РАТКО ДМИТРОВИЋ: Никада у Европи српске жртве нису биле истоветне жртвама других народа

RATKO DMITROVIĆ: Nikada u Evropi srpske žrtve nisu bile istovetne žrtvama drugih naroda

11 jula 2015

0-dmitrovic_620x0 ratko 686Piše: Ratko Dmitrović

Nema tu ničeg novog i nema mesta čuđenju. Nikada u Evropi srpske žrtve nisu bile istovetne žrtvama drugih naroda, pa zašto bi danas bilo drugačije. Ko u Evropi i svetu zna za koncentracioni logor Jasenovac? Da li se negde spominje Jasenovac osim među Srbima. U tom selu na obali Save ubijeno je više od pola miliona Srba, desetine hiljada Jevreja, Cigana…

Nije ovo „velikosrpski jasenovački mit“ već podatak Zemaljske komisije Republike Hrvatske, iz 1945/46. godine, komisije u kojoj nije bilo Srba. Od svih logora Drugog svetskog rata najstrašniji, po načinu ubijanja, bio je Jasenovac. Ali, kao da nije postojao. Evropa ne zna za Jasenovac, niti je Jasenovac interesuje.

Pročitajte još:

ODGOVOR RATKA DMITROVIĆA DUŠANU MAŠIĆU: Ima li Mašić pravo koje ja nemam?

RATKO DMITROVIĆ: Srbi su izloženi šikaniranju svake vrste! Sve što je drugima dozvoljeno, Srbima je zabranjeno

RATKO DMITROVIĆ: Bitanga Čomski

Zna li neko u Evropi da je u prvoj godini rata Nezavisna Država Hrvatska u sistemu logora Jadovno likvidirala 40.000 Srba. Ne zna, niti je to zanima. A i zašto bi, žrtve su Srbi.

Ko je u Evropi čuo za pokolj u glinskoj crkvi, po načinu gde je izveden i kako je izveden, najstrašniji zločin u ljudskom rodu za poslednjih 200 godina. Ritualno klanje Srba, njih više od hiljadu, na svetom mestu, u crkvi, na oltaru. Evropa o tome ne govori. Razumljivo, žrtve su Srbi.

Ko danas u Evropi sme da spomene podatak da je iz Hrvatske, od 1990. do 1995. godine, proterano najmanje 450.000 Srba, da im je oteto 37.000 stanova, srušeno na desetine hiljada kuća, da ih je nekoliko hiljada ubijeno? Zna li Evropa da je u Sisku, u leto 1991. godine – prvi je o tome progovorio Stipe Šuvar – ubijeno više od 500 Srba? Ne zna, niko joj nije kazao. Zabranjeno je.

U Sarajevu je za vreme poslednjeg rata ubijeno oko 7.500 Srba. Uglavnom iz neposredne blizine. Najmanje ih je stradalo od dejstva srpske artiljerije, kao što želi da prikaže bošnjačka strana. Te Srbe niko ne spominje, oni nikome u Evropi nisu važni. Za njih nema deklaracije.

U okolini Srebrenice, od 1992. do 1995. godine, muslimanske snage ubile su, na strašan način, birajući dane velikih pravoslavnih praznika, 3.267 Srba, u ogromnoj većini žena, dece i staraca. Evropska javnost o tome ništa ne zna, nije joj kazano, ne sme da se kaže.

Zločin u Srebrenici niko ne poriče, Srbi svakako ne, ali Srbi traže, mole, da se makar spomenu njihove žrtve koje su, ovo je izuzetno važno, pale prve, mnogo pre Srebrenice. Ne vredi, ubijanje Srba međunarodna zajednica ne beleži kao zločin.

Znam da je sve ovo većini vas poznato, da vam je muka i od spominjanja srpskih stradanja i od odnosa Evrope prema tom stradanju, ali ako o ovome prestanemo da govorimo, ako zauvek zaćutimo, izgubićemo i to jadno pravo da se bar podsećamo mi Srbi između sebe. Druge to ne interesuje.

(Večernje novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. Boki says:

  Onog dana , kada mi Srbi , odustanemo od dvostrukih arsina i resto sveta ce prestati na taj nacin da nas tretira...Voleo bih da mogu da se setim bilo kog (za svog dosadasnjeg zivota )dogadaja , odluke , svejedno sta, da su svi Srbi bili kao jedan u dobru i zlu(OSTALI GRADANI SRBIJE ,NUZNO, NE MORAJU) K'O JEDAN !

 2. Steva says:

  Mi Srbi smo mali Rusi i mi smo gradjani drugog reda za evropljane i tako je bilo,tako je i sada i tako ce da bude u buduce.A sto je najzalosnije,mi Srbi klanjamo se pred nasim vecnim neprijateljima i molimo ih da nam oproste sve one zlocine koje su napravili nad Srbima u proslosti a prijateljima okrecemo ledja.

 3. mija says:

  G. Dmitroviću, predlažem vam da u okviru ovog sajta ili na nekom drugom, vidljivijem mestu postavite peticiju kojom se od vlade Srbije zahteva da zamoli Putina za pomoć ruskih antiterorističkih trupa u slučaju da dodje do terorističkih napada na Srbiju koji su, kao što čitamo ovih dana, planirani za kraj avgusta ove godine. Vremena je malo i trebalo bi nešto hitno preduzeti. Moguće je da smo već zakasnili, s obzirom da ova vlada i inače spava, a sad se sprema i da na mesec dana potpuno nestane (godišnji odmor), ali moramo pokušati.

 4. Splićo says:

  "Dragi" Srbi, što ste zaslužili, to ste dobili. I dobit ćete svaki put Jasenovac, sve dok ne shvatite da se ne smijete dirati u druge i maltretirati sve oko sebe. Što prije shvatite, više će vas ostati.

 5. Herceg Novi says:

  @splico...podudlas ti nama SRBIMA,a moze da ti se pridruze pajdasi i rodbina ;)

 6. mitovi na srbijanski says:

  Eu je shvatila da joj je vaših mitova i napuhavanja brojki do nebeskih visina pun ku...c !

 7. Splićo says:

  @Herceg Novi Tko o čemu, Srbin o pederskim fantazijama.

 8. Herceg Novi says:

  @Splico...ma "tko"bi reko...nisam znao da se Goli Otok(koji postaje evropska pederska atrakcija i destinacija) nalazi u Srbiji!!! Vrlo interesantno!!! Tebe ocito u 'rvatckoj niko ne hebe ni 2%,pa trazis putem Srpskih portala ono sto ti nedostaje...jadnicak :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 9. Dux says:

  @ Splićo Dragi naš susjede dalmatinsko-hercekoljački ono što vama sleduje od nas, mnogo će biti gore nego taj Jasenovac. Mi ćemo se vama mile majke naj*batii i napraviti 1000 Blajburga, spaliti vam cili smrdljivi Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik (i to po drugi put), Vukovar (i to po drugi put), Osjek, Imotski i Ogulin, samo da vidimo kako plivate do braće Talijana ili Šiptara. Zavisi kako će struja vas g*vna nositi! Onog vašeg pedera Tomsona ćemo obesiti na sred Zagreba. A vi ćete na kraju balade, kada vas bude ostala CILA ŠAKA ŠUPAKA i prljavih PEDERA, opet gurati bulje na k***nje, ne bi li vam broj porastao za još jednu roštiljiadu u narednih 50 godina!! Taj ciklus će se ponavljati, sve dok vam ne bude izašlo iz *mara u usta, pa onda do tih famoznih malih ''kockastih'' mozgova, da nam NIKADA VIŠE NE SPOMINJETE JASENOVAC, jer ćemo vas u protivnom zgaziti!!!

 10. Splićo says:

  @Dux Ti si zreo za Jasenovac. Čemu da žive budale poput tebe?

 11. Dux says:

  @ Splićo Da bi pedere kao tebe rastrgli kao svinja masan džak :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *