Rat za pare između Dinkića i Đilasa

Rat za pare između Dinkića i Đilasa

8 juna 2013

pol-djilas-dinkicDragan Đilas, gradonačelnik Beograda zavapio je juče, nešto posle 12 časova po drugi put da je ponovo uskraćen za novih 171,6 miliona dinara iz republičke kase a sve zbog striktne primene Zakona o rokovima plaćanja. Istovremeno, tvrdio je prvi čovek Beograda , ali i Demokratske stranke, Kragujevac, gde su na vlasti Ujedinjeni regioni Srbije koje predvodi Mlađan Dinkić, nije blokiran i pored dugova. Selektivna primena zakona, reklo bi se do tog momenta.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je posle toga da su svim budžetskim korisnicima koji su u docnji duže od 45 dana računi blokirani. Informacije o tome da li lokalna javna preduzeća i ustanove plaćaju sve na vreme dostupne su svima, kako Beogradu, tako i Zaječaru i Kragujevcu koji takođe nisu dobili republička sredstva.

Međutim, kako je javio nešto pre 18 časova naš dopisnik Brane Kartalović u Kragujevcu, što se tiče finansija sve funkcioniše. Zlatko Milić, načelnik uprave i lokalne samouprave u Kragujevcu to je potvrdio, jer, kako kaže, ovaj grad svoje obaveze izmiruje na vreme. Istina, problema je bilo pre nekoliko dana.

U Ministarstvu finansija pak tvrde, da se zakon striktno poštuje, da mora da važi za sve i da će svima, pa i Beogradu odmah prebaciti pripadajuća sredstva čim izmiri sve svoje dugove.

Beogradski sekretar za finansije Renata Milić-Radujko istovremeno tvrdi da Beograd više ne duguje ništa. Pre dva dana je Dom kulture u Grockoj prekoračio rok da plati račun od 2.654 dinara, ali i to je izmireno. Tada je Beogradu uskraćeno još 102 miliona dinara. Sada je sve plaćeno ali para i dalje nema na računu tvrdi Radujkova. Ona ističe i da Beograd ima 19.000 stavki plaćanja koje treba da kontroliše svakog dana.

Mlađan Dinkić, ministar finansija ni juče se ovim povodom nije oglašavao.

(Politika)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *