Ratko Butorović pronađen mrtav

Ratko Butorović pronađen mrtav

8 јуна 2013

Ratko ButorovićRatko Butorović, predsednik FK Vojvodina, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu „Park“ u Novom Sadu, saznaje “Telegraf.rs“. Istražni sudija je, posle uviđaja, izjavio da nije pronađeno ništa  što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti Butorovića.

Butorović je bio uhapšen 29. januara 2008. kada su specijalne policijske snage upale u njegovu palatu sa staklenom kupolom u novosadskom predgrađu Telep i kada je uhapšen pred policijskim kamerama u pidžami, po „američkom protokolu“ (stomakom na patos, ruke na potiljak) mada nije pružao nikakav otpor, a pod „osnovanom sumnjom da je izvršio krivično delo davanja mita“.

Naime, prema policijskim izvorima, upravo te večeri Ratko Butorović (u međuvremenu je promenio jedno slovo u svom prezimenu – da bi tako, kako kažu, zbunio kompjutere na granicama Evropske unije), kao predsednik FK Vojvodine je isplatio 3.000 evra mita fudbalskom sudiji Mihajlu Jekniću, za nameštanje pobede FK Vojvodine nad FK Mladost iz Lučana 12. decembra 2007. (navodno uz posredovanje Milana Čabrića, direktora Sportskog centra „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu). Jeknić je uhapšen na autoputu Novi Sad–Beograd.

Ratko Butorović poznat je široj javnosti kao vlasnik nekoliko prestižnih hotela, ali i kao čelnik više sportskih klubova u Srbiji i Crnoj Gori Ljubitelj lakovane i drečave garderobe i obuće, novosadski biznismen sa „juriš“ frizurom, našao se prošle nedelje iza rešetaka zbog nameštanja rezultata na jednoj fudbalskoj utakmici. Saznalo se da je sudijama trebalo da isplati 4.000 evra, koje je, u slengu, zvao „četiri kila pečenja“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u