Рат у свемиру

Rat u svemiru

23 februara 2018

KREATORI i izvršni producenti hit-serije „Igra prestola“ uskoro će se naći i svoj talenat za stvaranje hitova (i novih svetova) oprobati na novom zadatku – Dejvid Beniof i D. B. Vajs dobili su zeleno svetlo za pisanje i produkciju potpuno novog serijala filmova „Ratovi zvezda“.

Filmovi na kojima će raditi ovaj producentski i scenaristički dvojac – što su potvrdili i predstavnici „Lukasfilma“ koji stoji iza čuvene franšize „Ratovi zvezda“, biće sasvim novi. Oni će biti u potpunosti odvojeni i od Skajvoker franšize, i odnedavno najavljene trilogije koju razvija pisac i reditelj Rajan Džonson.

Vajs i Beniof trenutno rade na osmoj, poslednjoj sezoni „Igre prestola“, koja će biti emitovana sledeće godine, ali ne kriju uzbuđenje zbog posla koji im predstoji, i najavljuju da će se radu na novim „Ratovima zvezda“ posvetiti čim poslednja sezona „Igre prestola“ bude završena.

– Dejvid Beniof i Den B. Vajs su među najboljim filmskim pripovedačima današnjice. Njihovi kompleksni likovi, dubina priče i bogatstvo mitologije otvoriće novo poglavlje i pogurati „Ratove zvezda“ u veoma uzbudljivom smeru – istakla je predsednica „Lukasfilma“ Ketlin Kenedi.

Beniof i Vajs kažu da su počastvovani ponuđenom šansom, ali i prestravljeni velikom odgovornošću koja je pred njima.

– U leto 1977. godine putovali smo u daleku galaksiju i još od tada maštamo o tome – rekli su Beniof i Vajs. – Čast nam je što nam je ukazana prilika, ali nas je i strah odgovornosti, koju preuzimamo čim odradimo finalnu sezonu „Igre prestola“.

Predsedavajući „Diznija“ Bob Iger otkrio je da njih dvojica imaju nekoliko ideja za filmove, i dodao:

– Fokusiraće se na period koji je važan za mitologiju „Ratova zvezda“, i nastaviće od te tačke u vremenu.

Ljubitelje „Ratova zvezda“ uskoro očekuje film Rona Hauarda Solo: The Star Wars story, koji je najavljen za 25. maj. Potom se očekuje još jedna Skajvoker saga, zasada još uvek neimenovana Epizoda IX Džej Džej Abramsa koja bi trebalo da stigne u bioskope 20. decembra 2019.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *