RAT KUCA NA VRATA: Ukrajina poslala vojsku na Krim, dvoje mrtvih u Harkovu

RAT KUCA NA VRATA: Ukrajina poslala vojsku na Krim, dvoje mrtvih u Harkovu

9 marta 2014

Crisis in UkraineKolone ukrajinskih trupa sa oklopnim vozilima i automobilima koji prevoze vojnike uputile su se iz Žitomirske oblasti i Lavova u pravcu krimskog grada Perekopa, javili su neki mediji koji se pozivaju na svedoke.

Međutim na sednici ukrajinske vlade vršilac dužnosti ministra odbrane Igor Tenjuh je rekao da nije predviđeno kretanje oružanih snaga u pravcu Krima.

Prema Tenjuhovim rečima u toku su vežbe oružanih snaga Ukrajine i provera njihove spremnosti za akciju u poligonima.

„Nije predviđeno, niti se predviđa bilo kakvo kretanje oružanih snaga ili njihov polazak za Krim“, rekao je on.

Oko 10.000 proruskih demonstranata okupilo se danas u Donjecku, na istoku Ukrajine, izrazivši želju da se prilljuče Rusiji i primorali bivšeg boksera, a sada političara, Vitalija Klička, da otkaže skup svojih pristalica.

Demonstranti su uzvikivali: „Rusija!“, „Donjeck, ruski grad!“ i „Putina za predsednika!“, dok su po tom industrijskom mestu, nekadašnjem uporištu svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, bile okačene zastave Rusije i Komunističke partije.

Građani Donjecka takođe su minutom ćutanja odali počast policajcima poginulim prošlog meseca, tokom proevropskih protesta u Kijevu.

U HARKOVU UBIJENE DVE OSOBE

Prema izveštaju policije u Harkovu nepoznata osoba je otvrila vatru iz automatskog oružja i ubila dvoje ljudi. U toku je istraga. Ubica je pucao na prolaznike iz mitraljeza na raskrsnici Lenjinove i Bakuline ulice, kod kafića „Norma“, a zatim je bacio oružje i pobegao.

PRORUSKE SNAGE ZAUZELE AERODROM NOVOFEDEROVKA

Proruske snage zauzele aerodrom Novofederovka na Krimu, tvrdi ukrajinsko ministarstvo odbrane.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *