RAT NA POMOLU: Ukrajina odbija da preda Krim Rusiji i mobiliše vojsku

RAT NA POMOLU: Ukrajina odbija da preda Krim Rusiji i mobiliše vojsku

17 marta 2014

Tan2014-3-17_181032660_6_620x0Ukrajinsko vođstvo, koje je na vlast došlo prošlog meseca nakon bega predsednika Viktora Janukoviča iz države, navodno je spremno za oružani sukob s ruskom vojskom na Krimu, piše vodeći kijevski dnevnik na engleskom jeziku Kijev Post .

Dnevnik navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat.

– Krim je bio, je i biće naša teritorija – citirao je dnevnik ukrajinskog ministra odbrane Igora Tenjuha, koji je to rekao u ponedeljak Ukrajinskom kriznom medijskom centru.

PUTIN POTPISAO UKAZ O PRIZNANjU NEZAVISNOSTI KRIMA

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o priznanju nezavisnosti Republike Krim, saopštila je danas pres služba ruskog predsednika.
„Uzimajući u obzir izraženu volju naroda Krima na opštekrimskom referendumu održanom 16 . marta 2014. godine priznati Republiku Krim, u kojoj grad Sevastopolj ima poseban status, za suverenu i nezavinu državu“, navedeno je u ukazu.
U skupštinsku proceduru šefovi sve četiri poslaničke grupe u ruskoj Dumi i predsednik donjeg doma parlamenta Sergej Nariškin uneli su danas nacrt deklaracije o situaciji na Krimu, u kojem se izražava podrška narodu Krima u njegovoj težnji za ujedinjenjem sa Rusijom, javio je Itar-Tas s.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *