РАТ УВЕЛИКО ТРАЈЕ! АМЕРИ И НАТО ПОСЛАЛИ 39 АВИОНА НА РУСКУ БАЗУ У СИРИЈИ, АЛИ И НА РУСИЈУ! Москва чак 12 пута дизала Сухоје и Мигове да отера уљезе!

RAT UVELIKO TRAJE! AMERI I NATO POSLALI 39 AVIONA NA RUSKU BAZU U SIRIJI, ALI I NA RUSIJU! Moskva čak 12 puta dizala Suhoje i Migove da otera uljeze!

6 avgusta 2019

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, samo u poslednjih sedam dana oko granica zemlje, kao i u blizini ruskih baza u Siriji primećeno jer 39 stranih letelica. Ruski lovci su poletali 12 puta kako ne bi dozvolili kršenje pravila.

Najnovija provokacija stigla je kada je američki vojni avion je izvršio izviđački let nedaleko od baze Vojno-pomorske flote Rusije u sirijskoj luci Tartus, navodi se u izveštaju vazduhoplovnog resursa „Plejn radar“.Patrolni protivpodmornički avion američke mornarice P-8A „Posejdon“, broj 169329, poleteo je sa NATO vazdušne baze Sigonela na ostrvu Sicilija. U 12.10 letelica je primećena u istočnom delu Sredozemnog mora. Let se odvijao na visini od 9,4 kilometra, brzinom od 946,2 kilometra na sat.

U 12.15 časova po moskovskom vremenu avion se nalazio na području Tartusa.

U poslednje vreme se strane bespilotne letelice i izviđački avioni sve češće pojavljuju u blizini Rusije i ruskih baza u Siriji.

Uprkos pozivima Ministarstva odbrane, Pentagon odbija da zaustavi izviđačke operacije oko ruskih granica.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vladimir says:

  Koliko smo se poslednjih godina naslusali ruskih upozoravanja, i da li su americki ludaci ijednom ustuknuli u njihovim namerama ?

 2. persida says:

  Nisu, niti ce, Rusi vec rade na sopstvrnoj propasti, predvodjeni izdajnikom Putinom.

  • Milan says:

   Kako bi bilo da ti popiješ lekiće na vreme?

   • Ivana says:

    Popili smo mi posle gubitka Kraine ubog takvih.

    • Milan says:

     Ne živimo više u istom vremenu. Godina 1995 (i godine pre i posle nje) pripada vrhuncu moći unipolarnog sveta, a sada gledamo kako slabi taj svet. Ko doprinosu nestajanju tog nakaradnog sveta? Sigurno ne mi. Po čemu danas Rusi rade na "sopstvenoj propasti"? Po čemu je "Putin izdajnik?" Zatim na koga, na čiju pomoć mi danas uopšte možemo da računamo? Zar nije bezumna i samoubilačka drskost da baš neko od nas danas uporno i neprekidno kleveće predsednika Rusije?!

    • Milan says:

     Isto tako ružno kao Persida o Putinu govore i najekstremniji ukronacisti. A neki od njih su išli u školu kod Srbina otporaša po imenu Srdja Popović. I neki od nas su kod Srdje išli u školu. Posle ovakvih komentara jedino preostaje da se zaključi da smo nadmašili ukronaciste. Hoće li Srbima i Srbiji biti bolje, ako se smeste pored šljama po imenu Srdje Popović? Hoće li Srbi poreklom iz Krajine živeti bolje ako se pridruže, ili već su se pridružili, tom djubretu?

   • miki says:

    Da,ovde nekoliko njih treba da popiju lekice,na vreme!!

 3. Miraš says:

  Baš je velika "šteta" što naša komentatorka Persida ne komanduje Vojskom Ruske Federacije. Zamislite nju na čelu ruskih vojnih snaga. Bog te mazo, kako bi izgledao svet nakon njenih veoma umnih komandi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *