РАТ НА ВИДИКУ: Америка хитно шаље 3.000 војника

RAT NA VIDIKU: Amerika hitno šalje 3.000 vojnika

3 januara 2020

Pentagon je odobrio slanje oko 3.000 vojnika na Bliski istok, zbog porasta pretnji, javljaju Rojters i AP. U taj region će možda biti prebačeni vojnici jedne od brigada 82. vazdušno-desantne divizije. Ranije je iz te brigade na Bliski istok poslato 750 ljudi.

SAD su saopštile da će poslati vojnike početkom godine, nakon što su održane demonstracije i izbili neredi oko Ambasade SAD u Bagdadu. Šef Pentagona Mark Esper je tada tvrdio da je to povezano sa „porastom pretnje američkom osoblju i američkim objektima“.Ranije su mediji objavili da SAD nameravaju da na Bliski istok pošalju 4.000 vojnika.

Zadnjeg dana prošle godine buknuli su neredi oko američke ambasade u Bagdadu. Demonstranti su protestovali protiv američkih vazdušnih udara u Iraku.

Podsetimo, iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašid aš Šabi“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Avenger says:

  Samo šaljite, biće vam vraćeni u sanducima.Ionako su potrošna roba.

 2. Miraš says:

  U sirijskom gradu Idlib i u još dva grada neoslobodjena grada idlibske zone, dakle tamo gde vladaju najgori džihadisti, danas uz muziku masovno slave smrt generala Kasema Sulejmanija. Eto to su Trampovi vrli drugari. Dakle novi rat Amerikanci će pokrenuti u Iraku tojest iz Iraka, a već koji put će se Irak naći u ratnom haosu zbog sumanutih vladara Amerike. Moguće je da će odatle gadjati Iran, bez obzira što Tramp tvrdi da ne želi rat sa Iranom. On uvek nešto sakriva i laže da bi na kraju imao faktor iznenadnog napada na svojoj strani. Tramp je danas optužio Sulejmanija da je izvodio terorističke napade, navodno od Nju Delhija do Londona. Tramp samo nije hteo da bude precizan u kom mestu su to Amerikanci najviše pogodjeni, a najviše ga boli što u Siriji nisu uspeli kao što su planirali zbog pomoći Irana.

 3. milorad2 says:

  Ovi se neće vratiti kući.Ovaj atentat i državni terorizam će samo podstaći pobunu u iraku protiv američke okupacije koja je već u toku.Posle ovog ubistva iran je postao SAVEZNIK iračkim BORCIMA ZA SLOBODU od američke okupacije.Sada stvari po idu uhodanom scenariju koji smo već videli u vijetnamu itd.,da ne nabrajam države koje su morale da se oslobadjaju od okupacije "demokratske" države kao što su USA.

 4. persida says:

  Bice potrebno 3000 mrtvackih sanduka sto pre. Imajte i to na umu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *