Rat na KiM režirala albanska mafija

Rat na KiM režirala albanska mafija

11 avgusta 2013

Hašim TačiFrancuski književnik Pjer Pean ocenio je da su rat na Kosmetu kreirali jaki lobiji u službi albanske mafije. Pean je naglasio da se rat za albanske interese i dalje intenzivno vodi na zapadu, uz podršku javnog mnjenja, koje je instrumentalizovano da veruje da su Srbi genocidni i „loši momci“, a da su teroristi sa Kosova „borci za slobodu“.

Povodom svoje knjige „Kosovo: ‘pravedni’ rat za mafijašku državu“, Pean je za „Politiku“ rekao da su NATO intervenciji nad Srbijom prethodile opsežne pripreme i da su njegovi sunarodnici i ugledne evropske diplomate Bernar Kušner i Bernar – Anri Levi značajno doprineli da javno mnjenje u Francuskoj ubede da je „akcija neophodna“.

„Trebalo je, dakle, raditi na javnom mnjenju, a to je zahtevalo da se zaboravi uloga Srbije u Prvom i Drugom svetskom ratu. Napravljena je analogija sa Drugim svetskim ratom. Srbi su postali – nacisti, Milošević – Hitler, a oni koji se protiv njih bore imaju isto ime – savezničke snage“, pojasnio je Pean.

Pisac je naglasio da se rat za albanske interese i dalje vodi i da značajnu ulogu u celom procesu ima francuska obaveštajna služba, a posebno njeni visoki funkcioneri i bivši instruktori Hašima Tačija i njegove garde, Arno Danžan i Pjer Antoan Lorenzi. „Danžan je danas jedan od poslanika u Evropskom parlamentu i vrlo glasno se suprotstavio Diku Martiju, kada je ovaj predstavio izveštaj o trgovini ljudima i nastojao da ospori da je novac kojim raspolažu albanci i ‘krvav i prljav“, rekao je Pean.

On je naglasio da je trgovinu organima uzeo kao glavnu nit knjige, kako bi s jedne strane pokazao koji profil ljudi je preuzeo vlast na Kosovu i Metohiji, a s druge – da bi ukazao na odgovornost zapada u njihovom dovođenju na vlast, uprkos tome što su znali šta su ovi u stanju da urade. „S tim su bili upoznati bar od 2003. godine, o čemu svedoče dokumenti, koje prenosim u knjizi“, naglasio je Pean.

Francuski književnik je ubeđen da će albanski teroristi, koje svet i njegova Francuska tretiraju kao „borce za slobodu“, učiniti sve da uguše priču o trgovini organima, ali veruje da to ipak, zbog dela slobodoumne svetske javnosti i „šačice moralnih ljudi“, neće biti lako. „Možda će zaista uspeti da uguše tu priču, ali naići će na prepreke. Posle Martijevog izveštaja, koji je posledica istrage koju je vodila Karla del Ponte, nije lako zaustaviti sve“, zaključio je Pean.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *