РАТ КИНЕ И ЕУ! Брисел увео санкције Кини због ове ствари, Пекинг експресно узвратио!

RAT KINE I EU! Brisel uveo sankcije Kini zbog ove stvari, Peking ekspresno uzvratio!

23 marta 2021

EU je uvela sankcije četvorici kineskih zvaničnika, koje optužuje za kršenje ljudskih prava ujgurske muslimanske manjine u Kini. Peking je ubrzo odgovorio stavljanjem na „crnu listu“ deset evropskih zvaničnika i institucija u Briselu.

Evropska unija je uvela sankcije četvorici visokih zvaničnika u kineskom severozapadnom regionu Sinđang, među kojima je i Čen Minguo, bezbednosni čelnik te provincije, prenosi Rojters.Brisel ih optužuje za masovna hapšenja Ujgura i tvrdi da je Čen odgovoran za kršenja ljudskih prava, proizvoljno zadržavanje i ponižavajuće postupanje nad Ujgurima i ljudima iz drugih muslimanskih etničkih manjina.

Sankcije podrazumevaju zamrzavanje njihove imovine i zabranu putovanja u EU.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je odluka Brisela o uvođenju sankcija zasnovana na lažima i dezinformacijama, da zadire u unutrašnje poslove Kine, krši međunarodno pravo i podriva odnose Kine i Evropske unije.

Peking je takođe uzvratio odlukom da uvede sankcije protiv deset zvaničnika EU, uključujući evroposlanike.

Takođe, Kina je uvela sankcije Političkom i bezbednosnom odboru EU, Potkomitetu za ljudska prava Evropskog parlamenta i protiv dva vodeća tink-tenka u Briselu.

Ljudima kojima su uvedene sankcije zabranjeno je da ulaze i Kinu, a kompanijama i institucijama koje su povezane s njima zabranjeno je da posluju u toj zemlji, saopštilo je Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rojters napominje da je, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, EU nastojala da izbegne konfrontacije s Pekingom, i da je ovo prvi put da Brisel uvodi značajnije sankcije Kini još od embarga na oružje iz 1989. godine.

(RTS, Rojters)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Evropljane po labrnji, nista jos oni nisu shvatili. Samo batina i batina, pa ce polako shvatiti.

 2. Rista says:

  Auuu, al su sankcije. Meni se čini da su mnoge sankcije podmetanje retardima EU i Kine da misle kako...nemam pojma šta, izgubio sam misao, ali nema ono kao "mi nećemo duvozimo kinesku jeftinu robu i perle, nema ono koja država poklanja resurse Kini ima da je nema i slično. A ti tamo neki što kao imaju pare u EU mora dasu prolupali načisto. Ta politika "nedamo vam vaš novce" radi već po veka i ako još uvek ima takvih bilmeza na Istoku, ako brate, nek im uzmu i zadnji dolar. A izgleda da ih ima sa svih strana, dok EU i Merika stalno nekom blokiraju pare. Od Gadafija, Sadamova, Putinova, Sijova, Džungova, Čavezova, Oligarhova, Tajkuneta serbskieh...Kina ima desetine dolarskih milijardera i nekoliko stotina miliona milionera, Rusija isto tako...A onda se pitamo oklen Americi i EJUi pare? Pa sa Istoka i Juga bre. Ja i Kosovac nismo nikad sankcionisani. Aj pogote zašto?

  • Kosovac says:

