РАТКО ДМИТРОВИЋ: Само је једна разлика између усташа и хрватских левичара!

RATKO DMITROVIĆ: Samo je jedna razlika između ustaša i hrvatskih levičara!

27 avgusta 2016

Ratko-Dmitrovic_720

Piše: Ratko Dmitrović

Nije Zoran Milanović lud, nije ni budala. Oslobođen obaveze da pazi šta priča, jer nije stajao pred kamerama, na javnom mestu, on je samo bio iskren. Njegova odvratna retorika o Srbima, Srbiji, Bosni, ustaštvu, geopolitici… nije njegova. Ništa u skandaloznom iskazu ovog čoveka nije autentično; Milanović je savršen predstavnik nečega što se zove hrvatska levica. E, tu hrvatsku levicu mnogi Srbi, posebno u Beogradu, ne poznaju, još uvek je vide kao nadu, most na kojem će se ponovo dodirnuti bratstvo i jedinstvo Hrvata i Srba. Ništa od toga, gospodo i drugovi. Hrvatska levica (kao i svaka druga) deli se na socijalnu i političku komponentu, socijalna je opšte mesto, ali je u političkom identična sa hrvatskom desnicom, sa ustaštvom.

Osnovni politički cilj hrvatske levice, organizovane u komunističku a kasnije u socijaldemokratsku partiju, je samostalna hrvatska država. Isti cilj imale su ustaše Ante Pavelića. Delilo ih je samo to što su i jedni i drugi želeli da vladaju u toj državi. Osnovna razlika hrvatskih levičara i desničara je u tome što su levičari znali da hrvatsku državu nije moguće stvoriti istrebljujući Srbe, već upotrebljavajući Srbe.

Hod do ovoga što danas imaju započeli su 1928. godine, na Četvrtom kongresu KPJ, održanom u Drezdenu. Tada su jugo-komunisti doneli Program za razbijanje Jugoslavije i stvaranje nezavisnih država: Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, velike države Albanaca. Četiri godine kasnije, 1932. ustaše podižu Lički ustanak (neslavno završio), pod vođstvom Ante Pavelića, a podršku im daje Komunistička partija Jugoslavije, objavljujući na naslovnoj strani lista „Proleter“ poziv svojim članovima i narodu da se priključi ustašama u borbi „protiv srpskog hegemonizma“.

Hrvatski komunisti, levičari, ušli su u Drugi svetski rat sa ciljem da iz njega izađu sa svojom, hrvatskom državom. Razvoj događaja nije im išao naruku i morali su da koriguju strategiju, pa smo tako dobili ZAVNOH i AVNOJ, na kojem stvaraju Jugoslaviju sa šest republika. Ustavom iz 1974. godine te republike postaju države, osim Srbije u kojoj su stvorene dve pokrajine, sa snagom veta. Cilj je dostignut 1991. godine a u istim redovima borbe za tu novu nezavisnu Hrvatsku bili su hrvatski levičari i hrvatski desničari.

Sve što su posle rata dali Srbima iz Hrvatske, kao zahvalnost za antifašizam (u međuvremenu su ga ukrali i pripisali samo sebi) hrvatski levičari su oduzeli do 1955. godine, hapseći i zatvarajući u toj raboti najuglednije Srbe: Brkića, Žigića i Opačića, na primer.

Milanović nije iznenađenje, on je samo potvrda, još jedan dokaz. U tom smislu zaslužuje veliko hvala.

(Večernje novosti)

KOMENTARI24 komentara

 1. Kulak says:

  Bravo Ratko Dmitrović,sve tačno napisano.Cilj hrvatskih levičara i desničara je tzv.NDH bez Srba,a razlika je samo u taktici kako doći do nje.Ratko Dmitrović je najbolji znalac srpsko -hrvatskih odnosa u Srbiji,veliki znalac.

  • Za Srbiju says:

   Nije to sve. U hrvatskoj enciklopediji, Vojvodina se nalazi u hrvatskoj. Pravi se velika hrvatska. Srbija ćuti. Pogledajte video zapis "INTERVJU: Nikola Aleksić - Amerika ima klimatsko oružje koje može da sprži svaku zemlju! (27.8.2016)", ima šta da se čuje.

 2. vlada says:

  Hrvati ne postoje kao nacija,vestacka nacija !

  • Sveti Alojz says:

   Ono što ne postoji, ne može biti problem. :-D

  • Pastrovic says:

   Postoje, i to se lijepo vidi i na mapi, a jos bolje na masovnim srbskim stratistima.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Ma goni te kroatokenjce u neku stvar,izmišljena nacija,nego šta,meni se mater preziva Milanović,Srpkinja,svi su joj u familiji Srbi ljuti i žestoki.

 4. Portopranco says:

  izmišljena nacija rvati, bednici su

  • Sveti Alojz says:

   Ti bi o izmišljenim nacijama, a sami Srbi su narod sklepan od pravoslavnih Vlaha, Bugara, Turaka, Roma, Cincara, Grka itd. hahaha

   • Kosovac says:

    Stepinac Zločinac, kako te nije sramota da o svojim precima pričaš takve gadosti.

    • Alojz Stepinac says:

     Boli istina, ha...?

   • Branko Samac says:

    Pokatoličeni Srbine, vidim da voliš čitati srbske sajtove! Šta je reći? Vuku te korjeni?

    • Kardinal Stepo Blaženi says:

     Što je posrbljeni Vlahu, što se pjeniš? Strah te istine? Od nje ne možeš pobjeći, ma koliko ti smetala.

   • VLADIMIR PUTIN says:

    SRBI PRAVOSLAVNI SU BOZIJA RASA(ARIJEVCI) I BORE SE VEKOVIMA PROTIV SATANSKE RASE:"NEMACA,TURAKA,HRVATA,MADJARA,ALBANACA,BUGARA,AMERIKANACA I ENGLEZA".

   • DFVT says:

    Mala ispravka Alojz. srbijnaci su sklepani od tog smeca koje si pobrojao, a Srbi nisu. Srbi su jos uvek genetski isti kao i hrvatici i balije, a nastanjuju srpsku zemlju zapadno od Drine i Podrinje i Rasku u srbistanu. Genetika ne laze!

    • milojko says:

     Radi vas koji ste sklepani zbrda zdola morali smo postati Hrvati.

 5. Portopranco says:

  Otkad je katolička crkva sklepala izmišljenu hrvatsku naciju većeg kretena među unijatima nije bilo nego što je taj Z.Milanović.

 6. Sveti Alojz says:

  Ovaj Ratkec piše kao da je nešto loše što su se Hrvati borili za svoju samostalnu državu. Pa i Srbi su se borili za svoju samostalnu državu. Barem nekoć. Danas su ko zečevi.

 7. DFVT says:

  Boze koje st esmece vi srbijanci. Vama je cudno sto ej covek iz hrvatsk elevice patriotski nastrojen, a cudno vam je zato sto vi nemate patriote. srbijanci su romski defekti zadojeni yugoslovenstvom i fekalijama, te stoga samo znaju mrzeti sve srpsko ako su levica, ili se stideti svega sprskog ako su desnica. U sugavom, pateticnom srbistanu su svi srbomrsci, a pojam desnice nisu nikad spoznali, niti ce.

 8. Srbin Južnjak says:

  @DFVT Najviše volim vas Hrvate, muslimane i mešanu kopilad "Jugoslovene" koji se predstavljate kao "Srbi" na srpskim sajtovima. Srce mi je puno kad vidim koliko ste nepismeni, jadni, bolesni i iskompleksirani. Između Srba Srbijanaca, Srba Prečana i Srba Crnogoraca nema nikakve genetske razlike, a to dokazuju i genetska istraživanja. Vaša propaganda kojom hoćete da podelite Srbe nikada neće upaliti. ;)

  • milojko says:

   Nisi srbin i zato nisi pravi?Ti si Srbijanac koji je sklepan zbrda zdola?hahahha

   • Daba says:

    Treba da znate da se deca prave iz ljubavi, a od njih ljudi. Gde ste pročitali da je ljudsko biće " sklepano zbrda zdola". Da niste spalili silne knjige, mogliste ovo pročitati i nučiti i preneti znanje, ovako...

   • Daba says:

    Treba da znate da se deca prave iz ljubavi, a od njih ljudi. Gde ste pročitali da je ljudsko biće " sklepano zbrda zdola". Da niste spalili silne knjige, mogliste ovo pročitati i nučiti i preneti znanje, ovako. ..

 9. Marko says:

  u srbiji zivi smece nazvano srbijanci. Inace to su govna,pickice kukavicke,prodane duse,izdajnici koji i rodjenu decu prodaju za saku zlatnika...jednom recju-smece koje trebamo da pocistimo i da srbiju pretvorimo u pravu krscansku drzavu ali bez srbijanaca! Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *