj rata je moguć u dva slučaja.

Prvi je mirovni sporazum sa Ukrajinom, ali je jasno da oni neće pristati na to.

Drugi je potpuna demilitarizacija Ukrajine: pristup njenim zapadnim granicama i njihova potpuna administrativna kontrola.

„Tehnički, ovo može da se uradi tek do leta sledeće godine“, predviđa Andrej Klincevič.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  Rusi uopšte NE ŽURE da završe ovaj rat ali će do nove god.POLA ukrajine biti pod njihovom kontrolom.Postoje politčki razlozi na svetskom niovu zašto nema žurbe i zašto rusima ODGOVARA lagano mlvenje ukr.HUNTE.Na žalost to znači i da će narod u ukrajini ,koji uopšte ni po kom osnovu ne mogu da se nazovu ukrajincima,jer ako nešto ne postoji niti je ikada postojalo ,da pati.Ali to je njihov izbor,oni uvek imaju opciju da okrenu puške na prave zlotvore koji su ih i doveli u takvu situaciju:) a mislim a će se to i desiti u toku prve polovine sledeće god.:)Dotle još hunta može strahovladom da se održi ali nada je već izgubljena i strahom i terorom se dugo ne može vladati:)ne u situaciji sve većeg rasula u državi,i samo je pitanje vremena kada će se pojaviti naoružana OPOZICIJA ovoj nelegitimnoj bandi,jer drugačija opozicija njima više politički nije moguća.Do0veli su državu i stanovništvo do PROPASTI a to se PLAĆA UVEK POBUNOM.Zao će ova zima biti u znaku ruskig decidnih udara i potpunog sloma zapadne ukrajine koja će još ostati pod kontrolom naci hunte.Na proleće ,ko mrtav ko živ,biće značajnih promena za huntu:)ali ne NA BOLJE:)Mislim da će se zelenski "ubiti" u bunkeru ko njegov kliše iz berlina:)

  • milos says:

   kao i uvek dobar komentar milorade..

 2. Kulak says:

  SAD podržavaju ukrajinski nacionalizam. Zadnjih osam godina su SAD dobrim delom uspele u nameri da ukrajince pretvore u Antiruse, a ukrajinu u Antirusiju. Pogled na istoriju i sadašnjost koji prevladava u banderovskoj i unijatskoj zapadnoj ukrajini, SAD su metodama specijalnog rata nametnule i u ostalim delovima te zemlje. Osim rusofilskog Krima i Donbassa, naravno. Zato i denacifikacija i lomljenje kičme banderovštini ne može trajati svega nekoliko meseci. Ovo će trajati dugo. Rusi su isplanirali da pobede u ovom obračunu. A kad Rusi nešto isplaniraju, oni to i ostvare. I to je to.

 3. Karapušić Hrvoje says:

  Milorad5 i Kulak-odlični, potpuno tačno komentari. Zašto bi Rusi žurili??? Jel ih je to strah da se zapad ne umeša??? Pa ne bi rekao;taj strah ne postoji,nije to Srbija da im zapad da 2 meseca pa kao sad ste prećerali. Sada će fašističko-sektaško-judeoisusovačkojehojvki zapad da oseti glad, bedu, nemire ž, ratove a najvažnije- PONIŽENJE,ali ne kratkoročno nego veoma dugotrajni život u poniznosti i siromaštvu. Biće naši robovi. I bolje oni naši nego mi njihovi. Ako su im već takva pravila da neko mora da robuje.

 4. Rostand says:

  Ovo sa usrajinom je još odavno isplanirao onaj smrad Bžežinski i u tu svrhu pažljivo je čuvan i uzgajan usrajinski nacizam,odnosno banderovština,da budu operativni kad zato dođe vrijeme.Baš kao i šiptarski džihad terorizam na KiM.Sve se to odavno znalo,ali Rusija,baš kao i Srbija,je imala tada vezane ruke,jer su bili u komuno konglomeratima zvanim Sfrj i Sssr.Sada će otklanjanje komunističkih brljotina biti mnogo teže i potrajaće,jer te brljotine zapadni smradovi podržavaju svim silama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *