РАТ ЈЕ НАУКА О БРОЈЕВИМА: Како ће се даље одвијати сукоб у Украјини и када ће крај рата?

РАТ ЈЕ НАУКА О БРОЈЕВИМА: Како ће се даље одвијати сукоб у Украјини и када ће крај рата?

18 октобра 2022

За Русију зима није фактор за обустављање борбених дејстава, рекао је у интервјуу за агенцију ФАН војни стручњак Андреј Клинцевич.

Заменик шефа администрације Херсонске области Кирил Стремоусов је на свом Телеграм каналу рекао да ће Русија „матирати” украјинске власти у року од неколико месеци.„Знамо да се боримо зими и планирамо да пређемо у офанзиву до тада, када ће све резерве бити припремљене“, додаје Клинцевич и додао: „Украјини ће бити тешко да се одбрани. Неће бити зеленила, постаће немогуће сакрити се. Осим тога, до тада ће Украјина бити суочена са хуманитарним колапсом који се односи на струју, грејање и све остало’’

Упитан је да ли је могуће завршити војну операцију пре зиме.

„Мислим да не“, одговорио јестручњак.

„Рат је наука о бројевима, а војска не може да покрије тако огромну територију за кратко време’’, додао је он.

Према речима Клинцевича, крај рата је могућ у два случаја.

Први је мировни споразум са Украјином, али је јасно да они неће пристати на то.

Други је потпуна демилитаризација Украјине: приступ њеним западним границама и њихова потпуна административна контрола.

„Технички, ово може да се уради тек до лета следеће године“, предвиђа Андреј Клинцевич.

(Правда)

KOMENTARI5 коментара

 1. milorad5 says:

  Rusi uopšte NE ŽURE da završe ovaj rat ali će do nove god.POLA ukrajine biti pod njihovom kontrolom.Postoje politčki razlozi na svetskom niovu zašto nema žurbe i zašto rusima ODGOVARA lagano mlvenje ukr.HUNTE.Na žalost to znači i da će narod u ukrajini ,koji uopšte ni po kom osnovu ne mogu da se nazovu ukrajincima,jer ako nešto ne postoji niti je ikada postojalo ,da pati.Ali to je njihov izbor,oni uvek imaju opciju da okrenu puške na prave zlotvore koji su ih i doveli u takvu situaciju:) a mislim a će se to i desiti u toku prve polovine sledeće god.:)Dotle još hunta može strahovladom da se održi ali nada je već izgubljena i strahom i terorom se dugo ne može vladati:)ne u situaciji sve većeg rasula u državi,i samo je pitanje vremena kada će se pojaviti naoružana OPOZICIJA ovoj nelegitimnoj bandi,jer drugačija opozicija njima više politički nije moguća.Do0veli su državu i stanovništvo do PROPASTI a to se PLAĆA UVEK POBUNOM.Zao će ova zima biti u znaku ruskig decidnih udara i potpunog sloma zapadne ukrajine koja će još ostati pod kontrolom naci hunte.Na proleće ,ko mrtav ko živ,biće značajnih promena za huntu:)ali ne NA BOLJE:)Mislim da će se zelenski "ubiti" u bunkeru ko njegov kliše iz berlina:)

  • milos says:

   kao i uvek dobar komentar milorade..

 2. Kulak says:

  SAD podržavaju ukrajinski nacionalizam. Zadnjih osam godina su SAD dobrim delom uspele u nameri da ukrajince pretvore u Antiruse, a ukrajinu u Antirusiju. Pogled na istoriju i sadašnjost koji prevladava u banderovskoj i unijatskoj zapadnoj ukrajini, SAD su metodama specijalnog rata nametnule i u ostalim delovima te zemlje. Osim rusofilskog Krima i Donbassa, naravno. Zato i denacifikacija i lomljenje kičme banderovštini ne može trajati svega nekoliko meseci. Ovo će trajati dugo. Rusi su isplanirali da pobede u ovom obračunu. A kad Rusi nešto isplaniraju, oni to i ostvare. I to je to.

 3. Karapušić Hrvoje says:

  Milorad5 i Kulak-odlični, potpuno tačno komentari. Zašto bi Rusi žurili??? Jel ih je to strah da se zapad ne umeša??? Pa ne bi rekao;taj strah ne postoji,nije to Srbija da im zapad da 2 meseca pa kao sad ste prećerali. Sada će fašističko-sektaško-judeoisusovačkojehojvki zapad da oseti glad, bedu, nemire ž, ratove a najvažnije- PONIŽENJE,ali ne kratkoročno nego veoma dugotrajni život u poniznosti i siromaštvu. Biće naši robovi. I bolje oni naši nego mi njihovi. Ako su im već takva pravila da neko mora da robuje.

 4. Rostand says:

  Ovo sa usrajinom je još odavno isplanirao onaj smrad Bžežinski i u tu svrhu pažljivo je čuvan i uzgajan usrajinski nacizam,odnosno banderovština,da budu operativni kad zato dođe vrijeme.Baš kao i šiptarski džihad terorizam na KiM.Sve se to odavno znalo,ali Rusija,baš kao i Srbija,je imala tada vezane ruke,jer su bili u komuno konglomeratima zvanim Sfrj i Sssr.Sada će otklanjanje komunističkih brljotina biti mnogo teže i potrajaće,jer te brljotine zapadni smradovi podržavaju svim silama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u