„РАТ СА ЕВРОПОМ ЈЕ НЕИЗБЕЖАН“

„RAT SA EVROPOM JE NEIZBEŽAN“

14 aprila 2024

Evropski kontinent je oduvek bio poprište sukoba, bilo da su to bili građanski ratovi, međudržavni konflikti ili sukobi između različitih religija.

Ratovi su bili deo svakodnevnice, bilo da su se odvijali direktno ili u formi priprema za njih, samih bitaka ili posleratnih perioda.Centralna vlast je često pritiskala neposlušne provincije, a vernici su se sukobljavali s drugim verskim grupama, često oko banalnih povoda poput jezika koji se govori ili regionalnih običaja, piše Elena Karaeva za RIA.

Evropa je bila arena sukoba civilizacija, često dovodeći do istrebljenja onih koji nisu podržavali dominantnu silu.

Čak i Rusija, koja je pokušavala da izbegne unutarevropske sukobe, često je morala intervenisati kao arbitar između zemalja koje su bile zahvaćene ratom. Ironično je što su upravo oni koji su se zaklinjali na „nikad više“ često bili uključeni u sukobe.

Nedavna izjava glavnog za opštu evropsku diplomatiju i bezbednost, Borela, koji je rekao da „rat u Evropi više nije fantazija“, mogla je iznenaditi samo najnaivnije.

Evropa je i dalje sinonim za rat, čak i kada se trudila da kontroliše resurse poput uglja i čelika. Evropska Unija, odmah po formiranju, bila je uključena u ratne sukobe, kao što je bio slučaj s raspadom Jugoslavije.

Sada, nakon tri decenije postojanja u obliku EU, Evropa ponovo teži dominaciji, ovog puta pomoću Ukrajine.

Poput Jugoslavije, Ukrajini su obećavali prosperitet po evropskom modelu, ali su ih zapravo uvukli u novi oblik surovih borbi, ostavljajući iza sebe samo razočaranje.

Oni koji i dalje veruju u ideju „nikad više“ nisu svesni kako se unutar samog evropskog bloka priprema teren za novu eru krvi.Neprijatelji postaju dehumanizovani, predstavljeni kao insekti, što olakšava pripremu za rat. Čak i lideri poput Makrona otvoreno govore o prelasku s ekonomskih na vojne prioritete.

Dok se Europljani pedantno pripremaju za sukobe, svesni su da su izvori konflikta gotovo iscrpljeni u Ukrajini.

Ipak, odlučni su da se bore, ne samo zbog ideologije već i zbog profita. Međutim, oni će se suočiti s porazom, jer se mi obavezujemo da ćemo braniti svoju zemlju, tradicije i suverenitet, što će ih primorati na ideološki i ekonomski poraz.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Volodimir Ofanzivko says:

  Razmislite - HRIŠČANSKA Evropa !!! Nema budista, nema hindusa, nema ateista, nažalost ima malo muslićkih državica (albanija i beha kao pola-pola), sve su to 2000 godina HRIŠČANSKE države. A ratuju ko besni psi !!! Toliko o hriščanstvu i njihovoj "svetoj" (DEMONSKOJ) knjizi. Ista stvar sa muslimanima i ješama, gde su njihove "svete" knjige samo rat. A sve 3 pomenute su ustvari jedna te ista abrahamska religija, religija krvi, žrtve, patnje, kazne, "grehova"...ta religija je kroz "svete knjige" vekovima od "vernila" pravila mentalno poremećene besne pse i sada imamo to što vidimo. I kako plućni rakaš, narkoman ili alkos brani uzročnika svojih bolesti tako i vernici hriščanske, jevrejske i islamske religije traže krivca za svoje ratove u drugome a brani glavnog uzročnika koji im živote pretvara u pakao ceo život.

  • NikolaVeliki says:

   Haloo Volodimire, opet ti zaudaraš, lažeš i zagadjuješ SRPSKI portal. Vuku te geni i korijeni, kaj ne ? Hajde se lijepo odvuci u svoju NDH, i na NDH portale, gdje i spadaš, kak štakor u kanalizaciju !!!

  • milorad5 says:

   slažem se sa tobom volodimire,svet bi bio mnogo bolje mesto bez odmetnute katoličke crkve i njenih protestantskih sekti...takodje bi bio i bolje mesto bez militantnog sunitskog islama i njihovih "džihada"...ali na žalost ti "religiozni" ljudi tako vide svoju "veru i svog BOGA" i zato će im plata biti onako kako su zaslužili,a kao što možeš primetiti sad na b. istoku i naci c.evropi je već jako zaudara na grozne dogadje koji će uskoro zapahnuti i zapadni satanistički deo...potpuno očekivan evolucija od hrišćanskog otpada do otvorenih obožavoaca sotone,ništa drugo i nije moglo da se desi,ko je protiv BOGA i njegove volje i poretka taj automatski sa onim drugim da mu ne pominjem ime više mada i nije to pravo ime sile kojoj služe pomenuti ljudski satrapi,ali kao što znaš i sama zapadna "civilizacija" se vrti oko nasilja i centralni stub njihovog shvatanja sveta je nasilje i "borba"...protiv koga i protiv čega,pa,nevini i naivni su njihov plen bili a sad takvih više NEMA,mislim da će se medjusobno na kraju ubijati jer oni bez krvi ne mogu dugo....da sam na tvom mestu volodiire ja bih začepio gubicu i pažljivo razmislio koga izazivaš,jer plata ovih dana BRZO STIŽE,nemoj da bude kako nisi upozoren,SAD te upozoravam jer mi te je ŽAO i jer je to moja hrišćanska obaveza,ne huli volodimire jer tvoje pravo ime je poznato onome ko sve zna...neg mrš u crkvu i pali SEBI sveću za zdravlje da se iskupiš i pokaješ..kažem ti druže NEMOJ,takovo vreme je došlo i kazna će te stići brzo,gotovo odmah i svaki put,kad počneš da huliš i pljuješ na verne i mirne ljude i time pljuješ u lice i SVEVIŠNJEG...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *