РАТКО ДМИТРОВИЋ: „Ових дана ваља се подсетити да Ђинђића нису убили само Срби!“

RATKO DMITROVIĆ: „Ovih dana valja se podsetiti da Đinđića nisu ubili samo Srbi!“

5 novembra 2016

ratko_dmitrovic-445

Piše: Ratko Dmitrović

Šta se ovo događa u Srbiji? Običan čovek ne zna, niti može da zna dok ga ne obaveste. Znaju li oni koji treba da znaju, koji su plaćeni da znaju? Ko želi da likvidira Aleksandra Vučića? Njega ili nekoga od njegove porodice? Da li su ovo sa oružjem poruke i kako ih dešifrovati? Koliko je zaista bezbedan predsednik Vlade Srbije kao državni funkcioner i da li stepen njegove ugroženosti određuje njegovo ime i prezime? Zna li on sam, Aleksandar Vučić, šta se događa oko njega? Da li mu u kabinet dostavljaju informacije, dezinformacije ili nešto između, frizirano, pogodno za manipulaciju? Da pogađamo čija ruka drži konce? Ovo su prilično poznati rukopisi.

Srbija je, zbog mnogo čega, bila i jeste poligon sudara velikih i moćnih. I u ratu i u miru. Sada je mir, ali sve ukazuje da neko raspiruje vatru ispod kazana u kojem se voda nikada do sada nije ohladila. Moćni nemaju običaj da se natežu i gube vreme s nemoćnima, slabima. Male države kontrolišu metodom oružane okupacije (što je ređe) ili preko jakih igrača na terenu, koji su im lojalni i poslušni. Srbija nema slepo poslušne lidere i tu su, izgleda, odgovori na pitanja s početka teksta.

Punih 25 godina Zapad ponižava, tlači, ubija Srbiju. Kasapi je, iscrpljuje, traži, a zauzvrat daje nove zahteve, ucene. Sankcije koje je uveo Rusiji (bez značajnijih rezultata) Zapad hoće da vidi i u Beogradu. Iz kaprica, za još jedno poniženje Srbije. Za rušenje pretposlednjeg mosta koji Srbija ima prema velikom svetu. Taj ruski most valja minirati, a eksploziv, prema zamislima Zapada, treba da postave sami Srbi. Vučić, skupa sa ostalima iz političkog vrha, to odbija i zato plaća cenu.

Ništa se krupno u Srbiji nije odigralo bez inostranog faktora, uključujući značajna ubistva. Još od vremena onog jezivog masakra u Starom dvoru, početkom dvadesetog veka, kada je zatrta loza Obrenovića. Ko još veruje da su Zorana Đinđića ubili samo Srbi? Ni jedna od ovdašnjih revolucija nije bila spontana, izvorno naša. I nijedna nam nikakvog dobra nije donela.

Nije isključeno da sve ovo što danima trese srpsku javnost gotovo neprimetno utihne. Znači, ništa značajno nije se dogodilo. Ne, sasvim suprotno, dogodilo se i još se događa, ali pretpostavljeni razvoj događaja može da bude znak da smo konačno nešto naučili iz velikih špijunskih igara.

Korist će doći jedino ako Srbija baš sada, munjevito, bez dana ustezanja očisti svoje bezbednosne strukture od onih koji su tamo dospeli po kumovskoj, stranačkoj, prijateljskoj liniji i to koriste da bi se bahatili, bogatili i pomalo izdavali sopstvenu zemlju. Ne bude li takvog čišćenja… neka nam je milostivi Bog u pomoći.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Lilit says:

  Gsn Dmitroviću, šta vredi vaša odlčna, na temelju, zasnovana priča, kada ne dopire do onih (PREPOTENTNIH) koji treba da je čuju!

 2. Kosovac says:

  Treba naravno očistiti bezbednosne strukture od onih koji su tamo dospeli po kumovskoj, stranačkoj, prijateljskoj liniji. Međutim, ako se prvo ne očiste oni koji rade za Ciju, Miju i slične, onda ništa od bezbednosti. Ne samo da se očiste, nego i da ih overe………. Međutim, nema logike da saradnici okupatora čiste bezbednosne strukture od CIA i Mi6, zato što bi se u tom slučaju nazivali – borci protiv okupatora, a svi vidimo da oni to nisu.

 3. električar says:

  Dakle, treba se potsetiti da je Djindjića ubila njegova politika, njegov stav, njegovo ponašanje ... Mislio je da može da uništi sve oko sebe, a da on ostane neoštećen, te da će to baš svi mirno da posmatraju i da će on ostati potpuno zaštićen od neprijatelja, kao i da će mu svi "prijatelji" ostati zauvek prijatelji ... Računao je da je u redu način na koji je on "rešavao probleme", računao je da je kao neprikosnoveni čovek "pobedničkog zapada" toliko posejao strah oko sebe, da su svi u mišjoj rupi ...

 4. Vladek says:

  Ratko Vučićev poltron

 5. Milijan says:

  Ništa se krupno u Srbiji nije odigralo bez inostranog faktora.. Gosn Ratko Dmitrovicu, tacno je sve to ali t ciscenje sluzbi je treblo da se desi ranije, ali izgleda da se ova vlast bash oslonila na kadrove DOSa, odnosno onih koji su bili i ostali kvislinsi i podruznica zapadnih stranih sluzbi!? Dakle ocistiti nash sluzbe od dobroznanog zapadnog faktora koji rovari od 2000 godine? Ali vidimo da neko navija da se iz sluzbe opet isteraju Srbi, navodno pod optuzbom da rade za Ruse, a nasi se interesi poklapaju sa uskim, i svako ko e za sline interese taj je izgled sumnjiv i ovim vlastima?? Otkd kadrovi SPOa, DSa, Dinkicevci... i drugi poltroni,otkud oni u ovoj vlasti, pa oni i rovare uz pomoc stranca godinama. a vlast cuti ili se sa njima slaze???? Nista nije vise jasno ,neka rade kako znaju ali red je da se postuje Ustav Srbije, valjda! _________________________________________ + Pitanje i molba da razradite u Novostima nekakvu aferu " restoran Fransh"??? i bahatost menadzera vesica, ako moze!? Dakle ,pitanja u vezi "Fransha": - da li se restoran Fransh proshirio legalno na okolne javne povrshine? – ko je dozovilo da stavi nastreshicu i kiosk na ulaz-stepenice na dolnji novo ka autoputu? -kako se proshirio na okolne bedeme, pa nema mesta da se ide bedemom ka Klinickom centru kod lekara? -da li sme da se parkiraju vozila ispred restorana ? -sme li restoran da se shiri ispod vijadukta? -sme li da se parkiraju vozila tik uz spomenik Fransha Deperea? Sve ovo iz RAZLOGA sto menadzer Vesic uvodi jednostrane mere za ugosttitelje, secate se, letos je zatvarao u sred turistike sezone letnje baste u centru,pa lokale na N Beogradu, pa lokale Cetinjsko zbog toboz galame a u Savamali urlanje…itd (Zatvarani su i lokali u NIshu i Vrnjackoj banji za sitnic) Dokle bre vishe DVOSTRUKIH standarda, neka i restoran FRANSH ispravi greshke i radi kao i SVI ostali restoranie, jer u gradu vlada Vesicev hir... Dakle, cem dupli standardi i odluke, neka rade ili svi ili niko!?

 6. Srbija says:

  Ratko , pokrenite pitanj SUTORInnje to je srpsko more, iѕlaz na more koje je u vlasništvu Trebinja i tamo se plaćaporez... Dodik traži pomoć od Srije a Milu daje vlasništvo nad Sutorinom strateškim srpskim izlazom na more koje nam je lord Karington nudio... ali... Dodik je Milovac... Dodik daje ѕa džabe SUTORINu , srpsko more, Crnjoj Gori i Milu,... a kad mu treba pomoć trči u Srbiju??? Zašto REPUBLIKA Srpska odnosno DODIK prepušta vlasništvo SUTORINE( strateški srpski izlaz na more) Crnjoj Gori???????? Dodik traži pomoć od Srbije a daje Sutorinu direktno u ruke Milogoriji??? Srbijoo ne nasedaj na Dodika i Mila, Sutirina je Srpski izlaz na more!

 7. Šumadija bre says:

  Svi hoće baš sada? da reše aferu "Đinđić" , pa se udružili protiv Čovića sledeće ičnosti: 1- Milo Đukanović, 2- Čeda Jovanović , 3- Šešelj , nadvojvoda anti-srpski, 4- čak i premijer Vučić ....? -Beba Popović je tu nede iza leđa? Svi na Čovića koji je u najgore vreme bio u kopnenoj zoni,... a drugi bežali kud koji... Čudni savez ovog četverca, kao pod komandu nekoga sa strane?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *