RAT ZBOG NOVCA: Porodica potpredsednika SAD zainteresovana za istok Ukrajine

RAT ZBOG NOVCA: Porodica potpredsednika SAD zainteresovana za istok Ukrajine

31 jula 2014

2413685-gty_joe_biden_ll_121009_wgPrema mišljenju novinara i osnivača sajta wideawakenews.com Čarlija Mekgrata, konflikt u Ukrajini ide na ruku freking kompanijama, a i porodici potpredsednika SAD Džoa Bajdena. Upravo za gradove oko kojih se nalaze zalihe gasa u škriljcima je ukrajinska armija vodila najžešće borbe.

Prošlo je samo nekoliko nedelja od momenta kada je kijevska armija povratila kontrolu nad industrijskim gradovima Slavjansk i Kramatorsk. Tamo se već vrlo aktivno postavlja oprema za proizvodnju gasa iz škriljaca pod budnim okom ukrajinske armije.

Upravo na teritoriji takozvanog Dnjeprovsko-donjeckog bazena, gde će se prema planovima vlasti razvijati freking industrija, Kijev se najaktivnije borio protiv snaga otpora. Ranije je lokalno stanovništvo protestvovalo protiv spornog metoda proizvodnja, ali su zbog rata svi sporovi odloženi.

Među kompanijama koje su dobile licencu za bušenje u tom regionu je i britansko-holandski energetski gigant Šel. Još jedna zainteresovana strana – ukrajinski holding „Burisma“ u čijem Savetu direktora se odnedavno nalazi i sin potpredsednika SAD Džoa Bajdena. Novinar i osnivač sajta wideawakenews.com Čarli Mekgrat je u intervjuu za RT ispričao šta on misli po povodu toga.

Ekspert je rekao da su Češka, Holandija, Francuska i Nemačka zabranile na svojoj teritoriji proizvodnju gasa iz škriljaca metodom hidroeksplozij – lomljenja plasta, ili frekinga.

Na istoku Ukrajine, u regionu gde se vodi građanski rat, kompanijama se pruža mogućnost da ignorišu sve zakone i proteste protiv frekinga i izbegnu procedure koje bi morale proći da bi dobile pravo na proizvodnju gasa iz škriljaca. Porodica Džoa Bajdena je lično zainteresovana za destabilizaciju situacije u Ukrajini, podsetio je Mekgart. Sin Bajdena je ušao u Savet direktora ukrajinske naftne kompanije „Burisma“ i posle toga je Senat počeo energično da gura razradu gasa u tom regionu.

„Zar to nije sukob interesa? Korporacije su našle zgodan momenat da pod prikrićem vojne operacije počnu sa prevozom opreme u Ukrajinu i započnu svoj posao“, prokomentarisao je događaje osnivač sajta wideawakenews.com.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. LJILJA says:

    NAPRAVICE OD UKRAINE KOLONIJU KAO STO SU NAMA OTELI KOSOVO I METOHIJU PA PODELILI MEDJU SOBOM KLINTON DRKADJIJA,OLBRAJT KURVETINA,I SIPTARSKI KRIMINALCI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *