РАТ КИНЕ И ЕУ! Брисел увео санкције Кини због ове ствари, Пекинг експресно узвратио!

РАТ КИНЕ И ЕУ! Брисел увео санкције Кини због ове ствари, Пекинг експресно узвратио!

23 марта 2021

ЕУ је увела санкције четворици кинеских званичника, које оптужује за кршење људских права ујгурске муслиманске мањине у Кини. Пекинг је убрзо одговорио стављањем на „црну листу“ десет европских званичника и институција у Бриселу.

Европска унија је увела санкције четворици високих званичника у кинеском северозападном региону Синђанг, међу којима је и Чен Мингуо, безбедносни челник те провинције, преноси Ројтерс.Брисел их оптужује за масовна хапшења Ујгура и тврди да је Чен одговоран за кршења људских права, произвољно задржавање и понижавајуће поступање над Ујгурима и људима из других муслиманских етничких мањина.

Санкције подразумевају замрзавање њихове имовине и забрану путовања у ЕУ.

Кинеско Министарство спољних послова саопштило је да је одлука Брисела о увођењу санкција заснована на лажима и дезинформацијама, да задире у унутрашње послове Кине, крши међународно право и подрива односе Кине и Европске уније.

Пекинг је такође узвратио одлуком да уведе санкције против десет званичника ЕУ, укључујући европосланике.

Такође, Кина је увела санкције Политичком и безбедносном одбору ЕУ, Поткомитету за људска права Европског парламента и против два водећа тинк-тенка у Бриселу.

Људима којима су уведене санкције забрањено је да улазе и Кину, а компанијама и институцијама које су повезане с њима забрањено је да послују у тој земљи, саопштило је Кинеско Министарство спољних послова.

Ројтерс напомиње да је, за разлику од Сједињених Америчких Држава, ЕУ настојала да избегне конфронтације с Пекингом, и да је ово први пут да Брисел уводи значајније санкције Кини још од ембарга на оружје из 1989. године.

(РТС, Ројтерс)

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Evropljane po labrnji, nista jos oni nisu shvatili. Samo batina i batina, pa ce polako shvatiti.

 2. Риста says:

  Аууу, ал су санкције. Мени се чини да су многе санкције подметање ретардима ЕУ и Кине да мисле како...немам појма шта, изгубио сам мисао, али нема оно као "ми нећемо дувозимо кинеску јефтину робу и перле, нема оно која држава поклања ресурсе Кини има да је нема и слично. А ти тамо неки што као имају паре у ЕУ мора дасу пролупали начисто. Та политика "недамо вам ваш новце" ради већ по века и ако још увек има таквих билмеза на Истоку, ако брате, нек им узму и задњи долар. А изгледа да их има са свих страна, док ЕУ и Мерика стално неком блокирају паре. Од Гадафија, Садамова, Путинова, Сијова, Џунгова, Чавезова, Олигархова, Тајкунета сербскиех...Кина има десетине доларских милијардера и неколико стотина милиона милионера, Русија исто тако...А онда се питамо оклен Америци и ЕЈУи паре? Па са Истока и Југа бре. Ја и Косовац нисмо никад санкционисани. Ај поготе зашто?

  • Косовац says:

   Што ова Сорошоидна Евроатланта воли санкције, просто их обожава. @ Брате Ристо, наравно да никад нисам санкционисан. Зато што нема за шта ни пашче да ме уједе. Када сам једном сараднику Удбе изразио страхове што сам много лајав па могу због тога да настрадам, он ме је утешио једном добром филозофијом: „Ништа неће да ти буде, ти си ситна риба“. ……………Ево ти једна поучна прича из живота: Сједињене Америчке Државе су од 1965. подржавале Фердинанда Маркоса (Ferdinand Emmanuel Marcos) на месту председника Филипина и то просто зато што се он доследно залагао за Bagong Lipunan - Нови светски поредак. (Обрати пажњу да је чак и 1965. године био актуелан Нови светски поредак). Међутим, како је временом огрезао у корупцији до те мере да је то средином 80-тих постало контрапродуктивно за америчке интересе, председник Роналд Реган је 1984. одлучио да га смени. Директно уплитање Ц.И.А. у његово свргавање није било пожељно па је одлучено да се то изведе ангажовањем некога са стране. Организација целог посла је поверена генералу и заменику министра одбране Стилвотеру. Преко сарадничке службе 6SI филипинској опозицији је за само неколико месеци достављен комплетан списак Маркосове имовине у иностранству вредне неколико милијарди долара, фотографије 2.500 пари ципела Имелде Маркос (Imelda Remedios Visitacion Romualdez-Marcos) и сл. Челницима опозиције достављени су и подаци који су се тицали Маркосових преговора са ММФ-ом и Светском банком, а који су за резултат имали креирање дужничке кризе на Филипинима. И данас Филипинци отплаћују дуг од 28 милијарди долара које је Маркос направио преко ових међународних институција. Филипински парламент је убрзо затражио спровођење истраге везано за прибављене документе о имовини породице Маркос и рачунима у иностраним банкама, а на улицама су одједном почеле да се појављују све веће и боље организоване групе демонстраната. Маркос је побегао из Маниле 1986, а умро је на Хавајима 28. септембра 1989. као сиромах јер му је, како се касније испоставило, неко „скинуо" са личних банковних рачуна више од две милијарде долара. Никада није откривено ко је и како то учинио (цврц милојка) али се зна да су Филипинској влади швајцарске банке вратиле само 684 милиона долара који су се налазили на рачунима Имелде Маркос. ...............Није тема, али да ти напоменем и изјаву лорда Ротшилда (Nathaniel Charles Jacob Rothscild, 4th Baron Rothschild). Пажњу шире читалачке јавности привукао је својим чувеним уводником у Times-у којом приликом је навео: „У времену које је пред нама друштвене и социјалне промене су неизбежне. Светску елиту чини и чиниће свега 5% популације док ће осталих 95% литерално бити робови".

 3. Риста says:

  Сећам се како је Чавез по целој Венецуели возао злато које је вратио из Мерике а народ подивљо од радости и туге. А кад оно после испало да је Венецуеланско злато све заблокирала Британска царица. У бре, који је лажов бијо тај Чавез. А та царица заблокирала и онај драгуљ Инђијски, увек заборавим како се зове...нешто као неки холестерол...а сетио сам се - кохинор. Тада кохинор бијо највећи дијамант на свету(не дијамант маргарин, него прави дијамант), мислим 105 кила тешке вредности а данас су пронађени и обрађени још већи па царица брита спрема јопе неки мудар план како да их се дочепа. Онда је компензирала кохинор од неког клинца који имао девет година и бијо прецедник Индије тада па се он јадник смото и дао јој кохинор али да му дају још један сладолед у корнету, јел му се први јако свидео. Тако то иде са децом и глупим људима већ вековима.

 4. Covid GEJts 2039 says:

  Kinezi uzdrmali EUropsku proizvodnju kurtona pa ovi iz EU rajha sankcijama brane svoju kurtonsku industriju :-)))

 5. Gagi says:

  Apsolutno se nista vekovima nije promenilo do danas, kako je nekada bilo, tako je i danas, samo elegantnije i digatalizovanije. Prica je uvek ista,da bi neko mogao da bude predsednik i da krade sa svojom mafijom, mora da bude podoban svetskim vladarima ili bar prikljuceni clan njihove centrale. Onda mu "oni" posto je "njihov" i ima neke beneficije, "jedva" dozvole da u njihovim bankama sakrije pokradene narodne pare. Naravno da se te pare nikada nece vratiti, bio taj ziv ili mrtav, ako je ziv umlatice ga oni. Tako do danas pare Kralja Aleksandra nije moguce vratiti, narocito je interesantna sudbina kapitala AL Kaponea, sve ono sto je pokrao neko je drugi pokrao. Nije to samo pojedinacna prica, to je opste rasirena pojava u svetu, svi bogatiji predsednici su dobili svilen gajtan kada su ispunili zadovoljavajuci iznos u njihovim bankama sa narodnim parama. Tako na kraju ispada da su svi predsednici ustvari sluzbenici svoje centrale koji rade protiv sopstvenog naroda. Sto se Kine tice, tako to rade ozbiljne drzave, nas narod ima fin i kulturan manir, moze kafa i rakija a onda mars u p.............Momentalno ga "ovi nasi" ne koriste, verovatno zbog ovog gore napisanog i gajtana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u