   Što ova Sorošoidna Evroatlanta voli sankcije, prosto ih obožava. @ Brate Risto, naravno da nikad nisam sankcionisan. Zato što nema za šta ni pašče da me ujede. Kada sam jednom saradniku Udbe izrazio strahove što sam mnogo lajav pa mogu zbog toga da nastradam, on me je utešio jednom dobrom filozofijom: „Ništa neće da ti bude, ti si sitna riba“. ……………Evo ti jedna poučna priča iz života: Sjedinjene Američke Države su od 1965. podržavale Ferdinanda Markosa (Ferdinand Emmanuel Marcos) na mestu predsednika Filipina i to prosto zato što se on dosledno zalagao za Bagong Lipunan - Novi svetski poredak. (Obrati pažnju da je čak i 1965. godine bio aktuelan Novi svetski poredak). Međutim, kako je vremenom ogrezao u korupciji do te mere da je to sredinom 80-tih postalo kontraproduktivno za američke interese, predsednik Ronald Regan je 1984. odlučio da ga smeni. Direktno uplitanje C.I.A. u njegovo svrgavanje nije bilo poželjno pa je odlučeno da se to izvede angažovanjem nekoga sa strane. Organizacija celog posla je poverena generalu i zameniku ministra odbrane Stilvoteru. Preko saradničke službe 6SI filipinskoj opoziciji je za samo nekoliko meseci dostavljen kompletan spisak Markosove imovine u inostranstvu vredne nekoliko milijardi dolara, fotografije 2.500 pari cipela Imelde Markos (Imelda Remedios Visitacion Romualdez-Marcos) i sl. Čelnicima opozicije dostavljeni su i podaci koji su se ticali Markosovih pregovora sa MMF-om i Svetskom bankom, a koji su za rezultat imali kreiranje dužničke krize na Filipinima. I danas Filipinci otplaćuju dug od 28 milijardi dolara koje je Markos napravio preko ovih međunarodnih institucija. Filipinski parlament je ubrzo zatražio sprovođenje istrage vezano za pribavljene dokumente o imovini porodice Markos i računima u inostranim bankama, a na ulicama su odjednom počele da se pojavljuju sve veće i bolje organizovane grupe demonstranata. Markos je pobegao iz Manile 1986, a umro je na Havajima 28. septembra 1989. kao siromah jer mu je, kako se kasnije ispostavilo, neko „skinuo" sa ličnih bankovnih računa više od dve milijarde dolara. Nikada nije otkriveno ko je i kako to učinio (cvrc milojka) ali se zna da su Filipinskoj vladi švajcarske banke vratile samo 684 miliona dolara koji su se nalazili na računima Imelde Markos. ...............Nije tema, ali da ti napomenem i izjavu lorda Rotšilda (Nathaniel Charles Jacob Rothscild, 4th Baron Rothschild). Pažnju šire čitalačke javnosti privukao je svojim čuvenim uvodnikom u Times-u kojom prilikom je naveo: „U vremenu koje je pred nama društvene i socijalne promene su neizbežne. Svetsku elitu čini i činiće svega 5% populacije dok će ostalih 95% literalno biti robovi".

 3. Rista says:

  Sećam se kako je Čavez po celoj Venecueli vozao zlato koje je vratio iz Merike a narod podivljo od radosti i tuge. A kad ono posle ispalo da je Venecuelansko zlato sve zablokirala Britanska carica. U bre, koji je lažov bijo taj Čavez. A ta carica zablokirala i onaj dragulj Inđijski, uvek zaboravim kako se zove...nešto kao neki holesterol...a setio sam se - kohinor. Tada kohinor bijo najveći dijamant na svetu(ne dijamant margarin, nego pravi dijamant), mislim 105 kila teške vrednosti a danas su pronađeni i obrađeni još veći pa carica brita sprema jope neki mudar plan kako da ih se dočepa. Onda je kompenzirala kohinor od nekog klinca koji imao devet godina i bijo precednik Indije tada pa se on jadnik smoto i dao joj kohinor ali da mu daju još jedan sladoled u kornetu, jel mu se prvi jako svideo. Tako to ide sa decom i glupim ljudima već vekovima.

 4. Covid GEJts 2039 says:

  Kinezi uzdrmali EUropsku proizvodnju kurtona pa ovi iz EU rajha sankcijama brane svoju kurtonsku industriju :-)))

 5. Gagi says:

  Apsolutno se nista vekovima nije promenilo do danas, kako je nekada bilo, tako je i danas, samo elegantnije i digatalizovanije. Prica je uvek ista,da bi neko mogao da bude predsednik i da krade sa svojom mafijom, mora da bude podoban svetskim vladarima ili bar prikljuceni clan njihove centrale. Onda mu "oni" posto je "njihov" i ima neke beneficije, "jedva" dozvole da u njihovim bankama sakrije pokradene narodne pare. Naravno da se te pare nikada nece vratiti, bio taj ziv ili mrtav, ako je ziv umlatice ga oni. Tako do danas pare Kralja Aleksandra nije moguce vratiti, narocito je interesantna sudbina kapitala AL Kaponea, sve ono sto je pokrao neko je drugi pokrao. Nije to samo pojedinacna prica, to je opste rasirena pojava u svetu, svi bogatiji predsednici su dobili svilen gajtan kada su ispunili zadovoljavajuci iznos u njihovim bankama sa narodnim parama. Tako na kraju ispada da su svi predsednici ustvari sluzbenici svoje centrale koji rade protiv sopstvenog naroda. Sto se Kine tice, tako to rade ozbiljne drzave, nas narod ima fin i kulturan manir, moze kafa i rakija a onda mars u p.............Momentalno ga "ovi nasi" ne koriste, verovatno zbog ovog gore napisanog i gajtana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *