RATKO DMITROVIĆ: NATO postoji da bi osvojio Rusiju i tačka, sve druge tvrdnje su smešne

RATKO DMITROVIĆ: NATO postoji da bi osvojio Rusiju i tačka, sve druge tvrdnje su smešne

10 maja 2014

Dmitrovic_620x0Piše: Ratko Dmitrović

Znate sigurno onu priču o seoskom kabadahiji koji mesecima, godinama, maltretira goste lokalne kafane, sve dok se ne pojavi neko njegove snage, udari pesnicom po šanku i pokaže siledžiji liniju koju više ne sme da prelazi. Tu scenu, preslikanu u život, na velikoj svetskoj pozornici gledamo već dve godine. Ovaj drugi, koji je povukao kavkasko-ukrajinsku liniju kredom, odaziva se na ime Rusija. Žensko ime, ali muški potezi.

Sve ovo što se sada pred našim očima događa u Ukrajini davno je planirano i nagovešteno. Devedesetih godina, a bogami i kasnije, „nezavisni intelektualci i novinari“ u Beogradu budalom su proglašavali svakog ko je kazao da satanizacija Srba i obračun sa Srbijom, od strane Zapada, predstavljaju tek uvod, probu za veliki čin velike svetske drame, koji će se odigrati na prostranstvima Rusije, Ukrajine, Kavkaza. Kakva zavera i uštipci, tu je reč o širenju demokratije, obračunu sa totalitarnim sistemima – govorili su. Kabadahija u liku NATO, s mozgom u Vašingtonu i Briselu, raskomadao je Jugoslaviju (uz veliku pomoć lokalnih plemena) i vodeći se logikom da je usitnjenim prostorom mnogo lakše vladati, na mestu jedne države napravio šest, a onda jednu od njih, Srbiju, osakatio dajući deo te zemlje Albancima da naprave svoju drugu, etnički čistu državu. Za to vreme, neočekivano brzo, dogodilo se nešto što Zapad nije očekivao ili je to očekivao samo u naznakama: Rusija se podigla s kolena, uspravila ekonomski i vojno, i najpre u Gruziji, a potom u Ukrajini, počela da trezni onog siledžiju s početka priče.

Kome još treba objašnjavati razloge postojanja NATO, 25 godina nakon što je nestao Varšavski pakt, tas na terazijama svetske vojne moći. Zbog čega je sve ove godine opstajala i razvijala se ta strašna oružana sila? Samo zbog Rusije. Mi danas prisustvujemo jednom od najvažnijih perioda savremene istorije: prekompoziciji sveta, rušenju apsolutne dominacije jedne bahate imperije, uspostavi odnosa za koje smo već mislili da nisu mogući. Ogromna prostranstva, neprocenjiva prirodna bogatstva Rusije, Sibir pre svega, neiscrpni izvori pitke vode (za tridesetak godina biće skuplja od nafte) decenijski su cilj Amerike i njenih zapadnih saveznika. I to se nije skrivalo: eno vam knjiga „Velika šahovska tabla“ Zbignjeva Bžežinskog, više od četrdeset godina glavnog američkog geostratega. Ukrajina je trebalo da posluži kao poslednji, najbliži komandni most za operaciju ovladavanja Rusijom. Pre toga Gruzija. U oba slučaja Imperija je prošla s modricama.

Putin u Ukrajini nema izbora. Ako pusti NATO da se smesti s ove ili one strane Dnjepra, Rusija više neće biti nuklearna sila (nema vremena za eventualnu protivraketnu odbranu) i u takvoj konstelaciji biva oslabljena do mere koja može označiti početak njenog naglog slabljenja, do teritorijalnog rastakanja. Vraćanjem u sastav Rusije Krima, otetog 1956. godine, Moskva je pacifikovala Imperiju na izuzetno važnom prostoru crnomorskog basena, a šta toj velikoj i ponovo moćnoj državi stoji na raspolaganju, u slučaju potrebe da se brani, videli smo i čuli na Crvenom trgu, u petak pre podne, prilikom vojne parade upriličene u znak sećanja na pobedu nad fašizmom.

Rusija vraća veru u mogućnost postojanja sveta ravnopravnosti. Moć bez kontrole uvek je problem za nemoćne, Srbi to znaju bolje od drugih.

(Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Toma says:

  Sve je tako Dmitrovicu.Nema se sta dodati ili oduzeti ovome.

 2. Mare says:

  Ovo je analiza

 3. vlad says:

  Rusija preventivno reagije, to je politika koja sprečava da se NATO ugnezdi na greanicama RF. Međutim i ako se ugnezdi Rusija neće biti bez odbrane.Doći će do dislociranja glavnog štaba iz Moskve u druge centralno Aziske regije, gde se nalaze brojne i dobro zaštićene, udaljene raketne rampe,pokretne i nepokretne.One su smrtna opasnost za USA! Kazahstan je strateški i bitniji od Ukrajine!Sa padom Ukrajine u NATO ruke u opasnosti je Moskva. A sa padom Kazahstana i veći deo centralnoaziske i dalekoistočne Rusije!

 4. zoran says:

  naci partije dolaze na vlast u evropi...rusi emigriraju u evropu i nato....vecina visoko sofisticiranih rusa je u nato vojsci...u rusiji je manje 500 000 rusa godisnje...rat se nevodi kalasnjikovim...ali magacini su puni municije koja treba da se ispuca....jer onda je dzabe proizvodnja bila...ruski narod na seliu je beda....meso za rat....dok u evropi sela funkcionisu...i narod nije u bedi duhovnoj i ekonomskoj.....volim ruse ali u rusiji je rus sa fakultetskom diplomom na lopati na gradilistu i u rudniku....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *