„РАТ ПИТАЊИМА“ између Симе Спасића и Саше Јанковића испред Председништва Србије

„РАТ ПИТАЊИМА“ између Симе Спасића и Саше Јанковића испред Председништва Србије

7 јула 2018

ФУНКЦИОНЕРИ и присталице Покрета слободних грађана (ПСГ) вербално су се данас сукобили с председником Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симом Спасићем који је ометао њихов протест испред председништва Србије.

Представници ПСГ-а на челу с његовим лидером Сашом Јанковићем четврти пут организовали скуп испред Председништва тражећи од председника Србије Александра Вучића, одговор ко је наручилац убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

Они су развили транспарент: „Ко је убио Оливера Ивановића?“, док је председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Сима Спасић добацивао и показао транспарент с питањима за Јанковића.

На Спасићевом транспаренту било је више питања лидеру ПСГ-а међу којима „зашто је убијен Предраг Гојковћ у твом стану из твог пиштоља“, „зашто си ћутао док је Оливер Ивановић био у затвору ЕУЛЕКС-а због наводних злочина над Албнцима“, „зашто не тражиш од твојих пријатеља Харадинаја и Тачија одговор зашто је убијен Оливер Ивановић“ и друга.

После вербалног сукоба Спасића с Јанковићем и активистима ПСГ-а, Јанковић је успео да у изјави новинарима постави питања Вучићу, пошто је полиција спречила Спасића да приђе месту на коме је лидер ПСГ-а давао изјаву.

Јанковић је питао Вучића „зашто гази Устав“, „шта је тражио на састанку председника Влада у Софији“, „зашто се заклања иза унутрашњег дијалога, референдума, и великих сила када је у питању решење Косова и Метохије“.

Реагујући на питања написана на Спасићевом транспаренту, Јанковић је казао да су надлежни органи пре 25 година установили да Предсрага Гојковића нико није убио.

„Александар Вучић није ту, али је послао своју слику и прилику, Симу Спасића и војску Александра Вулина да мене питају нека питања, као да ја седим на месту председника Србије и као да сам ја дужан да одговарам на питања грађана“, рекао је Јанковић.

После Јанковићевог одласка, Спасић је новинарима рекао да Јанковић својим питањима о убиству Ивановића жели да заустави почетак рада Специјалног суда за злочине Ослободилачке војске Косова да не би „нико од његових пријатеља, Харадинаја и Тачија, био осуђен“.

„Ја молим медије да следећег петка не дође нико од вас овде, јер ће он (Јанковић) док год има медија бити позицији да манипулише трагедијом Ивановића“, рекао је Спасић.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u