РАТ KУЦА НА ВРАТА, ОПРОСТИТЕ СЕ ОД СВЕТА МЕKЕ МОЋИ, ОН ЈЕ СТВАР ПРОШЛОСТИ! Питање је само да ли је први Иран, Венецеула, или неко трећи?!

RAT KUCA NA VRATA, OPROSTITE SE OD SVETA MEKE MOĆI, ON JE STVAR PROŠLOSTI! Pitanje je samo da li je prvi Iran, Veneceula, ili neko treći?!

11 aprila 2020

Politički analitičar Dmitrij Evstafiev izrazio je mišljenje da će predstojeće promene šokirati čitav svet. On je pozvao javnost da se oprosti od takozvanog sveta meke moći, na koji su svi navikli.

A s obzirom na činjenicu da potreba za čvrstom silom brzo raste, „rat postaje neizbežan“.

Upečatljiv primer izbijanja oružanog sukoba, prema Evstafievu, je situacija oko Venecuele.Stručnjak ima sve razloge da veruje da SAD pripremaju specijalnu vojnu operaciju za svrgavanje predsednika ove latinoameričke države.

– Godinu i po ili više, oni su se sukobili i pokušavali da je poremete uz pomoć meke moći, uz pomoć različitih vrsta političkih instrumenata – podsetio je politkolog.

Međutim, kako nije postizao rezultate, Vašington je odlučio da se okrene praksi s polovine 80-ih.

Pored Venecuele, postoji i Bliski Istok koji Sjedinjene Države ne žele da ostave na miru.

Moguće je da će sukob sa Iranom dostići novi nivo. To ukazuje na ogromnu koncentraciju vojne opreme u Ormuškom moreuzu.

Dakle, sve ukazuje na to da meka moć, zajedno s drugim „manipulativnim stvarima“, gubi na važnosti.

– Stoga sam izuzetno skeptičan po pitanju toga da ćemo se izboriti sa svim ovim bez ikakvih oružanih sukoba – rezimirao je Evstafiev.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  E, jesi otkrio toplu vodu, ko danas sve nije analiticar.

  • Gojko says:

   Da,treba mu uruciti orden duplog nipla sa vencem od slavina za to otkrice. Nije on to ni smislio ni rekao. To smisljaju jeftini nivinarcici jer im je jezuita vlasnik lista i portala dao zadatak da plase narod.Stalno.Na tohij vatri.

 2. Slobodanka says:

  Venecuela je već napadnuta silom - brutalnim finansijsko-ekonomskim potezima SAD i V.B. čemu se priključio čitav niz zemalja. Iran takodje. Sankcije koje su izrečene i još uvek se izriču Rusiji spadaju u ekonomsko ratovanje. Sad samo je pitanje vremena kad će pomenute države napasti još i vojno. Iran je važniji, pre će njega napasti nego Venecuelu. Žure se da vojno napadnu i Rusiju ali indirektno preko sukoba Turska-Rusija. ... Tvrda moć podrazumeva RATOVANJE (ostvarivanje ciljeva oružanim putem) ali i EKONOMSKE MERE. Dok meka moć jedne države oslanja se na kulturu, političke vrednosti i spoljnu politiku, u tome igraju ulogu i nevladine organizacije i međunarodne institucije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *