RAT NA POMOLU: Putin rekao Obami i Ban Ki Munu da Rusija ne može ostati po strani; U Ukrajini počela mobilizacija

RAT NA POMOLU: Putin rekao Obami i Ban Ki Munu da Rusija ne može ostati po strani; U Ukrajini počela mobilizacija

2 marta 2014

tTan2014-3-1_15535201_1Predsednik Vladimir Putin rekao Ban Ki Munu da Rusija mora da zaštiti svoje sunarodnike. Desničari traže pomoć teroriste Umarova za napad na Rusiju. Komandni brod ukrajinske mornarice istakao rusku zastavu.

U Ukrajini je proglašena opšta vojna mobilizacija, a sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Andrej Parubij je objavio da će oružane snage biti u punoj borbenoj pripravnosti.

„Prema planu Nacionalnog saveta mobilizacia je u toku širom Ukrajine“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu Parubi. Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je pozvalo rezervne snage da se prijave.Odluka je doneta nakon što je ukrajinski Savet objavio da vojska mora da bude spremna za borbu i pošto je pojačana bezbednost oko aerodroma, nuklearnih elektrana i drugih strateških objekata.

KRIM TRAŽI OD RUSIJE DA POMOGNE U STABILIZACIJI

Premijer Krima Sergej Aksionov zatražio pomoć od Rusije. Kancelarija ruskog predsednika je odgovorila na apel Aksionova za pomoć saopštenjem da će Rusija razmotriti ovaj zahtev, javlja Itar-Tass.

Aksionov je, rekao da su sve snage bezbednosti na Krimu, koji ima status autonomne republike u okviru Ukrajine, sada podređene njemu, prenosi AFP.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    VLADIMIRE NEMOJ DA POPUŠTAŠ , MORAŠ USPOSTAVITI SVETSKU RAVNOTEŽU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *