Ратко Дмитровић први пут жестоко, без кочница, о Теофилу Панчићу!

Ratko Dmitrović prvi put žestoko, bez kočnica, o Teofilu Pančiću!

23 oktobra 2016

dmitrovic-pancic-345

Napalo me ono što se u javnosti pojavljuje kao Teofil Pančić. Nikada se do sada nisam bavio tom jedinstvenom fizičkom i mentalnom pojavom. Zbog gađenja. Pisati o Pančiću zahteva napor, kao da pišeš o prelivanju septičke jame. A i kome je do Teofila Pančića? Ne bih ni sada da me to brdo mesa, u nekakvom sočinjeniju objavljenom na jednom opskurnom antisrpskom vojvođanskom sajtu, nije uzelo u usta braneći Hrvate.

Možeš Pančiću da radiš šta ti je volja, sve će da proguta, osim kritike na račun Hrvata. To mu je gore nego preskakanje obroka. Pre bi se odrekao glave u škembetu i četrdeset ćevapa nego reakcije na kritiku Hrvata i hrvatske države. Radi toga me i napalo. Brani Teofil Hrvate i Krležu od Dmitrovića. Hrvatima se bavim u meri koliko se oni, njihova država, bave Srbima. A bave se dugo i krvavo. Tu sam u debeloj disproporciji, naravno, ali se trudim. Od Krleže mi je važnije ovojesenje lišće sa platana kod Miloševog konaka. To nije vrednosni sud o Kreži, skidam kapu pred njegovom erudicijom i obimnim delom. Talenat, literarni, je nešto drugo, toga kod Krleže nije bilo i zato je isti iz dna duše mrzeo Andrića a Teofil mrzi sve koji ne vole Krležu.

Pančić je u Beograd došao 1991 godine. Iz Zagreba. Tamo je radio kao ulični trgovac, povremeno i na Željezničkom kolodvoru, prodavao je novine, knjige, stripove, upaljače. Onda se uplašio obnovljene ustaške države i pobegao u Srbiju. Ovde je, đavo zna kako, počeo da piše za Vreme. I tu ispoljava neki oblik Stokholmskog sindroma, dopisna varijanta; počinje da iskazuje simpatije prema onima zbog kojih je pobegao iz Hrvatske. Kako onda, tako danas. Mene pokušava da devalvira tvrdnjom da sam bio dopisnik beogradske Politike iz Siska. Tačno, bio sam, malo li je i to, ali Teofilo ne kaže da sam sa tog mesta otišao za dopisnika Politike iz Zagreba, odnosno, da je On nekoliko godina po zagrebačkim ulicama prodavao Politiku i NIN, u kojima behu i zagrebački tekstovi Ratka Dmitrovića. Malo, pizdunsko retuširanje biografije. Kompleksi su teško izlečivi.

U sistemu srušenih vrednosti, preporučen kao dobrano sumanuti borac protiv Miloševića i srpskog nacionalizma, Pančić uspeva da se etablira u sekti poraženih na Osmoj sednici. O svemu je To spremno da piše; o nacionalnim temama, knjigama, izložbama, predstavama, filmu, muzici, sociologiji, smrdljivim nogama..Pročitao sam nekoliko njegovih “kritika” nekih romana, zbirki pripovedaka. I šta je iz toga moglo da se zaključi? Više Mara zna o krivom kurcu nego Pančić o književnosti. Političko određenje autora , antisrpstvo se podrazumeva, po Pančiću je osnovni parametar za procenu i ocenu književnog dela. On drugo i ne ume da proceni. Tragično netalentovan, a svestan tog nedostatka, duboko ogorčen na sve koji ne misle kao on, pokazuje spremnost da suprotno, drugačije mišljenje prelije svim poganima koje u njemu žive.

Ništa Pančić ne zna ni o filmu, a piše o filmu, ni o pozorištu, a piše o pozorištu. Poeziju da ne spominjem a i o njoj piše. Pančić je univerzalna neznalica, predstavnik one vrste kursadžija svesnih da je količina zarađene hrane u direktnoj srazmeri sa količinom donetog đubreta. Više je srpskoj kulturi-kako god tumačili ovaj pojam- doprinela Mica Trofrtaljka nego Teofil Pančić, jer kič sam po sebi ima određeno mesto, čak vrednost, u društvenom diskursu. Ovo što decenijama radi Teofil Pančić, ne vredi pola pizde hladne vode.

Neostvaren pisac, prazan duhom, krcat krastavim frustracijama, sveden na osnovne fiziološke potrebe za koje mu treba sve više novca, Teofil ljubi svako dupe iz kojeg može da kane neki dinar, kuna, marka, evro. Otuda njegovo prisustvo na mestima (listovi, sajtovi, paneli) gde se orgazmira nad srpskim žrtvama, gde se srpska krivica ispija češće od vode a čedna nevinost drugih uzima čvršće od religijskih postavki.

Pančić Teofil je primer duboke, guste mržnje prema Srbima. Njemu je “dobar Srbin” samo onaj Srbin koji je spreman da uvek, na bilo kom mestu, bez ostatka priča o srpskim zločinima, opštoj krivici, genocidnosti Srba…istovremeno vodeći računa da drugu stranu, antisrpsku, amnestira za sve i za sva vremena. Pančiću je nepripadanje srpstvu dovoljno za hvalu. Gde su Srbi žrtve, tu Pančića nema. On stanuje tamo gde se o stradanjima Srba ćuti.

Kako godine prolaze, a uvećava se količina sirovog mesa podvedenog pod ime Teofil Pančić, male sive ćelije unutar lobanje na vrhu tog brda odumiru i Teofilo se pretvara u kotrljajuću masu mozgovnog, jezičkog, logičkog besmisla. Skromnog znanja, koje prikriva galamom i parafraziranjem delića iz knjiga na koje je nabasao i trenutno ih čita, upotrebom stranih reči čije pravo značenje često ne zna, Pančić sve više podseća na Žiku Obretkovića.

Slutim da će ovaj tragikomičan slučaj u srpskoj javnosti okončati Pančićevom kritikom Obretkovićeve poeme: “Oj devojko u zelenoj travi, javi se iz zelene trave”.

Autor: Ratko Dmitrović

 

KOMENTARI48 komentara

 1. Filip says:

  Pančić je poznati antisrbin...mrzi sve što je srpsko! Od go... nikad neće biti čovek!

  • obren says:

   SVAKO DMITROVICU KO KAZE DA SRBI NISU UBIJALI I DA NISU BILI UBIJANI LAZE.Srbi su najvuse ubijani jel su sa svima pojedinacno ratovali i bili u ratu sa svima uz eks yu osim sa Makedonijom koja je odma digle ruke i rekla uzmite sve . jWL LAZ ZA SREBRENICU ZA HLADNJACE PO JEZERIMA I ZA MASOVNE GROBNICE GDE GOD JE VOJSKA IMALA BAZE JEL LAZ DA JOS UVEK KOPAJU I ISKOPAVAJU MRTVE IZ KAMENOLOMA U RASKOJ. ZASTITA TVOG SLOBE NIJE AKO LAZES DA NIJE BIO OLOS I PREMA SVOM NARODU I PREMA SVIMA U OKRUZENJU -- KAZI ODAKLE TI POREKO I ODAKLE SI TI

   • kuka says:

    Miran!

   • Profesor says:

    Tuđman je pred smrt rekao:"Nisu ubijali Hrvati, već Srbi katolici". I ja se slažem sa tobom i Tuđmanom.

   • Petrašin says:

    Šibe more !! U kućicu !!!

   • Kamenorezac says:

    Nisi ti Obren sinovac. Ti si neki Edin, il' Mirsad. Ubi me zadah koja sve kroz ekran od laptopa.

  • garavi Srbin says:

   Brate Ratko nemoj da trošiš vreme i reči na Pedofila Pančića ! Teofil ... Pedofil , nije čovek, on je pizda !

 2. kuka says:

  Čini mi se da je Pančić počeo da piše za "Vreme" posle onih performansa protiv Miloševića ispred skupštine Beograda u kojim se igrao izmetom. Za ovog Žiku prvi put sad saznajem, ali paralela je pogodjena. Mora se priznati da je Pančić vrlo elokventan, da ima dobar jezik i stil, bar u poredjenju sa većinom mutavih i tupavih likova koji defiliju pred TV ekranima, što svedoči da on dosta čita. Kod njega se po mom mišljenju radi grašci u karakteru, a ne u intelektu. Njemu ništa nije gadno ako je za njega korisno. Nažalost, nije jedini.

 3. tolstoj says:

  Pančić je jedan od najprisutnijih Soroševih agenata. Galamdzija koji piše bukvalno o svemu, a ponajviše o onome u šta se ne razume, on je noćna mora srpskih medija. Apsolutni diletant i šovinista. Za njega je najporaznije to da ga mnogi znaju, ali ga malo ko čita, a niko ne uzima za ozbiljno.

 4. Za Srbiju says:

  Hvala Dmitroviću da je stvari i ljude počeo da naziva pravim imenima.

  • Lune says:

   Hm,hmm..takodje hvala, antifasistima Zagreba, sto su, posetili i polozili vece na Kadinjaci, i sto ce, to isto uraditi u Sremskoj Mitrovici,povodom, uspesnog proboja Sremskog fronta.

   • Suzuki Vitara says:

    Lune,jesu li to naslednici onih koji docekase naciste u Zagrebu, sve cvece pred njih bacajuci. Posle su Srbe u jame bacali, a na sremskom frontu su bili sa one druge, nacistokomunousraske strane.

 5. čiča says:

  Eeej Dmitroviću...pa ti misliš da mi neznamo da je čovek kanalizacija,,,i gde bre nadje da čitaš tu travestitsku splačinu..

  • Lune says:

   Hm,hmm.."tocno" ima i boljih tekstova, kucaj : Ovako je bilo-Magazin Tabloid

 6. Harry Neron says:

  Pančić jeste tipični drugosrbjanac ali je zato i Dmitrović tipična srbska seljačina ( ne seljak jer seljak se ponaša i razmišlja domačinski)koja ni danas 25 godina po raspadu SFRJ ne razumije da je narod jedno država drugo a nacionalna država treče i na kraju najbitnije da u nacionalnoj drži nikad ne može da živi ceo narod. Da bi to Dmitrović razumio ne bi se u vremenu i prostoru ponašao onako kako se ponašao i sa svojm radom pripomagao da se dogodilo mnogo toga što se ne bi smelo dogoditi da se razumelo vreme i prostor.

  • Milan+ says:

   Sto ne pises malo na hrvatskom "jeziku" kad vec na srpskom ne razkikujes "č" od "ć" ;) ??

   • Harry Neron says:

    Jer nisam hrvat, nit sa Balkana.

    • Kamenorezac says:

     Sigurno si onda neki intelektualac iz USA, steram ti ga pametnom

 7. lebovsky says:

  Harry Neron, nisam baš tupoglav ali mi nije jasno šta si hteo da kažeš. Možda razumem ako nam kažeš kako se to Dmitrović i gde ponašao, navedi primere, pa je doprineo ovoj situaciji. Verovatno nisam upućen, pomozi.

  • Milan+ says:

   Ma Neron ti je Srbin katolik koji bi od go... da pravi pitu. To bi trebalo da ti je dovoljno ;;))

  • Harry Neron says:

   Seti se šta sve je Dmitrović radio u poslednjih četvrt veka. Na podržavam vaših balkanskih ludorija jer to šteti poslu i baš zato sam alergičan na likove poput Dmitrovića koji su se u svom životu ponajviše bavili u najgorim vremnima dezinformacijama da bi svu stvar ne smirili nego još pogoršali. Ako usporediš Pančića sa Dmitrovićem brzo češ konstatovati da je Pančić malo dete za Dmitrovića što se tiče huškanja i podpaljivanja najgorih strasti. U toj prvini gora od Dmitrovića je samo Baletićeva koje su se odrekli več za vreme ratova i oni kojima je bio rat interes radi vlastitog bogačenja i danas žive beskrban život u viletinama predgrađa Moskve. Razumijem da se u vreme rata teško radi procena stvarnosti informacija ali sada je več 20 godina od kraja tog rata i vidi se tačno ko je bio ko i za šta se zalagao u vreme rata, ko je bio golob a ko jastreb.

   • lebovsky says:

    Nerone, nemoj da lažeš, proziran si. Možda nisi Hrvat ali si zato Musliman, potomak onih koje je Pavelić prozvao "hrvatsko cvijeće". Smeta ti Dmitrović jer je govorio istinu, kakvo crno huškanje čoveče, zar je huškanje ako kažeš da neko ubija tvoj narod, a Srbi su Nerone i u Hrvatsskoj i u Bosni prvi bili napadnuti, najpre su Srbi bili žrtve. Zalud ti ta priča, znamo sve, laži ste sve potrošili, uspelo vam je u tome, ali više ne prolazi. Kani se ćorava posla i budalaština o Dmitrovićevom huškanju. Takve splačine odavno niko ne pije. Čak i ovaj Pančić zna istinu , ali on je čovek na plati, treba to opravdati.

    • Harry Neron says:

     Napisao sam ti nemam nikakve eničke veze sa Balkanom ali mi smetaju likovi poput Dmitrovića koji ne znaju ni a od azbuke života. Da bi dotična persona to znala nebi se bavila jeftinim populističkim agit propom na negativna osečanja naroda nego bi radio baš suprotno, tražio u narodu o kome piše najbolje pojedince i organizacije i u svojim medijima pomovisao jih. Veoma ste jadan narod ako su vam največe svetinje takvi ili onakvi vojnici i političari sumljivog i teško proverljivog životnog puta. Kada ste u Dmitrovićevim tekstovima čitali o uspešnim preduzetnicima ili umnim selskim domačinima od kojih de jure i de facto živite i živeli ste, i u Srbiji i RS i RSK. Ali države su vam se raspale, neke i nestale, ne radi vojničkih poraza nego radi toga jer je nestalo tih preduzetnika i umnih selskih domačina koji su te države održavali a proterali su jih baš ti čudni vojnici i političari sumljive provinjnencije. Da ste pre ratova pitali preduzetnike i selseke domačine za mišljenje nebi ni ratovali jer oni od vajkada znadu da u ratu nema pobednika i da su svi aktivni učesnici ratova gubitnici na kraju tih ratova. Seti se na taj tekst kada čes primiti prvu sledeču platu, pridviđam da radiš nekde i da si iz Srbije, i zapitaj se zašto dobijaš na račun, ako imaš prosečnu platu 400 eura dok tvoj kolega čeh takođe sa prosečnom platom dobija 850 eura, a pre 25 godina ti si imao, ako sta obojica imali prosečne plate 2 puta veču platu od svoga češkog kolega. Čeha sam ti dao za primer jer su se i ČSSR i SFRJ kao države raspale. E vidiš tih činjenica ni Dmitrović ni njegovi puleni nikada nije razumeo dok se Pančiću o tim stvarima barem nešto sanja iako je i on mnogo puta idealističko zaluđen nekim političkim teorijama koje sa praksom nemaju mnogo veze.

     • lebovsky says:

      Nerone, sudiš po jednom jedinom tekstu. Dmitrovića vidiš kao Srbina i to je tvom mozgu dovoljno da ga ocrniš. Napisao je on i kao urednik objavio bezbroj tekstova kakve spominješ ali tebi i sličnima to ne ostaje u pamćenju, već samo tekstovi sa teškim temama. Nastoj da budeš malo realniji, neće da šteti ni tebi ni drugima.

     • Harry Neron says:

      lebovsky, ne pišem to po jedinom negovom tekstu nego po celom nizu tekstova u vreme poslednjeg balkanskog rata kde je u svojim komentarima još dodatno podpaljivao situaciju umesto da bi stvari smirivao. Ali tragedija njegovih tekstova jeste negde drugde, pojedinci su radi njegovih komentara donosili pogrešne personalne odluke i radi tih odluka stradali, neki invaliditetom a neki su izgubili i život. A danas bih taj gospodin najrađe zaboravio te svoje tekstove ko da se nisu ni dogodili jer su mu najomiljenije sociološke teme ( bela kuga i slično) a sam je svojim delom uverio mnoge da su napustili ovaj svet a da suštinsko nisu ni znali zašto jer su verovali njegovim tekstovima.

 8. Lune says:

  Hm,hmm..."topnistvo" Dmitrovica ne miruje,ukopalo se negde u ilovaci u Drezdenu..a vreme prolazi, a Srbi odlaze.."za kralja u otadzbinu"..Srpsko i Srbsko pitanje u Hrvatskoj je reseno, trajno,onako "kako smo dozvolili"..nepovoljno po "7 milijuna Srba"..tu su negde i Ratko Dmitrovic,Teofil, kao i "vatikan Meleva"..Sandra Raskovic Ivic..."prvi zbeg", je bil. njen pape i vladika Johan.."sve bilo je muzika".."tiho tece misisipi".." na lepom plavom dunavu"..?

  • Maksa says:

   Druga runda ce biti bolna, vrlo bolna po Hrvate, steta samo sto cemo to da gledamo sa tribina, i sto ce neko drugi da namiri onu razliku sa kojom vode jos od Jasenovca. Molite boga da sranjeu svetu ne pocne, jer ako pocne vas ce medju prvima da pocaste.

 9. Nenad says:

  Obrene, molim vas da ukljucite mozak dok citate teskst... nigde Dmitrovic neopravdava Srpske zlocine!

 10. Zoran Nikolić (Valjevo) says:

  Žika Obretković jeste intelektualna i duhovna gromada za "ono" što se odaziva na "teofil pančić". "Ono" je retka vrsta kojoj se rođena majka iskreno požalila što nije pobacila, rečima: "Kad si majci glup i ružan, drugima kakav li si, sine moj!"

 11. Rubin says:

  Sećam se onomad kad je ova vreća sala i govana zagroktala u medijima, kako je šokiran što niko od građana nije hteo da mu priskoči u pomoć kad su ga neki klinci našamarali u autobusu. Pa verovatno su ga prisutni građani prepoznali ?

 12. Dusan says:

  Ratko, Bog te blagoslovio na ovakvom tekstu. Ovako nije pogodila ni nasa zlatna Jasna Sekaric na vrhuncu svoje karijere.

 13. Paštrović says:

  Ratko, je li ta faca tvoj nivo? E ako je, ja te vala(hi) više neću čitati, da znaš!

 14. Kulak says:

  Sjajan tekst.Ratko Dmitrović antisrpske beštije brije na suvo.

 15. čiča says:

  Ovaj Harry Neron je lik kakvih u Srbiji ima koliko hoćete u svim medijima i sredstvima informisanja...ovo je klasična anglosaksonska škola ..škola moralisanja...priča dalje ide...demokratija...ljudska prava...pojave se na par slučajeva ...gde se potvrdjuju njihove trvrdnje i onda im punu podršku daju splačine kojima ništa nije sveto...ljudi kojima je plaćeno da nemaju svoj obraz...najviše se koriste ljudi nezavidne socijane situacije...gde će se iz petnih žila truditi da izjednače neizjednačivo...da nadju paralele koje naizgled izgledaju slične ali po pproporciji abnormalne i td ..i td...

  • Harry Neron says:

   Čiča, nema. Da bi jih bilo nebi vam ambasodori pravili rezultate izbora, formirali vladu, pisali zakonodavstvo,.....i to sve radi masovne nesposobnosti u segmentu politike, političara i političkih partija. vama se još uvek događa sindrom tapkanja iza vremena. Setite se poslednjeg kongresa komunjara i inatenja Slobe prema slovencima i hrvatima. Kakav je bio rezultat tog inatenja? Nepune tri godine kasnije kada je bila SFRJ več razorena, Sloba u Srbiji uvaja sve ono protiv čega se na poslednjem partiskom kongresu inatio ali tada je bilo več kasno, voz je otišao i povratka nije bilo više. I isto vam se događa još danas jer se inatite napram stvari koje se događaju u vremenu i prostoru i ponašate se ko noj koji zabije glavu u pesak i misli da je sav u pesku aka da se stvari koje su se dogodile nisu dogodile. vreme ide dalje a vi vremenski stojite na mestu ili se čak vračate u prošlost umesto da bi se bavili jedinom realnom kategorijom koju se može projektovati, budučnost.

 16. Viktor Kos says:

  O čemu se ovde radi? Intelktualni stil je dostigao nivo američke izborne kampanje. Postali smo deo savremenog novog sveta.

  • Koceljeva says:

   Ovde je, kako se meni čini, Dmitrović spustio komunikacijsku lestvicu na odgovarajući nivo. Obraća se Pančiću jezikom koji Pančić razume.

 17. cika dule says:

  Zasto ovaj Pancic ne zivi u Hrvatskoj kad toliko voli Hrvate? Zato sto tamo moze da bude samo sibicar i ulicni prodavac, a u Srbiji je medijska zvezda. Po tome se vidi gde je Srbija danas.

 18. CUculence says:

  Hrvati pa Hrvati pa jos malo o Hrvatima i Hrvatima, a najvise boli da se 'ebe Hrvatima za Srbe i Srbiju i ne pričaju ni o Srbima ni o Srbijancima ni Srbiji nego ono malo tek toliko. A to je ljuta rana i Pancicu i Dmitrivicu, a jos gore je to sta su i Krleža i Andrić i olimpijsko zlato Hrvati i sta je Tesla bio jedan jedini nevoljan dan u Beogradu i to na nagovor Amerikanaca da jugoslavenska vlada malo podigne profil jednoj novoj državi u obrani od SSSR-a, tako je Andrić dobio Nobelovu nagradu, opet Amerikanci, da malo osmisle i daju značaj jednoj nevoljenoj slabo povezanoj novoj Jugoslaviji. Mozda ako se Srbi pridruže Evropi opet neko dobije Nobelovu, mozda bas Pancic. A Dmtrivic, Baleticka, to su sve razarači, propagatori Dobricine laži, zadnji grobari Srbije koji bacaju zemlju na živog mrtvaca da ga totalno uguše jer samo vise od Hrvata i Muslimana mrze Srbe i Beogradjane i sve koj umeju da misle i nesto kažu jel oni to ne mogu i nikad nisu mogli. Ljudi sa malim malicioznim mozgucima i ocima na nosu koji od genetskog poremećaja zbog parenja istih sa istima i ne mogu drugacije, istina boli.

  • Marko says:

   @CUculence ''belogradzani'' su obicna vnago,prodane picke,ili kako neko rece u komentarima ljige koje se prodaju za saku srebrnjaka,kojima se placa da budu bezlicna vnago bez svog ja i karaktera. Stoke koji bi i rodjenu decu u najblazem slucaju prodali sciptarima ili siromasnim ''migrantima'' za njihove hareme i da se dodvore novim gospodarima. ''belogradzani'' su uvek bili sluge svake vlasti, i velikom vecinom danas su prekodrinska bagra-''bosnjaci'' tj.poturice,milogorci,ovi iz ''sumske republike'',albanci,sciptari,kosovari,kur..vati i njihovo ''cvijece''. U ''belogrdu'' ima veoma MALO srba.

 19. Koceljeva says:

  E moj CUculence, tebi je mržnja dobrano nagrizla mozak, te genetski poremećaj, te oči na vrh nosa...Vreme je za lekove, ali nemoj da uzimaš bez recepta. Neophodan je dooooobar pregled.

 20. jelisaveta says:

  samo mala ispravka. on ne misli, on interpretira naloženo..

 21. Iskren says:

  ... Krleža je, i mrtav, velikan ne samo hrvatske nego i srpske književnosti i kulture, novinar Dmitrović je Ratko ime od ugleda, a Pančić je Teofil niko i ništa od samozvanog pisca, u svim narodima i na svim jezicima sveta ... Nije to strašno po sebi, mora i to neko biti, naime niko i ništa: strašno je kada se tako nečemu - to jest, ničemu - u javnosti za blebetanje daju moćni javni resursi i prostor da njima uporno laje, pljuje i zapišava uvis, da pogano zlim i opakim jezikom proizvodi i distribuira toksine najjeftinije šovinističke mržnje i netrpeljivosti ... On, ta neoprana i zapuštena "žena- kose", taj niko i ništa, pokušava kao nešto au stvari je ništa - osim bednih šačica dolara i evra za koje lomi svoj prljavi jezik i pero ... !!!

 22. Jelena says:

  Užas. Nama nema spasa.

 23. Gojko says:

  Ratko svaka čast retko dobar i istinit komentar.A što se tiče ovog teofila skoro je prošao pored mene u n.sadu bul.mihajla pupina.Smrdi kao kuga neznam šta je valjda se dubokoumni intelektualac ne kupa.strašno.

 24. Pingback: Goran Gavrić: Mržnja Teofila Pančića i sindrom Vidkuna Kvislinga | Patriot

 25. Archelay says:

  Obrane.Nije tacno da su Makedonci digli ruke(predali su se).Tacno je da su digli ustanak na 13 juna 1913 u Kavadarcima protiv podela Makedonske teritorije i srpske okupacije.Najpre,zato sto je desetgodisnji decak rekao da nije Srbin,bacili su ga u pecnicu.Obescestavali devijke i stavljali na krstovima na vrucem suncu.Jel su uspeli?Nisu jer Zapadne vazale Grcka,Srbija i Bugarska sinhronizovano su to ugusivali.

  • Suzuki Vitara says:

   Posto su vas Srbi "istrebljivali", jedino vas je ostalo u Srpskom delu. Samo sto ste sad postali Severni i predali Scipetarima pola zemlje. U Bugarskoj, Grckoj, Albaniji vas ne priznaju kao narod. Jedino mi ludi Srbi smo vas priznavali kao Makedonce dok niste zatrazili da se zovete Severni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *