РАТ НА УЛИЦАМА ПАРИЗА: 200 ухапшених, 100 повређених; Воденим топовима на жене и децу (ВИДЕО)

RAT NA ULICAMA PARIZA: 200 uhapšenih, 100 povređenih; Vodenim topovima na žene i decu (VIDEO)

1 decembra 2018

Protest takozvanih žutih prsluka, koji su simbol francuskih vozača, protiv poskupljenja goriva danas je na ulicama Pariza prerastao u pravi ulučni rat između demostranata i policije koja je upotrebila suzavac i vodene topove.

Ipak, jedna scena privukla je pažnju ali i osudu kako onih koji su na strani demonstranata, tako i onih koji smatraju da je ovo ipak previše nasilja i da se politika uvukla u građanski protest.

Naime, na snimku se vidi žena koja u blizini Trijumfalne kapiji kleči nasred ulice sa podignutim rukama uvis i tako sprečava policijske vodene topove da prođu.

Za razliku od većine njenih muških „saboraca“ koji su na glavi uglavnom imali neku vrstu zaštite, pa čak i gas maske, ova žena je krvavog lica i očiju otečenih od suzavca i gologlava uzvikivala svoje stavove ispred kamiona sa vodenim topovima.

Takođe, ona je klečala i nije izgledalo da će u delu sekunde samo biti „zbrisana“ sa tog mesta od siline udara mlaza u nju.

Snimak se velikom brzinom deli na društvenim mrežama, a u komentarima se često pominje „preterana i nepotrebna sila“  bez obzira na to što mnogi osuđuju i ponašanje demonstranata koji su palili gume i lomili ograde i znake.

Među povređenima na ulicama Pariza ima i novinara, a dopisnik RT iz Francuske objavio je fotografiju rane koju je zadobio od konzerve policijskog suzavca.

Do Jelisejskih polja i Trijumfalne kapije moglo je da dođe samo uz policijske provere, al povređenih je do 15 sati bilo više od 20, dok je uhapšeno više od 100 ljudi.

KOMENTARI4 komentara

 1. Posmatrac says:

  Policije svih zemalja imaju iste uniforme I naoruzanje, najgori ljudski soj u sluzbi satane. Treba ih skidati ko glinene golubove, bez milosti. Nije to vise narodna milicija. nato I ove policije su postale privatne I jedino sto rade je stite nalogodavce, a narod ko j....

  • Deda Micko says:

   Kokajte svakoga ko ima uniform, sve su to satanisti NOVOG SVETSKOG PORETKA.

 2. Branko says:

  Oni se bore jer još imaju posao. Mi ovde nismo u takvoj poziciji.

 3. D says:

  MAIDAN FOR PARIS !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *